• تاریخ انتشار : 1400/11/17 - 08:35
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

نخستین همایش مشترک کوهپیمایی دانشجویان دانشگاه های علوم پزشکی استان تهران برگزار شد

نخستین دوره توانمندسازی تاب آوری و سختکوشی اجتماعی دانشجویان دانشگاه‌های علوم پزشکی استان تهران در قالب همایش کوهپیمایی با حضور دانشجویان منتخب منطقه ۱۰ و با هدف ترویج بهداشت روان و رویکرد فرهنگی و ورزشی برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران معاونت دانشجویی فرهنگی، این همایش طی دو روز با حضور بیش از ۲۲۰ دانشجوی علوم پزشکی دانشگاه های علوم پزشکی تهران، ایران، شهیدبهشتی و علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی با مشارکت اداره کل دانشجویی معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت و همکاری اداره ورزش های همگانی و نیز اداره مشاوره و سلامت روان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برگزار شد.
دراین دوره آموزشی، ورزشی و تفریحی، دانشجویان منتخب دانشگاه های علوم پزشکی استان تهران، علاوه بر کوهپیمایی و پیاده روی در مسیرهای تعیین شده، در اردوگاه فرهنگی-تربیتی الزهرا (س) با استقرار در ایستگاه شادی، در مسابقات مختلف از جمله طناب زنی، فریزبی، والیبال و داژبال که از سوی مسئولان برگزار کننده همایش تدارک دیده شد، شرکت کردند و شور و نشاط دانشجویی را در فضای این اردوگاه حکمفرما کردند.
همچنین در قالب این همایش مشترک کوهپیمایی، دانشجویان دانشگاه های علوم پزشکی در برنامه‌های رل پلی (مشاوره) و کارگاه‌های سلامت روان زیر نظر مربیان و مشاوران حضور یافتند و دانشجویان طی این برنامه، سوالات خود را در زمینه ارتقای سلامت روان، از مشاوران و کارشناسان این حوزه مطرح کردند.
این همایش دو روزه که روز نخست آن (۱۴ بهمن 1400) مربوط به دانشجویان دختر و روز دوم (۱۵ بهمن ماه) مربوط به دانشجویان پسر بود، با رعایت کامل پروتکل‌های بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی برگزار شد.
محتوای این همایش یکی از برنامه‌هایی است که در قالب پیشگیری از آسیب‌های روانی-اجتماعی از سوی شورای اجتماعی وزارت کشور به وزارت بهداشت ابلاغ و تلاش شد طی این همایش دو روزه، برنامه‌های مفرحی برای دانشجویان دانشگاه‌های علوم پزشکی از جمله کوهپیمایی و انجام فعالیت های ورزشی و نیز برنامه های رل پلی (مشاوره) و مباحث پیشگیری از آسیب های روانی و اجتماعی است، تدارک دیده شود.
دکتر محمد کوشکی رئیس اداره ورزش های همگانی دانشجویان وزارت بهداشت در این برنامه اظهار کرد: براساس برنامه‌های ابلاغی و از پیش تعیین شده، دانشجویان چهار دانشگاه علوم پزشکی منطقه ۱۰ آمایشی، علاوه بر حضور در فعالیت‌های ورزشی از جمله کوهپیمایی در فضای مفرح و باز مجتمع فرهنگی الزهرا (س)، در دوره های آموزشی مشاوره ای و پیشگیرانه با هدف ترویج بهداشت روان نیز شرکت کردند و دانش و اطلاعات خود را در زمینه پیشگیری از آسیب های روانی واجتماعی افزایش دادند.
رئیس اداره ورزشهای همگانی وزارت بهداشت با اشاره به شیوع ویروس کرونا طی دو سال گذشته، بر اهمیت توسعه و ترویج ورزش بخصوص ورزش همگانی در میان دانشجویان تاکید کرد و گفت: برگزاری المپیادهای ورزشی، همایش های کوهپیمایی، زنگ نشاط و سلامت، برنامه های کوهنوردی و ... می تواند در ترغیب دانشجویان به امر ورزش بخصوص در ایام کرونا کمک کند؛ چرا که دانشجویان طی این دو سال به واسطه غیرحضوری بودن دانشگاه ها و بعضا تعطیلی باشگاه ها و سالن های ورزشی، کمتر به فعالیت های بدنی و ورزشی پرداختند.
دکتر حامد شفارودی مدیر تربیت بدنی دانشگاه علوم پزشکی تهران که در هر دو روز این همایش شرکت کرده بود، اظهار داشت: این برنامه حدود سه هفته پیش در معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت طراحی شد و باوجود اینکه زمان اندک و مشکلات زیادی پیش روی مسئولان تربیت بدنی دانشگاه ها بود، این همایش به نحو احسنت در روزهای 14 و 15 بهمن 1400 برگزار شد.
وی با بیان حضور پر رنگ دانشگاه علوم پزشکی تهران در هر دو روز این همایش، گفت: 27 دانشجوی دانشگاه در بخش دختران و 42 دانشجو در بخش پسران در این برنامه حضور داشتند که جا دارد از رابطان ورزشی، اعضای شورای صنفی و همچنین کارشناسان اداره ورزش های همگانی دانشگاه که موفق به ایجاد انگیزه در بین دانشجویان دانشگاه برای حضور فعال در این برنامه شدند، تشکر ویژه ای به عمل آورم.
وی در توضیح اهداف این همایش ورزشی و فرهنگی گفت: در این برنامه دو نوع فعالیت در نظر گرفته شده بود که یک فعالیت در راستای فعالیت های ورزشی دانشجویان بود و به صورت کوهپیمایی اجرا شد و دیگری فعالیت هایی در زمینه سلامت روان دانشجویان بود که این فعالیت توسط مشاوران معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت خانه و دانشگاه ها، در قالب رل پلی برای دانشجویان ارائه شد و مواردی را از قبیل عوامل آسیب های اجتماعی در بین دانشجویان خوابگاهی مطرح کردند.
در پایان، دکتر شفارودی این فعالیت و همایش را بسیار جذاب و باعث ایجاد شور و هیجان در بین دانشجویان بیان کرد و با اشاره به این موضوع که در دو سال اخیر با توجه به شیوع ویروس کرونا و درگیری شدید دانشجویان به خصوص دانشجویان رشته پزشکی فشار زیادی را متحمل شدند، تصریح کرد: تداوم چنین برنامه هایی می تواند در ایجاد روحیه نشاط در دانشجویان و همچنین در پیشگیری از آسیب های روحی بسیار موثر باشد.
همچنین، در خلال این برنامه، کارشناسان تربیت بدنی دانشگاه علوم پزشکی تهران با ارائه برنامه ها و مسابقات ورزشی مفرح باعث شور و نشاط در بین دانشجویان شرکت کننده شدند و دکتر شفارودی به نفرات برتر جوایزی اهدا کرد.

• گروه خبری : معاونت فرهنگی دانشجویی ,گروه خبری RSS
  • کد خبر : 206811