• تاریخ انتشار : 1396/07/12 - 15:50
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 2295
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

نشست خبری سمپوزیوم تازه های استئوپروز برگزار شد

نشست خبری سمپوزیوم تازه های استئوپروز با تاکید بر شعار امسال روز جهانی پوکی استخوان با عنوان «استخوان های خود را دوست بداریم و از آینده خود محافظت کنیم» برگزار شد.

گالري عکس
در این نشست خبری صبح روز چهارشنبه 12 مهر 96، دکتر باقر لاریجانی رئیس پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: در زنان بالای ۵۰ سال از هر سه زن یک نفر دچار پوکی استخوان است و در مردان بالای ۵۰ سال نیز از هر ۵ مرد یک نفر دچار این بیماری می شود.
دکتر لاریجانی تصریح کرد: استئوپروز یک بیماری مزمن استخوانی است که بیماری خاموش هم نامیده میشود. در این بیماری توده استخوانی کاهش پیدا کرده و بافت استخوان به تدریج تحلیل می رود. رئیش پژوهشگاه علوم غدد افزود: سالانه در جهان حدود 5.8 میلیون سال از دست رفته به دلیل شکستگی ناشی از استئوپروز رخ می‌دهد به طوریکه هر سه ثانیه یک مورد شکستگی ناشی از پوکی استخوان در جهان رخ می دهد. وی افزود: با افزایش جمعیت افراد مسن در جامعه شیوع استئوپروز و بروز شکستگی ناشی از آن رو به افزایش است و به دنبال شکستگی لگن، 40% افراد هرگز قادر نخواهند بود بدون کمک راه بروند و حدود 80% افراد نمی توانند فعالیتهای اولیه مانند خرید روزانه را به طور مستقل انجام دهند.
استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره با اینکه شکستگی مهم ترین و جدی ترین عواقب استئوپروز است تصریح کرد:شکستگی اغلب اوقات متعاقب سقوط رخ می دهد ولی حتی ممکن است به دنبال خم شدن برای بستن بند کفش هم شکستگی در ستون مهره ها اتفاق افتد.
در ادامه این نشست، دکتر لاریجانی مهمترین نقاط مستعد شکستگی ناشی از پوکی استخوان را عمدتا در مچ دست، لگن و مهره ها خواند و افزود: انحنای ستون فقرات و یا کوتاه شدن قد بیش از 3 سانتی متر از علائم هشدار دهنده شکستگی در مهره‌ها است.
وی با اشاره به اینکه، شکستگی لگن جدی ترین و خطرناکی ترین نوع شکستگی ناشی از پوکی استخوان است که می توان منجر به بستری طولانی مدت در بیمارستان، ناتوانی طولانی مدت یا برای همه عمر و حتی مرگ شود، تاکید کرد : افراد بالای 50 سال باید از اطمینان از سلامت استخوان خود به پزشک مراجعه کنند تا با ارزیابی عوامل خطر پوکی استخوان خطر شکستگی تخمین زده شود.
در بخش دیگری ازاین نشست، دکتر لاریجانی با اشاره به شعار روز جهانی امسال «استخوان های خود را دوست بدارید و از آینده خود محافظت کنید» به برگزاری سمپوزیوم یک روزه تازه های استئوپروز با حضور متخصصان، سیاستگذاران و صاحبنظران در تاریخ 27 مهرماه سال جاری در سالن همایش ساختمان مرکزی دانشگاه علوم پزشکی تهران اشاره کرد.
دکتر لاریجانی همچنین به همکاری‌های بین‌المللی پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه اشاره کرد و عضویت در کمیته علمی بنیاد بین‌المللی پوکی استخوان و همکاری با سازمان جهانی بهداشت به‌عنوان مرکز همکار را از ویژگی‌های ممتاز این پژوهشگاه به‌عنوان قطب علمی منتخب درزمینهٔ پیشگیری، مدیریت و درمان استئوپروز خواند.
دکتر استوار رئیس مرکز تحقیقات استئوپروز پژوهشگاه نیز در بخش دیگری از این نشست، پوکی استخوان را یک بیماری خاموش نامید که شکستگی استخوان از شایع‌ترین عواقب آن محسوب می‌شود و زمینه بروز شکستگی‌های ثانویه را افزایش می‌دهد.
دکتر استوار افزود: در دنیا روش‌های مختلفی برای پیشگیری از شکستگی استخوان تدوین‌شده است که ما نیز در کشور به کمک مرکز تحقیقات پوکی استخوان و پژوهشگاه غدد و متابولیسم دانشگاه تهران در تلاش هستیم برای شناسایی و انجام اقدامات به‌موقع برنامه‌هایی را اجرا کنیم.
رئیس مرکز تحقیقات استئوپروز با اشاره به همکاری‌های این مرکز با دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت افزود: با توجه به اینکه خانواده‌های ایرانی سایر فرآورده‌های لبنی را بیشتر استفاده می‌کنند همکاری‌ها و توافقاتی صورت گرفته تا در کنار برنامه غنی‌سازی شیر سایر فرآورده‌های لبنی نیز با ویتامین D غنی‌سازی شود.
رئیس مرکز تحقیقات پوکی استخوان بابیان اینکه آمار دقیقی از مبتلایان به پوکی استخوان در کشور وجود ندارد، گفت: حدود 20 درصد افراد جامعه به پوکی استخوان مبتلا هستند که این آمار در افراد میان‌سال خصوصاً زنان شایع‌تر است. وی ثبت افراد مبتلابه پوکی استخوان را در کشور ضروری دانست و افزود: متأسفانه به دلیل اینکه پوکی استخوان علائمی ندارد زمانی تشخیص داده می‌شود که فرد دچار ناتوانی شده است.
همچنین، دکتر حمیدرضا آقایی دبیر علمی سمپوزیوم تازه‌های استئوپروز نیز درمان استئوپروز را شامل توصیه‌های برای کاهش عوامل خطر و اصلاح سبک زندگی و نیز درمان داروئی خواند و تصریح کرد: مصرف کافی کلسیم، پروتئین و ویتامین دی و فعالیت فیزیکی منظم و تقویت قدرت عضلات هم بخشی از پروتکل درمان محسوب می‌شود.
توضیح اینکه، این سمپوزیوم دارای امتیاز بازآموزی برای گروه های هدف شامل غدد درون ريز و متابوليسم، بيماري هاي داخلي، ارتوپدي، روماتولوژي، پزشكان عمومي، نفرولوژي، زنان و زايمان، طب فيزيكي و توانبخشي، پزشكي ورزشي،  پزشكي هسته اي، راديولوژي، پرستاري، علوم تغذيه، پزشكي اجتماعي، داروسازي، داروسازي باليني و ژنتيك می باشد و در آن سخنرانی های علمی در رابطه با کلیات، اپیدمیولوژی، تشخیص، درمان، توانبخشی و پیشگیری از پوکی استخوان ایراد می شود.

  • گروه خبری : پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم,گروه خبری RSS
  • کد خبر : 71165
فیروزه  حاجی پور
تهیه کننده:

فیروزه حاجی پور