• تاریخ انتشار : 1402/02/07 - 08:26
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 389
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

آغاز اجرای پایلوت طرح تاک ( تکامل همه جانبه ابتدایی کودک) با حضور معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران در بخش کهریزک

دکتر علیرضا اولیائی منش،‌ معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران در مراسم آغاز اجرای پایلوت طرح تاک (تکامل همه جانبه ابتدایی کودک) در مرکز خدمات جامع سلامت خانم شوکت علی اکبری در بخش کهریزک شهرستان ری گفت: آرزومندیم خروجی این اقدام و تلاش ها موجب رشد فرزندانی در تراز جامعه اسلامی مان شود،‌ بهترین ها برایشان رقم بخورد و افرادی شایسته، قابل اعتماد و سالمی برای آینده ایران عزیز باشند.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران، شبکه بهداشت و درمان شهرستان ری، در آغاز جلسه روز چهارشنبه 6 اردیبشهت 1402  دکتر علی تاجدار، ‌سرپرست شبکه بهداشت و درمان شهرستان ری، ‌با تشکر از حمایت های همیشگی مسئولان بخش کهریزک گفت: اجرای این طرح در این بخش فرصت ارزشمندی برای کودکان و خانواده های منطقه است و شبکه بهداشت و درمان شهرستان ری با حمایت و همکاری نهادهای برون بخشی تمام تلاش خود را برای اجرای مطلوب آن به کار خواهد بست.

دکتر علیرضا اولیائی منش، ‌معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: همه اتفاقات و آموزه های مهمی که برای کودکان اتفاق می افتد در همان دوران ابتدایی زندگی است و از دست دادن این دوران جبران ناپذیر است.

وی ادامه داد: وزارت بهداشت از حدود 10 سال قبل برنامه های جامعی را آماده کرده است که علاوه بر مراقبت از سلامت کودکان، مراقبین، والدین،‌ معلمین،‌ مربیان مهد و کسانی که با کودک در تماس هستند نیز آموزش هایی در زمینه رشد و تکامل کودکان از جنبه های فیزیکی،‌ اجتماعی،‌ هوشی و هیجان،‌ زبانی و جنبه های مختلف را فرا بگیرند.

دکتر اولیایی منش گفت: در مناطق تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی تهران با جمعیت سه میلیون و پانصد هزار نفری،‌ کهریزک یکی از مناطقی است که همکاری خوبی را با مجموعه بهداشت داشته است، به تازگی مرکز مشاوره هنگام ازدواج هم در آن افتتاح شده و برنامه تاک نیز به امید خدا از امروز به صورت رسمی آغاز می شود.

معاون بهداشت دانشگاه گفت: آرزومندیم خروجی این اقدام و تلاش ها موجب رشد فرزندانی در تراز جامعه اسلامی مان شود،‌ بهترین ها برایشان رقم بخورد و افرادی شایسته، قابل اعتماد و سالمی برای آینده ایران عزیز باشند.

دکتر سید حامد برکاتی مشاور معاون بهداشت در حوزه رشد و تکامل کودک، با اشاره به تصویب قانون جوانی جمعیت در مجلس گفت: یکی از اجزای این قانون توجه به کودکان و مادران است. آنچه بعد از تولد نیاز است،‌ توجه به انسان پویا و متعامل است،‌ انسانی که بتواند برای ایفای نقش خود در جامعه اسلامی تکامل یافته باشد و از این منظر اجرای برنامه تاک (تکامل همه جانبه ابتدایی کودک) بسیار مهم است.

وی با اشاره به اهمیت ویژه 7 سال ابتدای زندگی در آموزه های دینی و احادیث و روایات  گفت: این 7 سال زیر بنای زندگی است و تجارب کودک از همان ابتدای تولد آغاز و در 2 سالگی بسیار نمایان و تکامل می یابد و نشستن،‌ ایستادن،‌ راه رفتن و مهمترین آن، فکر کردن در بستر جامعه در مسیر یک رشد اجتماعی قرار می گیرد و این مسیر از هیچ جا نمی گذرد جز نهاد مطهر خانواده،‌ پس نیاز است خانواده متحول و پویا شود و بتواند در تربیت کودک نقش مهم تری ایفا کند.

دکتر برکاتی گفت: اجزای برنامه تاک سلامت،‌ سلامت اجتماعی،‌ تغذیه کودکان، ‌آموزش، ایمنی و سلامت معنوی و امنیت را در بر می گیرد و در تمامی این موارد خانواده متولی و نقش اصلی را دارد.
در ادامه دکتر نرجس توکلی‌ کیا مدیر گروه سلامت جمعیت و خانواده با تشریح کامل جزییات این طرح در تمام سطوح گفت: معاونت بهداشت و شبکه بهداشت و درمان شهرستان ری برای اجرای این طرح در منطقه کهریزک، مرکز خدمات جامع سلامت خانم شوکت علی اکبری را برای ارزیابی های کودکان با وسایل استاندارد تجهیز کرده و پیش بینی  و هماهنگی های لازم برای دریافت خدمات تشخیصی و درمانی در قالب نظام ارجاع در سطوح تخصصی و فوق تخصصی در بیمارستانهای دانشگاه علوم پزشکی تهران انجام شده است.
 دکتر نجمه الملوک امینی رئیس گروه آموزش و ارتقای سلامت با بیان اینکه در این طرح بر آموزش تاکید بسیار زیادی شده است گفت: فراخوان ثبت نام از داوطلبان مشارکت در برنامه تکامل همه جانبۀ دوران ابتدای کودک با اولویت مادران باردار و دارای فرزند زیر 5 سال در سایت شبکه بهداشت بارگزاری شده است و در این طرح داوطلبان در دوره های آموزشی و توانمندسازی به صورت حضوری و آنلاین با موضوعات،‌ مراقبت های قبل، حین بارداری و پس از آن، مراقبت های دوران نوزادی، مراقبت نوزادان نارس، مراقبت های دوران کودکان، اهمیت تغذیه با شیر مادر و مشکلات شایع دوران شیردهی، مشاوره در خصوص تغذیه، ایمن سازی، تکامل، غربالگری ها، پیشگیری از سوانح  و حوادث دوران نوزادی و کودکی، عوامل محیطی موثر بر سلامت کودکان، سلامت معنوی و ... آشنا خواهند شد.
هادی بادلی سرپرست بخشداری کهریزک با اشاره به اهمیت اجرای طرح تاک در بخش کهریزک بعنوان پایلوت کشوری، گفت: تمامی دستگاه‌های اجرایی اعم از شهرداری‌ها، دهیاری‌ها، ادارات بخش و همچنین مراکز جامع سلامت شهری می‌بایست ضمن تبلیغات گسترده و اطلاع‌رسانی عمومی درخصوص آگاه‌سازی آحاد جامعه و ترغیب آنان برای بهره‌مندی از مزایای این طرح، نسبت به معرفی نمایندگان خود برای پیشبرد هرچه بهتر اهداف طرح اقدام کنند‌.

حجت‌الاسلام والمسلمین استیری امام جمعه کهریزک نیز با اشاره به آیاتی از کلام الله مجید، ابعاد معنوی تربیت کودکان و تاثیر سلامت روحی و روانی مادران بر فرهنگ جامعه را مورد بررسی قرارداد و بر لزوم برگزاری منظم جلسات آموزشی و درمانی تاک تاکید کرد.

در این مراسم دکتر آرمان مدرس معاون شبکه بهداشت و درمان شهرستان ری،‌ مهندس علی کلهر،‌ شهردار کهریزک، کارشناسان معاونت بهداشت، دکتر مریم اثنی عشری مسئول واحد آموزش بهداشت و ارتقای سلامت، ‌معصومه حدادی کارشناس طرح تاک شبکه بهداشت و درمان شهرستان ری،‌ سرپرستان مراکز خدمات جامع سلامت خانم شوکت علی اکبری کهریزک،‌ حضرت ابوالفضل العباس(ع) قمصر،‌ گلحصار و باقرشهر، دهیاران روستاهای بخش کهریزک و جمعی از مسئولان محلی جلسه آغاز اجرای پایلوت طرح تاک ( تکامل همه جانبه ابتدایی کودک) در بخش کهریزک شهرستان ری در بخشداری کهریزک هم حضور داشتند.

  • گروه خبری : شبکه بهداشت و درمان ری
  • کد خبر : 233104
حسین حاجی رضایی
تهیه کننده:

حسین حاجی رضایی

تصاویر

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *