دکتر مهران فرزادنژاد: پیگیری نکردن و به تاخیر انداختن درمان بیماری می تواند ضربه بیشتری را به بیمار وارد کند
معاون اجرایی داروخانههای بیمارستانی دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفتوگو با مستندسازان «افق سلامت در پساکرونا» گفت: در پساکرونا باید به سلامت کادر درمانی بیشتر توجه کنیم. با رعایت اصول بهداشتی مثل زدن ماسک و رعایت فاصلهگذاری اجتماعی میتوانیم برای پیگیری درمان به مراکز درمانی مراجعه کنیم. در مرحله اول ما بیشتر بر روی تأمین وسایل حفاظت فردی کادر درمان و کارکنان و تهیه و خرید اقلام موردنیاز تمرکز کرده بودیم. شرایط همانند زمان جنگ بود و کارکنان داروخانهها و بیمارستانها و همچنین مدیران بهصورت شبانهروزی درصحنه حضور داشتند. ممکن است کمبودها باعث کاهش سطح کیفیت کار ما شده باشد ولی ما از همان روز اول برنامه خودمان را میدانستیم، بنابراین غافلگیر نشدیم. سابقه داروخانههای بیمارستانی در دانشگاه علوم پزشکی تهران به زمان جنگ برمیگردد و درگذشته نیز توانسته بودیم چندین بحران را بگذرانیم. بزرگترین دستاورد کرونا، تجربه همدلی بسیار بالا بین کارکنان بود.
دکتر محمدجواد حسین زاده: اگر عادات غذایی مناسبی داشته باشیم می توانیم هم از بیماری های واگیر و هم از بیماری های غیرواگیر در امان باشیم
رئیس دانشکده علوم تغذیه و رژیمشناسی در گفتوگو با مستندسازان «افق سلامت در پساکرونا» در دانشگاه گفت: تعیین نقش تغذیه در تقویت سیستم ایمنی در بیمارانی که مبتلا به بیماری شدهاند، یکی از پژوهشهای علمی در مورد کووید 19 بود. تلاش بسیار زیادی در دانشکده صورت گرفت تا در قبال سؤالاتی که در جامعه مطرح میشود، جوابهای جامع و مبتنی بر شواهد داده شود. در مقابل هر بحرانی نیاز هست که آمادگیهای لازم وجود داشته باشد. کادر درمان ازجمله کسانی بودند که بهطور مستقیم با بیماری درگیر بودند و بهنوعی رزمندگان سختکوش مقابله با بیماری محسوب میشوند. اگر اعتماد جامعه حفظ شود و افراد به توصیههای علمی عمل کنند، بزرگترین پشتوانه برای هر سیاستگذار و هر جامعهای است.
مستند «افق سلامت در پساکرونا»/
دکتر مهدی ابراهیمی: مردم بیماریهای زمینهای خود را جدی بگیرند
معاون درمان بیمارستان سینا در گفتوگو با مستندسازان «افق سلامت در پساکرونا» در دانشگاه گفت: آمار نشان می دهدکه مرگومیر در بیماریهای قلبی و عروقی در چند ماه گذشته بیشتر از سالهای قبل بوده که یکی از علل آن مراجعه نکردن بیماران به بیمارستانها است. در حال حاضر بسیاری از مردم به علت ترس از بیماری کرونا، بیماریهای زمینهای خودشان را فراموش کردهاند و برای درمان پیگیریهای لازم را انجام نمیدهند و این موضوع میتواند زمینه را برای بیماری کرونا مستعدتر کند. با رعایت کردن بهداشت و زدن ماسک و شستن دستها و رعایت فاصلهگذاری اجتماعی در جامعه و بیمارستانها از افزایش شیوع بیماری میتوانیم جلوگیری کنیم.
مستند «افق سلامت در پساکرونا»/
دکتر عباس سلیمانی: از چاله ترس کووید-19 به چاه خطرات ناشی از درمان نکردن بیماریهای دیگر نیفتید
استادیار بیماریهای قلب و عروق بیمارستان سینا در گفتوگو با مستندسازان «افق سلامت در پساکرونا» در دانشگاه گفت: در همه بیماریها قطع درمان و مراجعه نکردن به بیمارستانها میتواند خطرساز باشد و به بهای از دست رفتن جان بیماران تمام شود. به دلیل ترس از ابتلا به کرونا، بیمارانی که دچار سکته حاد قلبی شدهاند از مراجعه به بیمارستانها خودداری کردهاند درنتیجه مرگ و میر سکته حاد قلبی که در بیمارستان و تحت درمان اورژانسی 3 تا 4 درصد است اگر بیماران در خانه بمانند، مرگومیر آن حدود 30 درصد میشود. اصلیترین اقدام محافظتی در برابر کرونا، زدن ماسک و رعایت فاصله اجتماعی است. پیگیر درمان مناسب نبودن و مراجعه نکردن برای درمان این خطر را دارد که بیماران به دلیل ترس از چاله کووید 19 در چاه خطرات ناشی از درمان نکردن مناسب میافتند. بههیچعنوان و در هیچ شرایطی بدون مجوز پزشک بیماران نباید مصرف دارو را قطع کنند. مردم با رعایت کردن دستورالعملهای بهداشتی که برای پیشگیری و مراقبت از ابتلا به کووید 19 تنظیمشده، لطف بزرگی هم به خودشان و هم به کادر پزشکی میکنند.
مستند «افق سلامت در پساکرونا»
دکتر منصوره تقاء: بیماران نباید زمان طلایی درمان خود را به دلیل ترس از کرونا از دست بدهند
متخصص بیماری های مغز و اعصاب بیمارستان سینا در گفت وگو با مستندسازان «افق سلامت در پساکرونا» در دانشگاه گفت: اگر بیماران برای درمان به بیمارستان ها مراجعه نکنند، ممکن است عوارض خیلی شدیدی برایشان به وجود بیاید و حتی منجر به فوت بیمار شود. بهترین زمان مراجعه به بیمارستان برای فردی که دچار سکته مغزی شده است در همان ساعات اول است و اگر به دلیل ترس از کرونا به مراکز درمانی مراجعه نکنند، عملا زمان طلایی درمان را از دست می دهند و ممکن است که یک سکته کوچک توسعه پیدا کند و عوارض بسیار شدیدتری برای فرد ایجاد کند. مردم باید بدانند که چه با کرونا و چه بدون کرونا در تمام مراحلی که نیاز به اورژانس داشته باشند سریعا به مراکز درمانی مراجعه کنند. ساده ترین و مهمترین مسئله ای که باید توسط بیماران و همراهان رعایت شود، زدن ماسک و رعایت فاصله اجتماعی است. در زمان کرونا که بیماران ترس از مراجعه به مطب ها و مراکز درمانی دارند، ارتباط خوب بین پزشک و بیمار بسیار مهم و کارساز است. اگر ما نکات مثبت را از هر موضوعی حتی اگر ظاهر نازیبایی داشته باشد، بگیریم به خودمان کمک کرده ایم و فرد خوشبختی هستیم.
مستند «افق سلامت در پساکرونا»
دکتر محمدرضا قینی: مردم به علت ترس از کرونا،به بیمارستان مراجعه نمیکنند و گاهی بیماریهایشان به مراحل پیشرفته میرسد
مدیرگروه نورولوژی بیمارستان سینا در گفت وگو با مستندسازان «افق سلامت در پساکرونا» در دانشگاه گفت: درصد بالایی از تخت های ICU را بیماران کووید اشغال کرده اند که این موضوع فشار مضاعفی بر روی بیماران ديگر وارد مي کند. تصور مردم اين است که بيمارستان ها پر از بيمار کوويد است و وقتي مشکلي پيدا مي کنند به بيمارستان مراجعه نمي کنند و متاسفانه گاهي بيماري هايشان به مراحل پيشرفته مي رسد. انجام آنژيو پلاستي قلبي در دوران کرونا به شدت کاهش يافته اين درحالي است که در يکسال گذشته بيماري قلبي کم نشده است؛ اين نتيجه نيامدن بيماران قلبي به بيمارستان هاست. با درد قفسه سينه در خانه مي مانند و دچار عوارض مي شوند. هیچ بیماری نباید خودسرانه داروی خود را تغییر دهد و یا قطع کند چون این موضوع باعث می شود که بیماری اصلی برگردد.