اجرای گسترده برنامه مدیریت بهداشت محیط سلامت نوروزی و ماه مبارک رمضان( 1403-1404 ) در شهرستان اسلامشهر
واحد بهداشت محیط شبکه بهداشت اسلامشهر از عملکرد این واحد در اجرای گسترده برنامه مدیریت بهداشت محیط سلامت نوروزی و ماه مبارک رمضان( 1403-1404 ) در این شهرستان خبر داد.
.jpg)
به گزارش سینا رسانه دانشگاه علوم پزشکی تهران، شبکه بهداشت و درمان اسلامشهر، مهندس حدیقه اصغرپور، کارشناس مسئول واحد بهداشت محیط شبکه بهداشت اسلامشهر در خصوص این خبر گفت: برنامه مدیریت بهداشت محیط سلامت نوروزی و ماه مبارک رمضان با هدف حفظ و ارتقای سلامت عمومی، نظارت بر ایمنی مواد غذایی و آب آشامیدنی، دفع فاضلاب و پسماند، بهداشت فردی و عمومی، کنترل مصرف دخانیات و پیشگیری از انتشار بیماریها به اجرا درآمد. این برنامه با توجه به تقارن نوروز و ماه مبارک رمضان، اهمیت ویژهای در تضمین سلامت شهروندان داشته است.
این برنامه از ۱۱ اسفند ۱۴۰۳ تا ۱۵ فروردین ۱۴۰۴، در شهرستان اسلامشهر همزمان با سراسر کشور اجرا شد. این طرح با هدف حفظ و ارتقای سطح سلامت جامعه و ایمنی مواد غذایی در سطح عرضه، با اولویت بازدید و نظارت بر مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی، اماکن عمومی حساس، پایانه های مسافربری، مراکز اقامتی و محل های اسکان مسافران، اماکن و مراکز تهیه و توزیع حساس فعال در ماه رمضان و همچنین نظارت بر سامانه های آبرسانی، با حضور 22 بازرس بهداشت محیط مجهز به تجهیزات پرتابل در غالب 320 اکیپ بازرسی در ساعت های اداری و غیراداری و روزهای تعطیل برگزار و منجر به بازدید بیش از ۴۰۰۰ مرکز تهیه و توزیع مواد غذایی و اماکن عمومی شد.
وی افزود: یکی از مهمترین اهداف این برنامه، نظارت بر کیفیت آب آشامیدنی و ایمنی مواد غذایی بود. که با نظارت بر وضعیت آب آشامیدنی شهری و روستایی و120 مورد نمونهبرداری از آب شرب در کل منطقه، ۱۲۳۴ مورد کلرسنجی آب شرب و بازرسی از 26 سامانه تأمین آب آشامیدنی و اعلام نواقص بهداشتی و مخاطرات احتمالی به سازمانهای متولی تأمین آب از سلامت آب در طول اجرای طرح نوروزی اطمینان حاصل شد.
همچنین به منظور کنترل کیفیت و سلامت مواد غذایی 21 مورد نمونه برداری مواد غذایی در سطح عرضه و بیش از 3200 مورد سنجش با تجهیزات پرتابل انجام و ضمن بازدید، آموزش های بهداشتی لازم به کارکنان مراکز تهیه و توزیع و اماکن عمومی داده شد.
اصغرپور گفت: در راستای اجرای دقیق این برنامه، ضمن برگزاری ۱۵ مورد گشت مشترک با سایر سازمانها، با واحدهای صنفی که تخلفات بهداشتی داشتند برخورد قانونی صورت گرفت و با صدور بیش از ۳۰۰ اخطار برای مراکز متخلف در نهایت 40 واحد صنفی پلمب و به منظور جلوگیری از عرضه مواد غذایی ناسالم ۲۵۰۰ کیلوگرم مواد غذایی فاسد و تاریخ گذشته و غیر بهداشتی معدوم شد.
در این مدت کارشناسان بهداشت محیط با رسیدگی به 50 مورد از شکایات مردمی واصله از سامانه مدیریت ارتباطات مردمی 190 در خصوص عدم رعایت موازین بهداشتی را پاسخگو بودند.
وی در ادامه گفت: نتایج اجرای این برنامه نشاندهنده عزم جدی کارشناسان بهداشت محیط در نظارت بر تأمین سلامت عمومی و ارتقای استانداردهای بهداشتی در شهرستان اسلامشهر است و افزایش نظارتها، کنترل مواد غذایی و آب آشامیدنی و برخورد با متخلفان، تأثیر قابل توجهی در کاهش مخاطرات بهداشتی و بهبود کیفیت زندگی شهروندان خواهد داشت.
ارسال به دوستان