تامز Q&A: کنترل نامناسب قند خون چه مشکلات مغزی و عصبی برای بیماران مبتلا به دیابت به وجود می آورد؟
دکتر عطاءالله پورعباسی، متخصص علوم و اعصاب دانشگاه علوم پزشکی تهران، از امکان آسیبهای جدی مغز در بیماران دیابتی خبر داد، به گفته دکتر پورعباسی، مطالعات اخیر با استفاده از فناوریهای نوین تصویربرداری نشان داده است که بیماران دیابتی با کنترل نامناسب قند خون، تغییرات ساختاری قابل توجهی در مغز خود تجربه میکنند. این تغییرات به ویژه در ناحیه هیپوکمپ، منطقهای کلیدی در مغز مسئول حافظه و یادگیری، مشاهده شده است.
تامز Q&A: ورزش های مناسب برای بیماران مبتلا به دیابت چیست؟
دکتر مریم سلک غفاری، متخصص پزشکی ورزشی دانشگاه علوم پزشکی تهران، براهمیت ورزش و فعالیت بدنی در کنترل دیابت تاکید کرد و گفت: ورزش و فعالیت بدنی نقش بسیار مهمی در مدیریت بیماری دیابت ایفا میکند. با انجام منظم ورزش، بیماران دیابتی میتوانند قند خون خود را بهتر کنترل کنند و خطر ابتلا به عوارض جدی مانند بیماریهای قلبی و عروقی و آسیبهای عصبی را کاهش دهند.
تامزQ&A: عوارض مصرف الکل صنعتی
دکتر زیبا مجیدی عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران دانشکده علوم پیراپزشکی در مورد اثرات زیانبار مصرف الکل صنعتی هشدار داد و گفت: مصرف مشروبات الکلی، حتی به مقدار کم، میتواند عوارض جدی برای سلامتی داشته باشد. در کوتاه مدت، الکل باعث اختلال در عملکرد بدن، کاهش هماهنگی، کند شدن واکنشها و افزایش خطر در تصادفات میشود.
گرامیداشت هفته دیابت
تامزQ&A: آیا با موارد ضروری و مهم در زمان تزریق انسولین ویالی آشنایی دارید؟
انسولین ویالی یکی از ابزار های کاربردی در کنترل قند خون و تزریق انسولین است به همین منظور واحد آموزش به بیمار بیمارستان آرش در این کلیپ آموزشی نحوه صحیح استفاده از انسولین ویالی و موارد که باید بیمار به آن توجه کند را آموزش داده است تا بیماران دیابتی با آگاهی کامل و بدون خطا بتوانند مقدار واحد انسولین مورد نیازشان را تزریق کنند. به نکات مهم در تزریق انسولین ویالی حتما توجه کنید.
پرسش و پاسخ با متخصصان دانشگاه علوم پزشکی تهران
تامز Q&A: چه کار کنیم که به دیابت نوع دو مبتلا نشویم؟ (قسمت سوم)
دکتر علیرضا استقامتی فوق تخصص غدد دانشگاه علوم پزشکی تهران، آموزش صحیح خودمراقبتی به بیماران مبتلا به دیابت را پایه اساسی درمان این بیماری دانست و گفت: آموزش تغذیه سالم، ورزش، استفاده صحیح از داروها و مراقبت از اعضای مختلف بدن از جمله مراقبت از کلیه ها، چشم ها و سیستم قلبی عروقی مهمترین عامل در کنترل این اختلال است.
پرسش و پاسخ با متخصصان دانشگاه علوم پزشکی تهران
تامز Q&A: آشنایی با انواع بیماری دیابت و تفاوت های آن (قسمت دوم)
دکتر علیرضا استقامتی فوق تخصص غدد دانشگاه علوم پزشکی تهران، با طبقه بندی دیابت به چهار دسته دیابت نوع یک، دیابت نوع دو، دیابت دوران بارداری و انواع ویژه دیابت، اهمیت دیابت نوع اول و دوم را در جامعه مهمتر از سایر دسته ها دانست و با توجه به ارتباط دیابت نوع دو با سبک زندگی افراد، به مهمترین علل ایجاد آن شامل چاقی، کم تحرکی و تغذیه نامناسب اشاره کرد.
پرسش و پاسخ با متخصصان دانشگاه علوم پزشکی تهران
تامزQ&A: آشنایی با بیماری دیابت( قسمت اول)
دکتر علیرضا استقامتی فوق تخصص غدد و استاد غدد درون ریز و متابولیسم (بالغین) دانشگاه علوم پزشکی تهران، با اشاره به ابتلای 7 میلیون ایرانی بالای 20 سال به بیماری دیابت، این بیماری را شایع ترین و پرعارضه ترین بیماری غدد در کشور دانست.
گرامیداشت هفته دیابت
تامزQ&A: آیا با استفاده صحیح از انسولین های قلمی آشنا هستید؟
انسولین مدادی یا پن یکی از ابزار های کاربردی در کنترل قند خون و تزریق انسولین میباشد به همین منظور واحد آموزش به بیمار بیمارستان آرش دانشگاه علوم پزشکی تهران در این کلیپ آموزشی نحوه صحیح استفاده از انسولین قلمی و موارد که باید بیمار به آن توجه کند را آموزش داده است تا بیماران دیابتی با آگاهی کامل و بدون خطا بتوانند مقدار واحد انسولین مورد نیازشان را تزریق کنند.
پرسش و پاسخ با متخصصان دانشگاه علوم پزشکی تهران
تامز Q&A: آموزش روش استفاده صحیح از اسپری های تنفسی
دکتر نیلوفر خوشنام متخصص داروسازی بالینی مرکز تحقیقات بیماری های ریوی مجتمع بیمارستانی امام خمینی(ره) دانشگاه علوم پزشکی تهران، ضمن آموزش روش استفاده از اسپری های تنفسی، اسپری کردن یک دوز به بیرون در اولین مرتبه استفاده از این اسپری ها را برای تشخیص سالم بودن آنها مهم دانست و هنگام مصرف نیز بر اهمیت داشتن یک دم عمیق همزمان با زدن اسپری و نگه داشتن نفس برای حداقل پنج ثانیه و سپس بیرون دادن نفس به خارج از آن را توصیه کرد.
تامز Q&A: چگونه با کمک نشانگر چراغ راهنما در محصولات غذایی، گزینههای تغذیهای سالمتر را شناسایی کنیم؟
مهندس کسری مومنیان، مدیر نظارت بر مواد غذایی، بهداشتی و آرایشی، نقش تغذیه را در پیشگیری از بیماریها مهم خواند و تأکید کرد که با اصلاح الگوی مصرف و استفاده از نشانگر چراغ راهنما در بستهبندی مواد غذایی، میتوان به انتخاب محصولات سالمتر کمک کرد. در این سیستم، اولویت خرید با محصولاتی است که نشانگر رنگ سبز دارند، زیرا این محصولات از نظر شاخصهای سلامتی، مطلوبتر هستند.