پرسش و پاسخ با متخصصان دانشگاه علوم پزشکی تهران
تامز Q&A: انجام کدام جراحی عیوب انکساری برای بیمار راحت تر است؟
راحتی بیمار در حین جراحی عیوب انکساری به نوع عمل و تکنیک جراح بستگی دارد. با این حال، به طور کلی می توان گفت که اکثر بیماران در تمام مراحل جراحی احساس راحتی می کنند. ممکن است بیمار از چشم پزشک بخواهد عملی که راحت تر و نتیجه آن بهتر است را برای وی انجام دهد. در این فیلم دکتر پیروزه فارسی، جراح و متخصص چشم و فوق تخصص قرنیه بیمارستان فارابی درباره راحت ترین نوع عمل عیوب انکساری چشم صحبت می کند. اما باید بدانیم در نهایت، بهترین راه برای دانستن اینکه در حین جراحی عیوب انکساری چه احساسی خواهید داشت، صحبت با جراح چشم خود است. آنها می توانند در مورد جزئیات روش به شما بگویند و به هر سوالی که دارید پاسخ دهند.
قسمت دوم
تامز Q&A: پشه آئدس و بیماری دانگ قسمت دوم (علائم بیماری)
دکتر علی نیک فرجام، مدیر گروه بیماریهای واگیر معاونت بهداشت در خصوص بیماریهای منتقله از پشه آئدس و علائم بیماری در مصاحبه خود گفت: در بیشتر افراد بیماری بدون مشکل خاصی بهبود خواهد یافت اما در گروه اندکی از بیماران ممکن است موجب بد حال شدن بیمار و حتی مرگ وی شود. علائم خفیف این ویروس معمولاً ۴ تا ۶ روز پس از عفونت شروع میشوند و معمولاً تا ۱۰ روز ادامه داشته و این علائم مشاهده میشود: تب و شدید، سر درد، درد پشت چشم، درد شدید مفصل و عضله، خستگی و حالت تهوع. این علائم معمولاً پس از یک هفته از بین رفته و به ندرت عوارض جدی یا کشندهای در پی دارد.
hypothyroidism
Explanations of Dr. Atefeh Rasouli, internal medicine specialist, about hypothyroidism
پرسش و پاسخ با متخصصان دانشگاه علوم پزشکی تهران
تامز Q&A: چه نمره چشمی برای انجام عمل لیزیک مناسب است؟
تصمیم انجام جراحی های رفراکتیو مانند لیزیک، SMILE و PRK روی چشم بیمار پس از انجام معاینات دقیق توسط چشم پزشک گرفته می شود.عوامل مختلفی در این تصمیم گیری دخیل هستند. مانند سن، سابقه جراحی های دیگر روی چشم و نمره چشم بیمار. نمره چشم عامل مهمی است که توسط چشم پزشک به دقت بررسی می شود. اما چه نمره چشمی برای انجام عمل لیزیک مناسب است؟ دکتر صادق غفاریان، جراح و متخصص چشم، فوق تخصص قرنیه بیمارستان فارابی و عضو هیئت علمی گروه چشم پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران در این برنامه از سری برنامه های پرسش و پاسخ با متخصصان دانشگاه علوم پزشکی تهران (TUMS Q&A) به این سوال پاسخ می دهد.
پرسش و پاسخ با متخصصان دانشگاه علوم پزشکی تهران
تامز Q&A: ویروس پاپیلومای انسانی HPV، ویروسی که می تواند باعث بروز زگیل در نواحی مختلف بدن و سرطان شود
ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) شایعتر از آن چیزی است که فکر میکنید! این ویروس از طریق تماس پوست با پوست در حین رابطه جنسی منتقل میشود و میتواند باعث بروز زگیل در نواحی مختلف بدن و انواع سرطان، از جمله سرطان دهانه رحم، شود. دکتر عرفان امینی دانشیار اورولوژی، فلوشیپ فوق تخصصی اندویورولوژی و جراحی لاپاروسکوپی و دکتر محمد رضا صالحی دانشیار گروه بیماری های عفونی دانشگاه علوم پزشکی تهران، راه های انتقال و پیشگیری از این ویروس را بررسی می کنند. فعالیت جنسی زودهنگام، داشتن چندین شریک جنسی و ضعیف بودن سیستم ایمنی بدن باعث مبتلا شدن به این بیماری می شود. بهترین راه پیشگیری از HPV واکسینه شدن است. واکسن HPV برای دختران و پسران 9 تا 14 ساله توصیه می شود. همچنین در صورت واکسینه نشدن در دوران کودکی، می توان در سنین 15 تا 45 سالگی واکسینه شد. استفاده از کاندوم می تواند خطر ابتلا به HPV را کاهش دهد، اما نمی تواند به طور کامل از آن پیشگیری کند.
پرسش و پاسخ با متخصصان دانشگاه علوم پزشکی تهران
تامز Q&A: نکات مهم در بروز سرطان و راه های پیشگیری از آن
دکتر رضا قلعه تکی متخصص رادیوانکولوژی مجتمع بیمارستانی امام خمینی(ره) در خصوص عوامل بروز سرطان و تاثیر سبک زندگی سالم در کاهش بروز سرطان توضیح داد.
قسمت اول
تامز Q&A: پشه آئدس و بیماری دانگ
آنچه درباره بیماریهای منتقله از پشه آئدس باید بدانیم. به گزارش سینا رسانه دانشگاه علوم پزشکی تهران معاونت بهداشت، دکتر علی نیک فرجام، مدیر گروه بیمارهای واگیر معاونت بهداشت در خصوص بیماریهای منتقله از پشه آئدس توضیحاتی را ارائه کرد. تب دنگی یک بیماری ویروسی است که فقط از طریق نیش پشه آئدس آلوده و یا انتقال خون و فراوردههای خونی از بیمار مبتلا به سایر افراد منتقل میشود. این بیماری در سالهای اخیر در کشور ایران نیز مشاهده شده و در صورت انجام اقدامات پیشگیرانه میتوان تا حد زیادی از انتقال آن جلوگیری کرد.
تامز Q&A: علائم تب دنگی و راه های پیشگیری از گزش پشه آئدس
تب دنگی (Dengue) یک بیماری ویروسی است که از پشه آئدس (Aedes) به انسان منتقل می شود. علائم این بیماری معمولاً شبیه آنفولانزا است، اما می تواند به تب دنگی شدید (تب هموراژیک دنگی) که یک وضعیت حاد و تهدید کننده زندگی است نیز منجر شود. در این فیلم شادی رضائی، سوپروایزر کنترل عفونت بیمارستان فارابی توضیحاتی درباره علائم این بیماری، راه های پیشگیری از آن و نکات مهم برای کادر درمان را بیان می کند.
پرسش و پاسخ با متخصصان دانشگاه علوم پزشکی تهران
تامز Q&A: غربالگری سرطان پروستات
دکتر سید علی مومنی متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری مجتمع بیمارستانی امام خمینی(ره) گفت: غربالگری سرطان پروستات همراه با معاینه، شرح حال و آزمایش PSA است که توصیه می شود حتما با مشورت پزشک انجام و هیچ کدام از آنها به تنهایی قابل قضاوت برای وجود سرطان پروستات نیست.
پرسش و پاسخ با متخصصان دانشگاه علوم پزشکی تهران
تامزQ&A: راههای تشخیصی و درمان سرطان پروستات
دکتر سید علی مومنی متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری مجتمع بیمارستانی امام خمینی(ره) دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: سرطان پروستات دومین سرطان شایع در مردان است و در سراسر جهان عوامل محیطی و درصد کمی عوامل ژنتیکی بر به وجود آمدن سرطان پروستات نقش دارد و با افزایش سن میزان بروز سرطان پروستات زیاد می شود.