پرسش و پاسخ با متخصصان دانشگاه علوم پزشکی تهران
تامز Q&A: تفاوت لیزر اگزایمر و لیزر فمتوسکند در جراحی های عیوب انکساری چشم
با رشد علم و ساخت تجهیزات پیشرفته تر پزشکی، معمولا یکی از دغدغه های مراجعه کنندگان به بیمارستان ها این است که جراحی آنان با چه دستگاهی انجام می شود؟ و یا نحوه عملکرد آن دستگاه چگونه است؟ یکی از سوال های پر تکرار زیباجویانی که به بخش لیزیک و جراحی های رفراکتیو بیمارستان فارابی مراجعه می کنند نیز این است که از چه تجهیزات و چه نوع لیزری برای رفع عیوب انکساری چشم آنان استفاده شده و تفاوت آن ها با یکدیگر چیست؟ دکتر مهدی خداپرست زواره، جراح و متخصص چشم و فوق تخصص قرنیه بیمارستان فارابی و مدیر گروه چشم پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران در این فیلم به این سوال پاسخ می دهد.
تامز Q&A: نکات مهم بیماری آبله مرغان، شایع ترین بیماری اولین فصل سال
دکتر فرشته غیاثوند دانشیار بیماریهای عفونی مجتمع بیمارستانی امام خمینی(ره) و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران توضیحاتی در خصوص علائم و درمان بیماری آبله مرغان ارائه کرد.
تامز Q&A: علائم بیماری هاشیموتو (بیماری خود ایمن تیروئید)
دکتر علی بخشی گفت: بیماری هاشیموتو یا تیروئیدیت مزمن لنفوسیتیک شایعترین نوع بیماری تیروئید در انسان است. این بیماری نخستین بیماری خودایمنی است که عوامل مستعدکننده زیادی بهویژه استعمال دخانیات، استرس، کمخوابی، مصرف غذاهای کمکالری، سوءتغذیه و کمتحرکی در سبک زندگی ممکن است در ایجاد بیماری هاشیموتو کمک میکند.
تامز Q&A : بیماری صرع چیست؟
صرع، گروهی از اختلالات مرتبط در سیستم الکتریکی مغز است و مشخصه آن تمایل به ایجاد حملات مکرر است. حملات باعث تغییر در حرکت، رفتار، احساس یا آگاهی از جمله از دست دادن هوشیاری یا تشنج میشوند که در اکثر افراد از چند ثانیه تا چند دقیقه طول میکشد. حملات ممکن است در کودکان و بزرگسالان رخ دهد. دکتر رضا شروین بدو فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان درخصوص این بیماری و روش درمان آن توضیح می دهد.
توصیه های پزشکی در ماه مبارک رمضان
تامز Q&A: آیا در ایام ماه مبارک رمضان می توان به فعالیت های ورزشی پرداخت؟
دکتر مریم ابوالحسنی، متخصص پزشکی ورزشی دانشگاه علوم پزشکی تهران به پرسش هایی در خصوص ورزش در ایام ماه مبارک رمضان پاسخ داد.
تامز Q&A: آیا بیماران ام اس می توانند روزه بگیرند؟
رئیس مرکز تحقیقات ام اس بیمارستان سینا در رابطه با اینکه آیا بیماران مبتلا به ام اس می توانند روزه بگیرند یا نه؟ گفت: پاسخ این سوال ساده نیست؛ چرا که منع مطلق برای روزه داری بیماران مبتلا به ام اس نداریم و هر بیمار براساس شرایط مصرفی نوع دارو و روند پیشرفت بیماری می تواند تصمیم گیرد؛ که آیا در ماه مبارک رمضان روزه بگیرند یا خیر.
پرسش و پاسخ با متخصصان دانشگاه علوم پزشکی تهران (TUMS Q&A):
تامز Q&A: تغذیه در ماه مبارک رمضان
دکتر احمدرضا درستی مطلق، استاد تغذیه دانشکده علوم تغذیه و رژیم شناسی دانشگاه علوم پزشکی تهران،در ارتباط با تغذیه روزه داران در ماه مبارک رمضان گفت: استفاده از انواع شیرینی و مواد پر چرب و پر کالری از افطار تا سحر موجب افزایش وزن می شود. دکتر درستی مطلق افزود: افرادی که از سوزش سر معده و یبوست در ماه رمضان شکایت دارند، از غذاهای پر ادویه، سرخ کرده و غذاهای دیر هضم استفاده نکنند. سبزیجات و آب کافی از افطار تا سحر به رفع یبوست کمک می کند.
تامز Q&A: مقاومت میکروبی و اثرات منفی مصرف آنتی بیوتیک به ویژه در سرماخوردگی، آنفولانزا و کرونا
دکتر محمدرضا صالحی، متخصص عفونی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: در مطالعات و بررسیهایی که انجام شده است مهمترین علت ایجاد مقاومتهای میکروبی سوء مصرف آنتیبیوتیکهاست. یکی از مباحث بسیار مهمی که امروزه مورد توجه سازمان بهداشت جهانی و سایر سازمانهای محور در سراسر جهان است بحث مقاومت میکروبی است. در کشور خودمان هم برنامههای متعددی در پیشگیری و شناخت مقاومت میکروبی اجرا شده و در حال اجراست. نکته مهم و اساسی این است که مقاومت میکروبی در حال حاضر تعداد زیادی از بیماران را در بیمارستانها درگیر کرده و اگر نتوانیم برنامه درستی برای تجویز آنتی بیوتیکها و روشهای کنترل عفونت طراحی و اجرا کنیم احتمالا در آینده برتعداد این عزیزان افزوده خواهد شد. دو نکته خیلی مهم در بحث تجویز منطقی آنتیبیوتیکها وجود دارد که در سایتها و در منابع علمی مورد توجه قرار گرفته است. یکی از نکات مهم این است که بسیاری از عفونتهایی که در حال حاضر و در فصل سرد سال انسانها را درگیر خودش کرده عفونتهای ویروسی مانند آنفولانزا و حتی کووید است که قسمت عمدهای شاید بیش از نودو و پنج درصد موارد، نیاز به تجویز یا مصرف آنتی بیوتیکها نیست.
تامز Q&A: پیشگیری و درمان زردی نوزادان در دانشگاه علوم پزشکی تهران
در ویدئو پرسش و پاسخ با متخصصان دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tums Q&A): دکتر محمدرضا زرکش فوق تخصص نوزادان و متخصص کودکان، به سوالات رایج درباره زردی نوزادان پاسخ داد و راه های درمان را بیان کرد.
پرسش و پاسخ با متخصصان دانشگاه علوم پزشکی تهران (TUMS Q&A): تفاوت و علائم بیماری های آنفولانزا، کرونا و آلرژی و بهترین راه های درمان
در ویدئو پرسش و پاسخ با متخصصان دانشگاه علوم پزشکی تهران، دکتر محمدرضا صالحی رئیس دانشکده پزشکی و دانشیار بیماری های عفونی دانشگاه علوم پزشکی تهران به سوالات رایج درباره بیماری های شایع فصل سرما پاسخ داد و تفاوت های آنفولانزا، کووید و آلرژی را بیان کرد.