حامد ارجمند: مردم کرونا را دست کم نگیرند؛ از مسئولان می خواهم قدر نیروهای خدماتی را بدانند
کارگر خدمات اورژانس بیمارستان بهارلو در گفت وگو با مستندسازان مسیرنمای پیشرفت مدیریت کووید 19در دانشگاه گفت: با وجود مخالفت خانواده برای کار در زمان کرونا به دليل اينکه شغلم را که خدمت به مردم است دوست دارم به فعالیت در بیمارستان ادامه دادم. دوست دارم مسئولان قدر ما را بدانند. فکر نمی کردیم کرونا به این شدت شیوع پیدا کند. هنوز باور نداریم که همکارمان به علت کرونا فوت کرده باشد. از دوستان جهادی و همچنین همکاران دیگر بیمارستان ها به خصوص بیمارستان یاس که به ما خیلی کمک کردند تشکر می کنم. اوايل بحران کرونا کسي به خانه ما رفت و آمد نمي کرد و مي گفتند پسرشان در بيمارستان کار مي کند و کرونا دارد. بعد از يکماه مردم از ما براي رسيدگي به بيماران تشکر مي کردند.
دکتر مهدی کاشانی: در شرایط همه گیری جهانی بیماری همه باید خود را مسئول بدانند
دستیار بیماری های داخلی بیمارستان سینا در گفت وگو با مستندسازان مسیرنمای پیشرفت مدیریت کووید 19در دانشگاه علوم پزشکي تهران گفت: بحران کرونا برای همه ما تجربه جدیدی بود. در اوایل نگرانی ابتلا کادر درمان و خانواده هایشان وجود داشت. در روزهای اول رفتار بیماری شدیدتر و بیماران بدحال تر بودند. دستیاران سال اول رشته های داخلی، عفونی و طب اورژانس واقعا ایثار کردند. در بحران کرونا دستیاران خط اول درمان بودند و همه رشته ها از نظر روند آموزشی آسیب دیدند. از رئیس دانشگاه درخواست دارم با توجه به ایثار دستیاران، شرایط اقتصادی آنان را تسهیل کنند. در شرایط همه گیری جهانی بیماری همه باید خود را مسئول بدانند. باید یادبگیریم که بحران شیوع بیماری برای همه ماست از یک فرد عادی گرفته تا استاد دانشگاه و در قبال آن مسئول هستیم. در بیمارستان سینا برای انجام کارها انسجام به وجود آمده بود.
زهرا حسنی: پیام های تقدیر و تشکر مقام معظم رهبری انگیزه خدمت را در ما دو چندان می کرد
سرپرستار مجتمع بیمارستانی امیراعلم در گفت وگو با مستندسازان مسيرنماي پيشرفت مديريت کوويد 19 در دانشگاه علوم پزشکي تهران گفت: گروهی از روانپزشکان توانستند با آموزش های چهره به چهره کمک های شایانی در جهت کاهش ترس در کادر درمان داشته باشند. با تلاش های شبانه روزی دکتر جعفریه رئيس سابق بیمارستان تمامی کارها به نتیجه می رسید. بیمارستان امیراعلم در بحث تجهیزات با جذب خیرین و با کمک اساتیدی همچون دکتر خرسندی، دکتر رضایی و دکتر توکلی بسیار پرتوان عمل کرد. بعد از ترخیص بیماران با پیگیری های تلفنی از نحوه مصرف داروها و تغذیه آنها مطلع می شدیم. بهترین قسمت کرونا مربوط به بخشی بود که نیروهای داوطلب و مردمی صحنه هایی خلق کردند که انرژی مثبت آن در سطح بیمارستان پخش می شد. یکی از خاطرات شیرین ما آوردن تربت پاک امام حسین (ع) و گلاب مطهر متبرک شده ضریح امام رضا(ع) به بیمارستان بود. آمدن گروه امام رضایی ها که از جان خود گذشته و پابه پای همکاران ما تلاش کردند از دیگر صحنه های زیبای این دوران بود.
آمنه حسین قادر: رعایت بهداشت باعث شد که این بیماری بهتر کنترل شود
کارشناس بهداشت محیط بیمارستان شریعتی در گفت وگو با مستندسازان مسیرنمای پیشرفت مدیریت کووید 19 در دانشگاه گفت: همزمان با شروع بیماری کرونا، کار بهداشت محیط بیمارستان خیلی بیشتر شد. گندزدایی بیمارستان باید به صورت روزانه انجام می شد. کوچکترین کوتاهی در کار ما می توانست باعث انتشار ویروس و همه گیری بیشتر این بیماری شود. آموزش و کنترل فاصله گذاری اجتماعی به کارکنان، بیماران و همراهان بیمار از جمله کارهایی بود که در این دوره انجام شد. با مدیریت دقیق وسایلی که در اختیار داشتیم، توانستیم جلوی کمبودها را بگیریم و بهره وري کار را بالا ببریم. با همکاری مدیریت بیمارستان و دانشگاه و نهادهای مردمی توانستیم در یک مدت کوتاه این بیماری را کنترل کنیم. باید کادر درماني سالمی داشته باشیم تا از این بحران به راحتي گذر کنیم بنابراین سلامت کارکنان برای ما اهمیت بسیاری دارد. کار گروهی قشنگ ترین تجربه ای است که می تواند در هر بحرانی به ما کمک کند.
دکتر مرتضی عبدوس: در بحران کرونا باید در بین کارکنان همبستگی ایجاد کنیم و مدیران هم باید وسط میدان باشند
مشاور درمان بیمارستان بهارلو در گفت وگو با مستندسازان کووید 19 در دانشگاه علوم پزشکي تهران گفت: خیلی از پزشکان که رشته شان رشته عفونی و داخلی نبود برای کمک آمدند. دستورالعمل ها را مطابق با عملکرد بیمارستان بهارلو مطابقت می دادیم. این بیماری درمان دارویی ندارد فقط باید کمک کنیم که بیمار مقاومتش به بیماری بیشتر شود. بهترین کاری که باید در حاضر انجام دهیم رعایت فاصله اجتماعی است. پیشنهاد من برای بیمارستان ها این است که باید ساختمان و محل تردد بیماران مبتلا به کرونا را کاملا مجزا کنند. چیزی که در جنگ همه پایش ایستادند مقاومت و پایداری بود. ما نمونه از خودگذشتگی زمان جنگ را در زمان شیوع کرونا دیدیدم.
دکتر محمدعلی صحرائیان: وظیفه پژوهشگران تولید شیوه نامه و خوراک علمی برای تیم درمان است
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفت وگو با مستندسازان مسیرنمای پیشرفت مدیریت کووید 19در دانشگاه گفت: این دید را باید در مسئولان ایجاد کنیم که پژوهش پایه اساسی پاسخ به بسیاری از سوالات است. یکی از تفاوت های ما با محققان غربی ثبت نشدن دقيق اطلاعات بیمار است. اصولا جایگاه معاونت پژوهشی و وظیفه آن تولید خوراک علمی برای تیم درمان است و بايد بتواند این خوراک را ایجاد کند، در اختیارشان قرار دهد و بگوید این مقدار دیتا را ایجاد کرده ام. وظیفه پژوهشگران این است که شیوه نامه ایجاد کنند و بعد معاونت درمان نظارت کند که این شیوه نامه ها به خوبی انجام شود.
لیلا ساعدی: برایمان غرور آفرین است وقتی که مدافعان سلامت با رزمنده ها مقایسه می شوند
مترون مجتمع بیمارستانی امیراعلم، در گفت وگو با مستندسازان مسیرنمای پیشرفت مدیریت کووید 19 گفت: وقتی ما مدافعان سلامت با رزمنده ها مقایسه می شویم برایمان غرور آفرین است و متوجه می شویم که کار ما چقدر برای مردم و کشور اهمیت دارد. مسئولان بیمارستان خودشان در دل کرونا رفتند که باعث دلگرمی ما می شد. وجود روانشناسان در بیمارستان بسیار کمک کننده بود. نیروهای جهادگر در تمامی مراحل همراه ما بودند که بسیار زیبا بود. آنها در روزهای خاص برای ما خاطرات خاص ایجاد کردند. کرونا به ما درس ایثار و همدلی و کنار هم بودن داد. اگر کادر درمان ترسی هم داشتند فقط به دليل عزیزانشان بود. در کنار درمان بیماران کرونا، درمان سایر بیماران نیز برای ما از اهمیت بالایی برخوردار است.
دکتر اکبر فتوحی: موفقیت در مدیریت اپیدمی کرونا فقط یک پاسخ دارد و آن علم است، باید زنجیره انتقال را قطع کنیم
عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشکي تهران و رئیس سابق موسسه ملی تحقیقات سلامت در گفت وگو با مستندسازان مسیرنمای پیشرفت مدیریت کووید 19 در دانشگاه گفت: چون رشته تخصصی ما اپیدمیولوژی است در نتیجه توجه ما زودتر از مردم عادی و شاید مدیران به موضوع اپیدمی کرونا، جلب شد. باید مراقب اثرات جدی این بیماری باشیم مگراینکه یک درمان خیلی بارز و یا واکسنی برای آن وجود داشته باشد. بخش عمده ای از مرگ هایی که در کشورهای پیشرفته رخ داد در سراهای سالمندان بود و علت آن، ترک کار پرسنل بود ولی در کشور ما همه در صحنه بودند و کمک کردند و این جنبه مثبت مدیریت است. با تغییر رفتار مردم یعنی کم شدن تماس ها و تجمعات و کاهش احتمال انتقال بیماری، توانستیم موج اول را کنترل کنیم. توزیع جغرافیایی و راه های انتقال و عوامل خطر این بیماری از اصلی ترین سوال ها و پژوهش هایی است که کمیته در حال پیگیری آن است. برای قطع زنجیره انتقال و مبارزه با این بیماری باید در سه سطح، فردی، وزارت بهداشت و درمان و جامعه تلاش کنیم. یکی از مشکلات کشور و حتی دانشگاه، مکتوب نکردن اطلاعات است.
دکتر حمید عمادی: درس بزرگ کووید 19 این بود که هر انسانی باید مسئولیت پذیر باشد
رئیس بخش بیماری های عفونی بیمارستان امام خمینی(ره) در گفت وگو با مستندسازان مسیرنمای پیشرفت مدیریت کووید 19 در دانشگاه گفت: بدون برنامه ریزی، همه یکدل و یک جهت شدیم و تلاش کردیم و در این زمینه کسی کم کاری نکرد. گروه بیماری های عفونی و کادردرماني بیمارستان امام خمینی در ارائه خدمات، واقعا سنگ تمام گذاشتند. به لطف خداوند همه احساس مسئولیت کردند و در صحنه حضور داشتند و این موضوع باعث شد که ما مشکل چندانی نداشته باشیم. ما اطلاعات و تجربیات را از طریق گروه ها در اختیار دیگر همکاران به اشتراک می گذاشتیم. رسانه ها هم نقش مثبت دارند و می توانند سریع اطلاع رسانی کنند و هم نقش منفی دارند و می توانند خیلی از اطلاعات که خلاف واقعه هستند را منتشر کنند و باعث ایجاد جو روانی منفی در بین مردم شوند. مقابله کردن با بیماری تنفسی که واکسنی برای آن وجود نداشته باشد، کار خیلی سختی است. باید سواد رسانه ای مردم بالا برود تا بتوانند از رسانه درست استفاده کنند.
سمانه اسکندری: مردم همچنان ماسک بزنند، شستشوی دست را انجام دهند و فاصله اجتماعی را رعایت کنند
پرستار بيمارستان اميراعلم در گفت وگو با مستندسازان مسیرنمای پیشرفت مدیریت کووید 19 در دانشگاه گفت: تجربه ام این بود که قدر خیلی چیزها را بهتر دانستم مثل با هم بودن و با هم رفت وآمد کردن. اگر من که کارم در آی سی یو هست براي کمک به بيماران کرونا نمي رفتم چه کسي می خواست برود. وقتی ما داوطلبانه در بيمارستان ياس مشغول شدیم همکاران ديگر هم تشویق شدند و دوست داشتند که بیایند.