• تاریخ انتشار : 1400/03/29 - 11:23
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

افق هایی نو در تجویز و مصرف حمایتی پروبیوتیک ها متعاقب تروما و سپسیس در مورد بحث قرار گرفت

کارگاه آموزشی افق های نو در تجویز و مصرف حمایتی پروبیوتیک ها از نگاه میکروبیوتالوژی، متعاقب تروما و سپسیس توسط جمعی از اساتید گروه داروسازی بالینی دانشکده داروسازی برگزار شد.

افق هایی نو در تجویز و مصرف حمایتی پروبیوتیک ها متعاقب تروما و سپسیس

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران مجموعه داروخانه‌های 13 آبان، روز چهارشنبه 26 خرداد 1400، جمعی از اساتید گروه داروسازی بالینی دانشکده داروسازی تهران، نخستین وبینار از سلسله جلسات "افق‌های نو در تجویز و مصرف حمایتی پروبیوتیک ها از نگاه میکروبیوتالوژی، متعاقب تروما و سپسیس" را برگزار کردند.

مباحث این وبینار با سخنرانی، سخنرانان زیر انجام شد:

1) دکتر مجتبی مجتهدزاده، استاد فارماکوتراپی و مراقبت‌های ویژه دانشگاه علوم پزشکی تهران

2) دکتر فرهاد نجم الدین، متخصص داروسازی بالینی و فلوشیپ فارماکوتراپی مراقبت‌های ویژه دانشگاه علوم پزشکی تهران

3) دکتر بیتا شهرامی، متخصص داروسازی بالینی و فلوشیپ فارماکوتراپی مراقبت‌های ویژه دانشگاه علوم پزشکی تهران

سرفصل های مطرح شده به شرح زیر است:

• تاثیرات Organ Interactions در Critical Care illnesses and Immune Paralysis

• تاکید بر اهمیت Mucosal Immunity و همچنین Gut Permeability متعاقب تروما و شوک

• اعلام سلولهای اپیتیلیال روده به عنوان منشاء و مسبب اصلی Cross Talk

• معرفی   Heart-Lung-Kidney-Liver Interactions به عنوان رکن کلیدی در اختلالات میتوکندریال و میکروسیرکولیشن معرفی شد.

به تعبیر استاد دکتر مجتبی مجتهدزاده، در قصه پر غصه هیولای تاجدار (کووید۱۹)،  در سناریوی «وقتی که دژخیم می گرید»، میکروبیوم و میکروبیوتای روده کوچک و فراخ، همچنین میکروبیوم ریه، Nasopharyngeal و Oropharyngeal ، به عنوان ارگانی نوبنیاد، جدید و فراموش شده معرفی گردید که بیش از یک تریلیون میکروارگانیسم به شکل:,Bacteria, Archaea ,Eukaryotes  به عنوان جعبه ی سیاه گم گشته در تراژدی وقوع التهاب، انعقاد و مرگ سلولی یاد شد.

در مسیر شکل گیری و تکامل ارگان ها پس از سومین سال حیات انسانی، سه نوع میکروارگانیسم به شکل های،Commensalism Beneficial  و Pathogenic در حالت تعادل و تثبیت در مقایسه با طوفان و فاجعه زیست تخریبی ویروس کرونا و دیگر صور Macrophages Activation Syndrome ، یعنی اوج طوفان و سرنوشتی  سیاه در مسیر بازگشتی بی فرجام از قله اورست، پس از تروما و سپسیس، قصه پر غصهT-Cell Starvations همچنین  Immune Anergy و نیز Appoptosis در صحنه  " وقتی که سلول می گرید" به ماهیت غیرخطی و بحران در حفظ و تثبیت فیزیولوژیک و احیای ارگان های حیاتی تفسیر شد.

واسطه های لیپیدی تخریبی همانند لوکوترینها و پوروستاگلاندین ها، ترمیمی حامل میتوکندری، همچون Lipoxin برای طب و مداوای صحت محور، مداوای فردگرا و هدفمند، جهت تعیین فینوتیپ ( Transcriptonomic)و ژنوتیپ میکروارگانیزم ها از طریق 16s r-  RNA  و همچنین Shut gun Metogenomic بحث شد.

وجود بیش از ۱ میلیون ژن (تقریبا صد برابر ژن انسانی) در قلمروی میکروبیوم واقع در، ۱۵۰ گونه و ۹ گله ی میکروبی بخشی از انضباط حیات طبیعی و تعادل سیستم های  innate & adaptiveمعرفی شد.

قدرت ماورایی باکتریهای سودمند، در سیستم نوروهورمونال، متابولیزم، آنزیمی و سم زدایی بیان شد.

همچنین تجویز ناصحیح، بی منطق و لجام گسیخته ی تغذیه ی تام وریدی، کاهندگان اسید معده، آنتی بیوتیک ها، داروهای آنتی کولینرژیک، آدرینرژیک، استروییدها، داورهای مخدر و برخی عادت های ناخوشایند همچون اعتیاد به الکل، دخانیات و مواد مخدر، مسبب ایجاد پاتوبیوتا، Dysbiosis و سبب ساز کف اقتدار ایمونولوژیک و شکسته شدن فاخرترین سد در مواجه با عفونت های فرصت طلب، تعبیر گردید.

در پایان ظرفیت عظیم میکروبیوتای روده در مداوای صعب العلاج ترین بحران های فیزیولوژیک، متعاقب تروما، سپسیس، اختلالات متابولیکی، ایمنی ذاتی و نوروهورمونال به صورت مختصر معرفی شد.
- درصورت تمایل برای آشنایی بیشتر با فعالیت های مجموعه داروخانه‌های دانشگاه علوم پزشکی تهران و مرکز دارو پزشکی 13آبان، می توانید به نشانی اینجا مراجعه فرمایید:

• گروه خبری : داروخانه 13 آبان
نسیبه  نصیرپور

نسیبه نصیرپور

تصاویر

افق هایی نو در تجویز و مصرف حمایتی پروبیوتیک ها متعاقب تروما و سپسیس 27 خرداد 1400 بیمارستان سینا Dr.Shahrami.Bita Dr.Mojtahedzadeh.Mojtaba Dr.Najmedin.Farhad

فیلم ها