برگزاری کارگاه احیای پایه و پیشرفته کودکان و شیرخواران در معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران
در راستای کاهش مرگ و میر کودکان ۵۹-۱ ماهه و ضرورت توانمندسازی کارکنان طبق دستورالعمل وزارت متبوع، کارگاه احیای پایه و پیشرفته کودکان و شیرخواران، ویژه پزشکان در دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران معاونت بهداشت، روز دوشنبه 30 مرداد 1402 کارگاه احیای پایه و پیشرفته کودکان و شیر خواران ویژه پزشکان شاغل در شبکههای بهداشت و درمان مرکز بهداشت جنوب تهران، شهرستان ری و اسلامشهر در سالن مدافعان سلامت برگزار شد.
با عنایت به آیه ۳۲ سوره مائده که میفرماید:«نجات جان یک انسان مانند نجات جان همه انسانها است» و در راستای کاهش مرگ و میر کودکان ۵۹-۱ ماهه و ضرورت توانمندسازی کارکنان طبق دستورالعمل وزارت متبوع، این کارگاه برگزار شد.
هدف از برگزاری این کارگاه افزایش کیفیت عملیات احیای انجام شده توسط افراد حرفهای و غیر حرفهای است که عملیات احیای سریع و موثر توسط یک ناظر (والدین، مراقبین، یا هر فرد بزرگسال آموزش دیده حاضر در صحنه) میتواند منجر به برگشت موفق و خودبخودی گردش خون و زنده ماندن کودک آسیب دیده با وضعیت عصبی سالم شود.
در ابتدا حسین کرمی سوپروایزر آموزشی بیمارستان امام خمینی(ره) مباحث زنجیره بقا در کودکان و آسپیراسیون جسم خارجی و ارزیابی و طبقهبندی کودک بدحال و نحوه ارزیابی تنفس و شیوه بازکردن راههای هوایی و تهویه را بصورت تئوری و عملی با استفاده از اسلاید، فیلم و مولاژ آموزش داد.
در ادامه محمد علی شمس سوپروایزر آموزشی بیمارستان امام خمینی (ره) ضمن تاکید در پیشگیری از حوادث و سوانحی که منجر به آسیب و انجام عملیات احیا در کودکان میشود و اهمیت و اقدام سریع و به موقع در نجات جان کودک آسیب دیده مبحث احیای پیشرفته را ارائه کرد.
در این مبحث استفاده از دستگاه شوک و سایر تجهیزات مورد نیاز و روش استفاده از آنها، نوع داروهای مورد استفاده و طریقه مصرف آنها، با توجه به علت و نوع آسیب به کودک (مسمومیت ،سوانح وحوادث،تشنج،...) و وضعیت بالینی کودک برای پزشکان حاضر در کارگاه آموزش داد.
در طول کارگاه عملیات احیا بصورت عملی توسط پزشکان با استفاده از مولاژ و تجهیزات انجام شد و به سوالات حاضرین پاسخ داده شد و در پایان از شرکت کنندگان آزمون به عمل آمد.
رقیه کمرلویی و زینت زارع زاده کارشناسان برنامه نظام مراقبت مرگ کودکان ۵۹-۱ ماهه معاونت بهداشت در برگزاری کارگاه شرکت و نظارت داشتند.
نظر دهید