مراسم نکوداشت ۶۷مین سالگرد تأسیس نخستین بیمارستان فوقتخصصی کودکان ایران برگزار شد
بیمارستان کودکان بهرامی؛ درختی که با عشق کاشته شد و با عشق پابرجا ماند
به مناسبت شصتوهفتمین سالروز تأسیس بیمارستان فوقتخصصی کودکان بهرامی، روز پنجشنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۴، مراسمی با شعار «افتخار دیروز، تلاش امروز، امید فردا» با حضور جمعی از رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران، اساتید، پزشکان پیشکسوت، مدیران، خیرین سلامت و کادر درمان در محل بیمارستان برگزار شد. در این مراسم، دکتر الهام شاهقلی، رئیس بخش انکولوژی بیمارستان، با سخنانی اثرگذار تاریخچه این مرکز علمیدرمانی و نقش بیبدیل آن در تربیت نسلهای متعدد را از پزشکان و درمان بیماران کودک ارائه کرد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران، دکتر شاهقلی در سخنرانی خود با اشاره به بنیانگذار این مرکز، زندهیاد محمود منشیباشی بهرامی، گفت:«بیمارستان کودکان بهرامی، شصتوهفت سال پیش، در هفتم اردیبهشت ۱۳۳۷، توسط یک مرد نیکوکار در منطقهای محروم از شرق تهران بنیان گذاشته شد. هرچند عمر مؤسس بیمارستان کفاف ندید تا ثمره نهالی را که کاشته بود ببیند، اما برادرش یوسف بهرامی راه او را ادامه داد و این نهال را به درختی تنومند بدل کرد.»
وی افزود: «این بیمارستان ریشههایی عمیق، تنهای استوار و شاخههایی گسترده دارد که امروز سایهسار کودکان بیمار، خانوادههایشان، دانشجویان پزشکی، دستیاران تخصصی و پزشکان فوق تخصص شده است.»
بیمارستان اولینها
دکتر شاهقلی با اشاره به جایگاه ممتاز بیمارستان در نظام سلامت کشور گفت: «بیمارستان بهرامی، نخستین بیمارستان تکتخصصی کودکان در ایران است که بهصورت آکادمیک فعالیت کرده است. اولین بخش جراحی کودکان، نخستین دوره فوق تخصصی جراحی کودکان و حتی نخستین محلول خوراکی درمان اسهال در کشور، همگی در این بیمارستان متولد شدهاند. این بیمارستان نماد افتخار دانشگاه علوم پزشکی تهران است.»
وی همچنین یادآور شد که بهرامی نه تنها در عرصه سلامت، بلکه در مقاطع حساس تاریخ معاصر ایران نیز نقشی برجسته داشته است:«پیکر اولین شهدای ۲۲ بهمن، و مجروحان پادگان قصر فیروزه، به این بیمارستان منتقل شدند. در دوران جنگ تحمیلی، این بیمارستان نخستین مرکز درمانی کودکان بود که مورد اصابت مستقیم موشک قرار گرفت، اما حتی یک روز هم تعطیل نشد. این پایداری، ثمره عشق، ایثار و مسئولیتپذیری کارکنان و مدیران آن بوده است.»
فراخوانی برای زکات عشق و دانش
دکتر شاهقلی با بیان اینکه امروز بیمارستان بهرامی مانند درختی کهنسال نیازمند مرهم و مراقبت است، خطاب به مسئولان و نیکوکاران گفت: «بهرامی، بیمارستانی است که با عشق ساخته و نگهداری شده است. امروز این مرکز نیاز به توجه دارد، به زکات مالی، قدمی و علمی. همه ما باید با گامهایی کوچک اما مؤثر، به احیای این درخت تنومند کمک کنیم.»
وی با اشاره به گفتههای خواجه عبدالله انصاری در تفسیر عرفانی قرآن، سه نوع زکات را برشمرد: زکات عملی (دعای شبانه و عبادت)، زکات قدمی (تلاش بیچشمداشت برای کمک به همنوع) و زکات مالی (انفاق داراییها). سپس یک نوع زکات دیگر را نیز اضافه کرد: «زکات علمی، یعنی انتقال آموختهها، تجربیات و دانش به نسلهای آینده. این رسالت بر دوش تمام اعضای خانواده بزرگ بهرامی است.»
امید به جشن تولد ۱۶۷سالگی
در پایان، دکتر شاهقلی ابراز امیدواری کرد که «در آیندهای نه چندان دور، نسلهای بعدی در همین مکان مقدس، جشن ۱۶۷سالگی بیمارستان محمود منشیباشی بهرامی را با افتخار برگزار کنند و از تلاش همهکسانی که باعث پایداری این بیمارستان شدهاند، به نیکی یاد کنند.»
درج نظر