• تاریخ انتشار : 1393/09/26 - 00:00
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

ثبت‌نام شانزدهمین جشنواره ابن‌سینا تا پایان آذر / گفت و گو با روجا رحیمی برگزیده دوره‌ی قبل

روابط عمومي دانشگاه علوم پزشكي تهران: دكتر روجا رحيمي، برگزاري جشنواره ابن‌سينا را فرصتي براي محققين دانست تا سطح آموزشي و پژوهشي خود را با ساير همكارانشان مقايسه نمايند.

به گزارش روابط عمومي معاونت تحقيقات و فناوري، جشنواره ابن‌سينا، به منظور تقدير از فعاليت‌ها و دستاوردهاي برجسته در زمينه‌هاي آموزشي، پژوهشي و ارائه خدمات ويژه در حوزه فعاليت‌هاي دانشگاه، هر ساله در نيمه بهمن) 15 بهمن 1313) و به همت معاونت پژوهشي دانشگاه برگزار مي‌شود.
در آستانه برگزاري شانزدهمين دوره جشنواره ابن‌سينا با دكتر رجا رحيمي پژوهشگر جوان جشنواره پانزدهم، به گفت و گو نشستيم.
لطفاً ضمن معرفي از حيطه فعاليت‌ها تون در حال حاضر بفرماييد؟
دكتر روجا رحيمي هستم. فارغ‌التحصيل مقطع PhD داروسازي سنتي دانشگاه علوم پزشكي تهران و در حال حاضر به عنوان عضو هيات علمي و معاون پژوهشي دانشكده طب سنتي در اين دانشگاه مشغول به فعاليت هستم. تاكنون 58 مقاله در مجلات معتبر بين‌المللي و 9 مقاله در مجلات علمي-پژوهشي داخلي به چاپ رسانده‌ام و 8 مقاله در سمينارهاي داخلي و خارجي ارائه داده‌ام. در مقالات چاپ‌شده توسط بنده و همكارانم به مباحث گوناگوني در حيطه داروسازي پرداخته شده است. عمده مقالاتم در مورد بررسي اثربخشي داروهاي شيميايي و همچنين گياهان دارويي در بيماري‌هاي گوارشي است. همچنين تعداد زيادي مقاله در زمينه طب و داروسازي سنتي و مبتني بر شواهد نمودن مطالبي كه در كتب معتبر طب سنتي در زمينه افعال و خواص گياهان دارويي مطرح شده است به چاپ رسانيده‌ام و در حال حاضر نيز عمده فعاليت بنده در همين زمينه است. من با كمك همكارانم مطالعات متعددي به صورت برون تني، حيواني و باليني در خصوص بررسي ايمني و اثربخشي داروهاي مطرح در طب سنتي انجام داده‌ايم و در حال انجام آن هستيم كه انشا الله نتايج آن‌ها به زودي به چاپ خواهد رسيد.
برگزيده شدن در جشنواره ابن‌سينا چه تأثيري در ايجاد انگيزه‌ي فعاليت‌هاي آموزشي و پژوهشي در شما داشت؟
به طور حتم برگزيده شدن در جشنواره ابن‌سينا به عنوان جشنواره‌اي كه به معرفي افراد شاخص از لحاظ آموزشي و پژوهشي در دانشگاه علوم پزشكي تهران مي‌پردازد موجب صد چندان شدن انگيزه‌هاي آموزشي- پژوهشي خواهد شد. چون مويد اين مطلب است كه تلاش‌ها و كوشش‌هاي اعضاي هيات علمي در سطح دانشگاه ديده مي‌شود و مسؤولين دانشگاه براي فعاليت‌هاي آموزشي و پژوهشي آن‌ها اهميت قائل‌اند و به آن ارج مي‌نهند. در مورد بنده نيز چنين است و از آن زمان تاكنون تلاش كرده‌ام كه كميت و كيفيت مطالعات و پژوهش‌هايم را افزايش دهم. البته چون جشنواره‌هايي از اين دست اين فرصت را به محققين خواهد داد كه سطح آموزشي و پژوهشي خود را با ساير همكارانشان مقايسه نمايند تقويت انگيزه‌هاي آموزشي و پژوهشي حتي در صورت برگزيده نشدن نيز رخ خواهد داد؛ زيرا در صورت برگزيده نشدن باز هم افراد جهت برطرف نمودن كاستي‌هاي خود با جديت و پشتكار بيشتري فعاليت‌هاي علمي- پژوهشي خود را دنبال خواهند نمود.
چه پيشنهادي براي ساير دوستان و همكاران در خصوص شركت در جشنواره امسال داريد؟
پيشنهاد بنده به دوستان و همكاران گرامي اين است كه در صورتي كه در محورهاي بخش آموزشي و يا بخش پژوهشي جشنواره فعاليت‌هاي برجسته‌اي دارند حتماً در اين جشنواره شركت نمايند. فارغ از كسب رتبه و جايزه، فرصت مغتنمي است كه سطح آموزشي و پژوهشي خود را با ساير همكاران مقايسه نمايند و به نقاط ضعف و قوت خود پي ببرند ضمناً به قطع هر چه تعداد شركت‌كنندگان بيشتر باشد بر شور و هيجان جشنواره خواهد افزود.
جشنواره پارسال را چگونه ديديد؟
جشنواره پارسال به همت مسؤولين محترم دانشگاه بسيار مطلوب و در سطح بالايي برگزار شد و براي من شخصاً روز بسيار خوب و خاطره‌انگيزي رقم خورد.
چنانچه پيشنهادي در جهت بهبود كيفيت برگزاري جشنواره امسال داريد، لطفاً بفرماييد؟
ابتدا بر خود لازم مي‌دانم از مسؤولين محترم دانشگاه به خاطر برگزاري چنين جشنواره‌اي تشكر و قدرداني نمايم. زماني كه خودم دانشجو بود هر سال محورهاي پژوهشي جشنواره را بررسي مي‌كردم و اميد داشتم كه جايي نيز براي دانشجويان در نظر گرفته شود كه به حمدالله امسال كار بسيار ارزنده‌اي توسط مسؤولين محترم كليد خورد و آن برگزاري جشنواره دانشجويي ابن‌سينا است كه به نظرم جاي آن در دانشگاه بسيار خالي بود.

گفتني است، مهلت ثبت‌نام در شانزدهمين دوره جشنواره ابن‌سينا تا 30 آذرماه تمديد شد. اين جشنواره به منظور ايجاد انگيزه، شناسايي و قدرداني از فعاليت‌هاي پژوهشي و آموزشي برجسته اعضاي هيات علمي دانشگاه برگزار مي‌شود. راهنماي ثبت‌نام از سايت جشنواره قابل‌دسترسي است.
خبرنگار: رهنما
عكس: آرشيو

در نشست هيات داوران شانزدهمين جشنواره ابن‌سينا تاكيد شد/ تعالي رقابت علمي با افزايش مشاركت داوطلبان
دكتر روجا رحيمي عضو هيأت علمي دانشكده طب سنتي جايزه پژوهشگر جوان پانزدهمين دوره جشنواره ابن سينا را كسب كرد