• تاریخ انتشار : 1400/08/05 - 14:12
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 916
  • زمان مطالعه : 8 دقیقه

هم‌اندیشی روسای بخش‌های مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ه)

دکتر دهقان: نقش روسای بخش‌ها به‌عنوان الگوی رفتار حرفه‌ای فراگیران رشته‌های پزشکی در انتخاب مسیر درست بسیار اثرگذار است

دکتر سید علی دهقان منشادی سرپرست مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) در هفتمین جلسه روسای بخش های این مرکز در سال 1400 با ارائه گزارشی از مهم ترین اقدامات مدیریتی مجتمع در یکماه اخیر در خصوص توجه به پایش سلامت کارکنان و ضرورت آموزش و آماده سازی زیرساخت ها برای حرکت در مسیر نسخه نویسی الکترونیک توضیحاتی داد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) در هفتمین نشست مشترک هیئت‌رئیسه و روسای بخش‌های مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) که چهارشنبه 5 آبان 1400 در سالن شورای ریاست این مرکز برگزار شد، دکتر سید علی دهقان منشادی سرپرست مجتمع ضمن تشکر از دکتر امیرحسین اورندی، دکتر محمدرضا صالحی و دکتر حسن هاشمی در پذیرفتن مسئولیت سرپرستی معاونت‌های درمان، اموردانشگاهی و  رییس مرکز تصویربرداری مجتمع گفت: این اولین جلسه رسمی من به‌عنوان سرپرست مجتمع در میان روسای محترم بخش‌هاست و امیدوارم با کمک و راهنمایی شما بزرگواران بتوانیم مسیر روشن آموزش، پژوهش و درمان بیماران این مرکز را با موفقیت ادامه داده و پیش ببریم.

اهمیت پایش سلامت کارکنان
دکتر دهقان توجه و دغدغه مندی اساتید نسبت به موضوع سلامت روان را بیانگر اهمیت بالای آن خواند و تصریح کرد: نقش روسای بخش‌ها به‌عنوان اسوه و الگوی رفتار حرفه‌ای فراگیران رشته‌های پزشکی در انتخاب مسیر درست بسیار اثرگذار و کمک‌کننده است. برنامه ارزیابی دوره ای  سلامت  همکاران نیز از اولویت‌های ما در مجتمع است. در حال حاضر کلینیک مشاوره سلامت دانشجویان مجتمع در کلینیک یلدا دایر بوده و همچنین بحث ساماندهی پرداخت‌های رزیدنت‌ها از مسائل مهمی است که در حال چاره‌جویی برای آن هستیم.

مهم ترین اقدامات مدیریتی مجتمع در یکماه اخیر
وی با ارائه گزارشی از اقدامات مدیریتی مجتمع در یک ماه اخیر به تجهیزات خریداری‌شده، راه‌اندازی واحد استریلیزاسیون مرکزی و مراحل پیشرفت سه پروژه عمرانی اصلی این مرکز (مهدی کلینیک، بیمارستان 640 تخت خوابی انستیتوکانسر و پارکینگ طبقاتی) اشاره و خاطرنشان کرد: با حمایت ریاست  محترم دانشگاه و مسئولان ذی‌ربط، برنامه‌های عمرانی مجتمع در حال انجام و روبه ‌پیشرفت است. همچنین با همکاری دانشگاه و شهرداری منطقه اقدامات خوبی در اجرای طرح ساماندهی همراه سراهای  جهت اسکان همراهان  بیمارن بستری در حال پیگیری و انجام است.
سرپرست مجتمع با قدردانی از گروه‌های تخصصی مربوطه در درمان بیماری موکورمایکوزیس افزود: درمانگاه موکورمایکوزیس مجتمع در کشور منحصربه‌فرد و مجهز به دستگاه‌های پیشرفته‌ای است و خوشبختانه در حال حاضرشاهد روند کاهشی این بیماران هستیم. خرید و راه‌اندازی دستگاه اندوویژن برای کمک به درمان این بیماران با پیگیری معاونت‌های پشتیبانی و درمان مجتمع و کمک خیرین سلامت یکی از اقدامات بسیارارزنده در این مسیر بوده است که کمک شایانی به درمان این بیماری خواهد کرد. همچنین  با پیگیری های معاونت پشتیبانی  و دفتر فنی دستگاه سی تی اسکن مرکز تصویر برداری هم در آخرین مراحل نصب و راه اندازی است و به زودی به ظرفیت های رادیولوژی مجتمع اضافه خواهد شد.
دکتر دهقان در ادامه افزود: مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) از اولین مراکزی بود که واکسیناسیون دوز بوستر کووید را برای کادر درمان آغاز کرد. همین‌طور واکسیناسیون آنفولانزا هم آغازشده و تأکید می‌کنم واکسن به میزان کافی برای همکاران هست و با توجه به این‌که در آغاز فصل سرما هستیم لازم است همکاران سریع‌تر برای واکسینه شدن اقدام کنند.

حرکت به سمت نسخه نویسی الکترونیک
دکتر دهقان همچنین از برگزاری جشنواره آموزشی پژوهشی این مرکز در هفته پیش رو  خبر داد و در خصوص برنامه نسخه الکترونیک گفت: اگرچه با چالش‌های زیرساختی و تأمین نیروی انسانی در این حوزه مواجهیم ولی باید به این سمت حرکت کنیم و آموزش‌ها و آماده‌سازی‌های لازم را برنامه‌ریزی کنیم.

اهمیت سلامت روان در پسا کرونا
دکتر نوربالا استاد روان‌پزشکی مجتمع در این جلسه به اهمیت موضوع سلامت روان کارکنان اشاره کرد و افزود: سلامت هم از بعد جسمی و هم روانی مهم است و اصطلاحاً در تعریف سلامت روان باید گفت فردی که با آگاهی از توانمندی‌ها و قابلیت‌های خویش درمی‌یابد که می‌تواند از پس تنش‌های زندگی خویش برآید از سلامت روان برخوردار است. در ارتقای سلامت روان تنها مراجعه به روانشناس یا روان‌پزشک کافی نیست بلکه خود فرد هم باید به خود کمک کند.
وی با اشاره به تأثیر هیجانات منفی در افزایش آسیب‌پذیری افراد نسبت به بیماری‌های مختلف توضیح داد: واقعیت این است هیجاناتی چون خشم، غم و اندوه در کشور پررنگ است. من بارها دیده‌ام دانشجویان پزشکی در دوران امتحانات به دلیل استرس زیاد نسبت به ویروس‌ها آسیب‌پذیرتر می‌شوند و حتی در پاندمی کرونا هم شواهد قوی وجود دارد که بیانگر افزایش بروز سایتوکاین های التهابی ازجمله اینترلوکین 6 براثرافزایش هیجانات منفی در افراد است. بعلاوه سالمندان و افراد مضطرب پاسخ‌ها و ایمنی ضعیف‌تر و کوتاه‌مدت‌تر به واکسن داشتند و برعکس افراد با هیجانات مثبت پاسخ ایمنی بهتری روبه‌رو بودند.
استاد روان‌پزشکی دانشگاه در ادامه از خندید‌ن به‌عنوان پادزهری برای رفع اثرات منفی استرس در تضعیف سیستم ایمنی افراد یادکرد و گفت: افراد خوش‌بین آسیب‌پذیری کمتری نسبت به اختلالات روان‌تنی دارند.
وی در ادامه با استناد به مطالعات جهانی و پژوهش‌های ملی انجام‌شده در ساله‌ای 2020 و 2021، خطر بروز عارضه‌های روان‌شناختی ناشی از بحران کرونا را جدی خواند و افزود: پس از هر حادثه‌ای با عوارض و تأثیرات روانی آن حادثه بر روی بازماندگان روبه‌رو هستیم. در پاندمی کرونا هم در کسانی که خودشان بیمار شدند و یا یکی از عزیزانشان را براثر کرونا از دست دادند که به دلیل شیوه نامه های بهداشتی امکان برگزاری مراسم‌ مناسب سوگ هم برای آن‌ها نبود حتی برای کسانی که به سایر علت‌ها در این دوران جانشان را ازدست‌داده بودند شاهد عارضه‌هایی بودیم و این‌ها تبعات زیادی را ازنظر روانی در جوامع به‌جا خواهد گذاشت و نیاز به توجه و چاره‌جویی دارد. از طرفی در سال 1399 با افزایش قابل‌توجه خشونت‌های خانگی و به‌ویژه خشونت‌های کلامی در سطح جامعه نسبت به سال‌های قبل مواجه بودیم که قابل‌تأمل است.
دکتر نوربالا همچنین به برخی راهکارهای پیشنهادی برای ارتقای سلامت روان اشاره کرد و گفت: در سطح اول پیشگیری نیاز به برنامه‌ریزی‌های حاکمیتی برای رفع تنش‌های فردی و اجتماعی است و در مرحله بعد غربالگری، انگ زدایی وارزیابی دوره‌ای سلامت جسمی و روانی و درنهایت کمک به افراد در معرض آسیب و برگرداندن آن‌ها به جامعه است. بر اساس تجربه شخصی هرقدر بتوانیم با افراد هم درکی بیشتری کنیم می‌توانیم به کاهش بروز آسیب‌های روان‌شناختی در آنان کمک کنیم.

بیان دیدگاه ها
در ادامه دکترسید رسول میر شریفی رئیس بخش جراحی ایجاد برنامه ارزیابی سلامت جسمی و روانی کارکنان را مهم دانست و گفت: برنامه‌ریزی آموزش‌های روان‌شناختی در رده‌های مختلف کاری مجتمع برای همکاران ضروری است. ما باید اول رفتار خودمان را اصلاح کنیم؛ دیگران از رفتار احترام‌آمیز ما می‌آموزند با دیگران چگونه رفتار کنند.
وی در خصوص برنامه نسخه‌نویسی الکترونیک گفت: نباید با روش‌های نوین مقابله کنیم درعین‌حال باید برای رفع چالش‌های پیش رو پیشنهادها و راهکارهای خود را ارائه دهیم. برای اجرای این برنامه نمی‌شود ضرب‌الاجل تعیین کرد.
دکتر علی جعفریان رئیس بخش پیوند کبد مجتمع آماده‌سازی مجتمع برای نسخه‌نویسی الکترونیک را منطقی خواند و گفت: این‌یک چالش کشوری است و به نظر می‌رسد فعلاً شرایط برای پیاده‌سازی کامل  آن فراهم نیست.
دکتر عبدالرحمن رستمیان رئیس بخش روماتولوژی مجتمع نیز بر اهمیت برقراری ارتباط صمیمی با فراگیران و احترام به شأن والای انسانی افراد صرف‌نظر از سطوح تحصیلی آن‌ها تأکید کرد.
دکتر علیرضا استقامتی رئیس بخش غدد و متابولیسم از روسای بخش‌ها و اساتید مجتمع به‌عنوان الگو یاد و تأکید کرد: دیگران از ما یاد می‌گیرند پس باید از خودمان شروع کنیم و همواره باید به خود یادآور شویم که خودمان از کجا شروع کردیم. برای سپردن مسئولیت‌ها در بخش‌ها باید افرادی انتخاب شوند که دارای سلامت روان بوده و خودشان منشأ آرامش‌اند. برخی از رفتارها به ژنتیک، شخصیت و نوع تربیت خانوادگی فرد برمی‌گردد. بی‌تردید رفتار دوستانه، کلام مهربان و احترام به شخصیت افراد در جذب افراد و الگوسازی بسیار مؤثر و کمک‌کننده است.

دکتر محمدرضا صالحی سرپرست معاونت امور دانشگاهی مجتمع از اقدامات اخیر این معاونت برای شناسایی و کمک به رفع چالش‌های روان‌شناختی اساتید و فراگیران خبر داد.
مهندس محمدعلی سورکی مدیر منابع مالی مجتمع در پایان با توضیح در خصوص برنامه نسخه الکترونیک گفت: در نسخه‌های دستی به دلیل برخی اشتباهات ثبتی با کسوراتی مواجه می‌شویم که این مسئله در نسخه‌نویسی الکترونیک قابل‌رفع است. بر اساس ابلاغ سازمان‌های بیمه‌گر از اول آبان نسخه‌های پزشکی هسته‌ای، آزمایشگاه و رادیولوژی باید به‌صورت الکترونیک انجام شود در غیر این صورت از سوی سازمان‌های بیمه‌گر قابل پرداخت نیست. وی همچنین برای آموزش نحوه کار با سامانه مربوطه به بخش‌ها از سوی مدیریت مالی مجتمع اعلام آمادگی کرد.

خبرنگار: نجمه باهو 

  • گروه خبری : مجتمع بیمارستانی امام خمینی,گروه خبری RSS,اخبار ,ماه نمای دانشگاه
  • کد خبر : 198948

تصاویر

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *