• تاریخ انتشار : 1403/07/03 - 15:10

آیین بازگشایی سال تحصیلی جدید دانشکده پزشکی

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی تهران: اساتید، الگوهای ماندگار دانشجویان هستند

دکتر سید رضا رئیس کرمی، سرپرست دانشگاه علوم پزشکی تهران در آیین بازگشایی سال تحصیلی 1403-1404 دانشکده پزشکی گفت: اساتید، الگوهای ماندگار دانشجویان هستند.

آیین بازگشایی سال تحصیلی جدید دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران

به گزارش سینا رسانه دانشگاه علوم پزشکی تهران، در آیین بازگشایی سال تحصیلی جدید دانشکده پزشکی 3 مهر 1403 در تالار خاطره انگیز عزلت، از دانشجویان برتر عرصه های علمی، فرهنگی و هنری قدردانی شد.
در این آیین، دکتر سید رضا رئیس کرمی سرپرست دانشگاه علوم پزشکی تهران، با یادآوری خاطرات دانشجویی خود در تالار عزلت، بر نقش اساتید در کیفیت تدریس و  جذب دانشجو تأکید کرد و با بیان مثالی از کلاس بیوشیمی دکتر ناصر ملک‌نیا، پدر علم بیوشیمی ایران، گفت: اساتید، با کیفیت تدریس خود می توانند تاثیر شگرفی بر انگیزش و یادگیری دانشجویان داشته باشند؛ همانگونه که 40 سال پیش کلاس درس دکتر ملک نیا این ویژگی را داشت و ساعت 8 صبح با قرائت قرآن آغاز می شد و با سکوت و دقت کامل دانشجویان تا پایان تدریس همراه بود.
دکتر رئیس کرمی با بیان خاطره ای از دکتر کاظمی خالدی، بر اهمیت پوشش مناسب فراگیران در مواجهه با بیماران تاکید کرد و گفت: در برخورد با مردم و جلب اعتماد آنان برای ادامه روند درمان، نحوه پوشش پزشکان اهمیت بسیاری دارد.
سرپرست دانشگاه با اشاره به ویژگی های گزارش صبحگاهی استاد منوچهر قارونی در بیمارستان امیراعلم گفت: همه فراگیرانی که از محضر ایشان و دیگر اساتید بزرگ دانشگاه بهره مند شدند هنوز هم آنچه را که در آن سال ها آموخته اند به یاد دارند.
دکتر رئیس کرمی همزمانی برپایی نمایشگاه هنری دانشجویان با آغاز سال تحصیلی جدید را نشانه‌ای از توجه روزافزون به فعالیت‌های فوق‌برنامه دانست و افزود: برگزاری این نمایشگاه نشان می‌دهد که دانشجویان علاوه بر تحصیل، به دنبال رشد و شکوفایی در زمینه‌های مختلف نیز هستند و این امر به آن‌ها کمک می‌کند تا درک عمیق‌تری از جامعه پیدا کنند و در آینده، افراد مفیدتری باشند.
سرپرست دانشگاه، در پایان سخنان خود با تبریک سال تحصیل جدید ابراز امیدواری کرد امسال شاهد رشد و شکوفایی فعالیت های دانشگاه در عرصه های مختلف باشیم.

دانشکده پزشکی، خانه نخبگان کشور
در ادامه دکتر محمدرضا صالحی رئیس دانشکده پزشکی با تبریک سال تحصیلی جدید به فراگیران، حضور در دانشگاه علوم پزشکی تهران و دانشکده پزشکی را افتخار بزرگی دانست و افزود: دانشکده پزشکی به دلیل جایگاه با عظمت خود همواره مورد استقبال بهترین فراگیران کشور قرار دارد و مهم است که این عزیزان از روزمرگی ها اجتناب کنند و با تحصیل مداوم علم، در آینده بهترین تصمیمات را برای تشخیص و درمان بیماران بگیرند.
رئیس دانشکده پزشکی با قدردانی از اساتید پیشکسوت خود،  به ویژگی های دانشکده پزشکی اشاره کرد و گفت: دانشکده پزشکی قدیمی ترین و پرافتخارترین دانشکده پزشکی کشور است که به همت اساتید و نخبگان خود در بسیاری از رشته ها پیشگام بوده و با فاصله از سایر دانشگاه ها و دانشکده ها در کشور و منطقه قرار دارد.

آرزوی هر پزشک، عضو هیئت علمی شدن در دانشگاه علوم پزشکی تهران
سپس دکتر سید فرشاد علامه، معاون آموزشی دانشگاه، با آرزوی سالی پربار برای دانشجویان، گفت: شما باید قدر خود، دانشکده پزشکی و دانشگاه را بدانید. پزشکی شغل نیست؛ بلکه حرفه‌ای مقدس است. دلیل تقدس این حرفه آن است که باید رسیدگی به بیماران را بر امور شخصی و خانوادگی خود مقدم بشمارید.
دکتر علامه دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران را از پرافتخارترین دانشکده های کشور و منطقه دانست و افزود: عضو هیئت علمی این دانشگاه بودن همیشه آرزوی من بوده و معتقدم شرکت در راندهای بالینی جز ارزشمندترین لحظاتی است که یک دانشجو یا استاد می‌تواند تجربه کند.

تاکید معاونان دانشکده پزشکی بر نقش آفرینی دانشجویان در آینده کشور
در ادامه دکتر خدیجه ادبی معاون آموزش پزشکی عمومی، دکتر ایرج رادگردی کاشانی معاون آموزش تحصیلات تکمیلی، دکتر حجت شیخ مطهر واحدی معاون آموزش تخصصی و فوق تخصصی و دکتر نیما رضایی معاون پژوهشی دانشکده پزشکی با تبریک سال نو تحصیلی به دانشجویان، افتخارات دانشکده پزشکی را تشریح و بر اهمیت کسب توانمندی های لازم برای خدمت به مردم و نقش آفرینی در آینده کشور تاکید کردند.

دانشکده پزشکی؛ میراثی ماندگار با آینده‌ای روشن
سپس دکتر حمیدرضا نمازی رئیس موزه ملی تاریخ علوم پزشکی ایران، با نگاهی گذرا به تاریخچه پرفراز و نشیب دانشکده پزشکی، از معماری بنای تاریخی آن تا تلاش  رؤسا، اساتید و دانشجویان برای حفظ و توسعه فعالیت‌های این مجموعه، بر اهمیت نگاه سیستمی تاکید کرد و گفت: برای درک بهتر شکوه و عظمت دانشکده و نقش اساتید بزرگ آن در شکل‌گیری فرهنگ کشور، لازم به کلیت و ویژگی های این مجموعه توجه کنیم.

توجه به ماهیت درونی راه رسیدن به سعادتمندی
در ادامه دکتر محمود دوستی استاد پیشکسوت دانشگاه،  کتاب خواندن، فعالیت های هنری و کسب مهارت های زندگی را به دانشجویان توصیه کرد و با آسیب شناسی این چالش که چرا بشر امروزی با وجود پیشرفت گسترده علم و تکنولوژی، اما با انواع بیماری ها و ناملایمات دست و پنجه نرم می کند افزود: در این دنیای پر از امکانات، انسان تنها چیزی را که فراموش کرده «ماهیت وجودی خودش» است و درصورتی که انسان از دورن خود غافل شود هرچه بدست آورد نمی تواند نیازش را تامین کند. در نتیجه اگر می خواهید در زندگی خود سعادتمند باشید برای اصلاح ماهیت درونی خود تلاش کنید. کتاب خوانید، کار هنری پیشه کنید و مهارت های زندگی را کسب کنید.

اهمیت نظم و پوشش مناسب در حرفه پزشکی
دکتر منوچهر قارونی استاد پیشکسوت دانشگاه نیز پوشش و ظاهر مناسب فراگیران را در جلب اعتماد بیماران و همراهی آنان با فرایند درمان موثر دانست و افزود: نظم در حرفه پزشکی از اهمیت بسزایی برخوردار است. پوشیدن روپوش سفید به این معناست که باید از انجام هر کاری که باعث لکه دار و خدشه دار شدن این حرفه می شود پرهیز کرد.
دکتر قارونی با بیان اینکه، درمان جسم زمانی صورت می گیرد که روح و روان انسان مورد توجه قرار گیرد؛ به دانشجویان توصیه کرد: اگر برای آموزش تخصصی و فوق تخصصی از ایران می روید؛ هرچند ممکن درآمد بیشتری دارید اما دوباره به کشور بازگردید چرا که شما ریشه در این خاک دارید و به سروده فریدون مشیری من اینجا ریشه در خاکم/ من اینجا عاشق این خاک، اگر آلوده یا پاکم/ من اینجا تا نفس باقی است

• گروه خبری : ستاد مرکزی روابط عمومی,مراسم ها و همایش ها
سمیرا  کرمی