سومین جلسه گراندراند مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) در سال 1402 برگزار شد
در سومین گراندراند مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) با حضور اساتید برجسته گروههای مختلف پزشکی این مرکز درخصوص نکات آموزشی، تشخیص و درمانی بیمار آقای 46 ساله با تب و تنگی نفس بحث و تبادلنظر شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره)، سومین گراندراند ماهانه مجتمع چهارشنبه ۲۸ تیر 1402 با حضور جمعی از اساتید پیشکسوت، اعضای هیئتعلمی و فراگیران گروههای تخصصی ریه، عفونی، طب کار و سایر گروههای تخصصی در تالار شهید مجتمع برگزار شد.
در این جلسه به همت دکتر بشارت رحیمی فوق تخصص ریه، دکتر بهناز جهانبین متخصص پاتولوژی، دکتر حمیدرضا عمادی متخصص بیماریهای عفونی، دکتر خسرو صادق نیت متخصص طب کار، دکتر سید حسین میر لوحی فوق تخصص ریه کودکان، دکتر فائزه سلحشور متخصص رادیولوژی و دکتر نیلوفر خوشنام راد متخصص داروسازی بالینی روند تشخیص و درمان بیمار ۴۶ ساله با شکایت تب و تنگی نفس بازبینی و موشکافی شد.
در ابتدای جلسه گراندراند، دکتر درخشان استاد پیشکسوت و مدعو گراندراند، به ایراد سخنرانی و ذکر خاطرات خود در مورد مدیریت جلسات گراند راند پرداخت و در ادامه دکتر اسدی، دستیار فوق تخصص ریه شرایط بالینی بیمار با سابقه غرق شدگی در مخزن گازوئیل در ماه گذشته که با شکایت تب و تنگی نفس، بیقراری، اختلال دفع ادرار با آزمایشات کبدی مختل تبیین کرد.
سپس روند تشخیصی بررسی و درمانهای انجامشده بهصورت گامبهگام گزارش و مورد تبادلنظر حاضرین قرار گرفت.
در ادامه دکتر سلحشور ضمن تبیین شرححال CT scan ریه بیمار گفت: در هر دو ریه بیمار نمای air bronchogram و consolidation با هانسفیلد مطابق با تجمع مایع بهویژه در قواعد ریهها رؤیت شد
و همچنین در نتیجه کشت نمونه بیوپسی تحت گاید سیتیاسکن، وجود قارچ کاندیدا گزارش شد.
در ادامه بر روی بیمار در دو نوبت برونکوسکوپی تشخیصی و نمونهبرداری انجام شد.
سپس دکتر جهانبین به بررسی گزارش پاتولوژی بیوپسی پرداخت و گفت: درواقع تجمع سلولهای التهابی و فضاهای خالی مطرح کننده lipoid pneumonia بوده که پس از بررسی دقیقتر شرححال و تائید وجود سابقه غرقشدگی بیمار برای چند لحظه در مخزن گازوئیل، تشخیص exogenous lipoid pneumonia قطعی میشود.
وی افزود: لیپوئید پنومونی به دو صورت اندوژن ناشی از داروهای سیستمیک مانند آمیودارون و اگزوژن ناشی از مواجهه با مواد شیمیایی طبقهبندی میشود.
در ادامه دکتر عمادی در خصوص تعیین رژیم آنتیبیوتیک برای بیمار با توجه به علائم بالینی و لزوم تجویز آنتیبیوتیک وسیع الطیف به مدت ۴۸ تا ۷۲ ساعت و تا زمان آماده شدن نتایج کشت و سپس تغییر به یک آنتیبیوتیک narrow spectrum توضیحاتی ارائه داد.
وی با اشاره به اندیکاسیون تجویز داروی ضد قارچ با توجه به تابلوی بالینی بیمار گفت: با توجه به نتیجه بییوپسی انجامشده و تائید وجود contamination با کاندیدا نیازی به درمان ضد قارچ نیست.
در ادامه دکتر صادق نیت با یادآوری خطر مسمومیتها و بیماریهای شغلی تصریح کرد: بیمار مورد آلودگی ناشی از محیط کاری نبوده، اما همچنان نیاز به فالو آپ طولانیمدت به دلیل ریسک بالای بیماریهای مزمن ریوی همچنین فیبروز ریه و درمان و بررسی دقیق تا زمان بازگشت به فعالیت حرفهای را دارد.
دکتر رحیمی در ادامه افزود: پس از قطعی شدن تشخیص بیماری و بررسی مقالات به یک گزارش مورد مشابه با درمان موفق شستشوی راه هوایی طی پروسیجر لاواژ برخورد کردیم که همین مسیر درمان را بعلاوه ادامه تجویز آنتیبیوتیک در پیشگرفتیم.
دکتر خوشنامراد در خصوص انتخاب امولسیفایر مناسب برای حل کردن چربی در آب که در شرایط متفاوت ایمن است و دوز مناسبی برای مسمومیتهای ناشی از آسپیراسیون ریوی است توضیحاتی ارائه کرد.
در ادامه دکتر درخشان استاد پیشکسوت و فوق تخصص ریه، توضیحاتی در خصوص تاریخچه درمان بیماران دچار آسپیراسیون مواد نفتی و هیدروکربنی ارائه داد.
دکتر میرلوحی اضافه کرد: متأسفانه هرچند ماه یکبار مواردی از آسپیراسیون مواد روغنی توسط اطفال را شاهد هستیم که همچنان از پروگنوز پایینی برخورهستند و در بعضی از موارد منجر به نارسایی تنفسی در کودکان خواهد شد.
وی در ادامه بر آموزش والدین و افراد مسئول نگهداری کودکان در خصوص خطر بلع و استنشاق مشتقات نفتی و روغنی تأکید کرد.
دکتر میر لوحی گفت: آسپیراسیون اجسام خارجی بهویژه حبوبات که باگذشت زمان و جذب رطوبت مخاطات دچار افزایش حجم و انسداد بیشتر میشوند در کودکان بسیار شایع است.
دکتر صالحی رئیس دانشکده پزشکی و متخصص بیماریهای عفونی مجتمع در پایان جلسه ضمن جمعبندی نکات آموزشی در مواجهه با بیماران با تابلوی مشابه، عنوان کرد: شرححال ارائهشده با توجه به جنبه غنی آموزشی امکان تبدیل به کیس ریپورت و چاپ در نشریات علمی را دارا است که باید در این زمینه اقدامات لازم صورت پذیرد.
در پایان این محفل علمی از دستیاران برگزیده این مرکز دکتر نسیم حسینی (بخش ریه) و دکتر سید والا سبط کاورز (بخش کودکان) با اهدای لوح یادبود قدردانی و همچنین به برندگان مسابقه علمی این نشست جوایزی اهدا شد.
نظر دهید