• تاریخ انتشار : 1397/12/08 - 11:55
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 2211
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

آغاز به کار نخستین همایش ملی التهاب

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت: چگونگی، روند و کنترل التهاب از رازهای علم پزشکی است

نخستین همایش ملی التهاب با رویکرد ایمونولوژی و بیماریهای التهابی با حضور دکتر رضا ملک زاده، معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در سالن همایش های بیمارستان مرکز طبی کودکان آغاز شد.

گالری عکس

به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات ایمونولوژی، آسم و آلرژی نخستین همایش ملی التهاب روز سه شنبه 7 دی سال جاری در سالن همایش های مرکز طبی کودکان با حضور دکتر رضا ملک زاده معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی آغاز شد.

در ابتدا دکتر مریم نوری زاده دبیر اجرایی همایش فوق ضمن تبریک میلاد حضرت فاطمه زهرا و روز زن و مادر به ارائه گزارش در خصوص عملکرد یک ساله دبیرخانه همایش پرداخت. وی گفت: دکتر مصطفی معین، رئیس مرکز تحقیقات ایمونولوژی، آسم و آلرژی در بهمن سال گذشته، ایده برگزاری این همایش را مطرح کرد، پس از آن اقدامات لازم انجام و هسته اصلی شکل گرفت. رویکرد همایش ایمونولوژی و بیماریهای التهابی تعیین شد و از اسفند ماه سال گذشته برگزاری جلسات کمیته علمی آغاز شد،  وی اضافه کرد: تاکنون 11 جلسه کمیته علمی با حضور استادان برگزار و محورها، اهداف و گروه های هدف مشخص  و در مورد مسائل علمی بحث و بررسی شد، علاوه بر آن کمیته های علمی تخصصی بر اساس میزگردهای همایش (روماتولوژی اطفال و بزرگسال، قلب و عروق، پوست، آسم و آلرژی، سرطان، نورولوژی) با حضور استادان هر رشته نیز تشکیل و مباحث و سخنرانان مدعو مشخص و تعیین شد.

دکتر نوری زاده گفت:  116 خلاصه مقالات به دبیرخانه ارسال شد که داوری خلاصه مقالات در اواسط دی ماه به صورت آنلاین انجام گرفت و در نهایت حدود 100 عنوان خلاصه مقاله به عنوان مینی اورال و 9 خلاصه مقاله نیز به عنوان سخنرانی پذیرفته شد.

دبیر اجرایی همایش فوق گفت: در این همایش برای حفظ محیط زیست ارائه پوستر به صورت چاپ شده نخواهیم داشت و خلاصه مقالات به صورت مینی اورال با استفاده از سیستم های صوتی و تصویری در تلویزیونهای 50 اینچی ارائه خواهند شد، وی گفت: در حاشیه همایش 10  کارگاه برای پژوهشگران علوم پایه و بالینی برگزار خواهد شد، همچنین در روز پنجشنبه 9 اسفند سمپوزیوم پزشکان عمومی با رویکرد پیشگیری، تشخیص و درمان اولیه بیماریهای التهابی نیز برگزار خواهد شد.

دکتر نوری زاده گفت: در این همایش علاوه بر حضور استادان داخلی، میزبان سه مهمان مدعو بین الملل: دکتر هومن گودرزی از ژاپن، دکتر سیامک بهرام از فرانسه و دکتر علی هرندی از سوئد هستیم.

در ادامه دکتر مصطفی معین، رئیس همایش فوق به سخنرانی پرداخت، وی گفت: نخستین همایش ملی التهاب با رویکرد ایمونولوژی و بیماریهای التهابی در حال برگزاری است که پیش بینی می شود که این همایش به صورت منظم در تک تک گروهای تخصصی و فوق تخصصی بالینی تکرار شود و به صورت بین المللی نیز به اجرا دربیاید.

 دکتر معین گفت: طبق آمارها در بیست سال گذشته بیماریهای مزمن غیر واگیر جایگزین بیماریهای عفونی شده اند و مرگ و میر بیماریهای غیر واگیر نیز جایگزین بیماریهای عفونی شده که متاسفانه بیشتر قربانیان آن در کشورهای جهان سوم هستند، وی گفت:52  درصد مرگ و میرهای  زیر سن 70 سال مربوط به بیماریهای غیر واگیر است، که در راس آنها بیماریهای قلب و عروق است.

 سپس وی به تعریف التهاب، تاریخچه و ویژگیهای آن پرداخت و گفت: هنوز هم پدیده التهاب پدیده پر رمزو رازی بوده و جزو مهمی از سیستم دفاعی بدن است.، هم اکنون التهاب یکی از داغ ترین موضوعات پژوهش در علم پزشکی امروز است، وی عوامل ایجاد التهاب و به وجود آمدن بیماریهای مرتبط را برشمرد و در پایان گفت امید است که بتوانیم التهاب را که یک مسئله بین رشته ای است ( بین رشته های مختلف بالینی پزشکی، بین رشته های بالینی و پایه پزشکی، بین رشته های پزشکی و سایر عوامل موثر در سلامت و بیماری جامعه مانند ساختار اقتصادی، سیاسی و هر آنچه که باعث می شود سبک زندگی بهداشتی جامعه شکل بگیرید) با کنترل بیماریهای روماتوئید، کنترل کنیم.

سپس دکتر رضا ملک زاده معاون تحقیقات و فناوری به سخنرانی پرداخت، وی گفت: : التهاب به عنوان یک موضوع بسیار مهم و محوری در علم پزشکی است، وی گفت: طبق آماری در سال 96 در ایران و جهان 82 درصد از بیماری ها و ناتوانی ها که عامل مرگ و میر  بوده، بیماریهای غیر واگیر اعلام شده است که نیمی از آن مربوط به سکته های قلبی و عروقی بوده و نقش التهاب مزمن در بیماریهای قلب و عروق بسیار روشن است.

وی همچنین گفت: در گوارش با بیماری های التهاب روده مواجه هستیم که طی 20 سال گذشته این بیماری ها در جهان و ایران افزایش یافته است، دکتر ملک زاده بیماری آی بی وی را نوعی بیماری التهابی روده دانست و افزود: دلیل بروز این بیماری مشخص نیست و این بیماری رنج آور و مادام العمر هزینه های زیادی را به دنبال دارد.

وی چگونگی، روند و کنترل التهاب را از رازهای پزشکی دانست و گفت  در آینده  شاید بتوان آن را درک کرد،او گفت: این موضوع جای کار بسیار دارد و باید پژوهشهای بسیاری با همکاری گروه های مختلف انجام بگیرد.

وی ادامه داد: موضوعی که دررابطه با بیماری های مزمن و غیرواگیردار مهم است، دوران نوزادی و کودکی است مطالعات زیرساختی در گذشته نداشتیم اما  از حدود 4 سال پیش در 5 شهر و دانشگاه کشور مطالعات کوهورت تولد آغاز شده و هدف اصلی شناسایی منشا بسیاری از بیماریهایی است که ریشه در دوران نوزادی و جنینی دارد، در این مطالعات نقش ژنتیک و اپی زنتیک در رشد و ایجاد بیماریهای دوران کودکی بررسی می کنیم زیرا بیماریهای غیر واگیر مزمن  که در دوران بزرگسالی ظاهر می شوند،  اکثر ریسک فاکتورهای آنها مربوط به دوران نوزادی و کودکی است.

در ادامه جایزه کرسی یونسکو در آموزش سلامت به به دکتر یحیی عقیقی، دکتر اردشیر قوام زاده و دکتر فریدون دواچی به عنوان پیشکستون علوم پزشکی تقدیم شد.

سپس میزگردهای التهاب و بیماریهای روماتولوژی، التهاب و بیماریهای خود التهابی با حضور استادان و سخنرانان برگزار شد و پس از ناهار و نماز نیز میزگردهای پدیده التهاب در عروق و میوکاردیت برگزار شد.
همایش فوق تا 9 اسفند در سالن همایش های مرکز طبی ادامه خواهد داشت.
خبرنگار: الناز واحدی
عکس: زهرا ایمانی

  • گروه خبری : مرکز تحقیقات ایمونولوژی آسم و آلرژی,گروه خبری RSS
  • کد خبر : 85385
الناز واحدي
تهیه کننده:

الناز واحدي