چهارمین جلسه ستاد اجرایی و هماهنگی برنامه پزشکی خانواده و نظام ارجاع برگزار شد
موفقیت پزشک خانواده و نظام ارجاع منوط به تأمین اعتبار و یکپارچهسازی سامانههاست
چهارمین جلسه ستاد اجرایی و هماهنگی برنامه پزشکی خانواده و نظام ارجاع، دوشنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ در سالن مدافعان سلامت ستاد مرکزی برگزار شد. دکتر رئیسکرمی با اشاره به آمادگی زیرساختهای اجرایی، بر ضرورت تأمین اعتبارات لازم و رفع چالشهای سامانهای برای اجرای موفق این طرح ملی تأکید کرد. در این جلسه، روسای کمیتههای "نظام ارجاع" و "فناوری اطلاعات" پیرامون برنامهها، انتظارات و اقدامات صورتگرفته در راستای اجرای برنامه پزشکی خانواده و نظام ارجاع دانشگاه گزارش دادند.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران، دکتر رئیسکرمی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران، با تأکید بر ثبات سیاستهای از پیش اعلامشده دانشگاه اظهار داشت: «این سیاستها بدون تغییر پابرجا بوده و در صورت تأمین منابع مالی کافی، زیرساختها و فرآیندهای اجرایی دانشگاه برای پیشبرد برنامه پزشکی خانواده کاملاً آماده است.»
رئیس دانشگاه با اشاره به ضرورت تأمین اعتبارات افزود: «هرگونه اقدام اجرایی باید در چارچوب منابع تخصیصی طرح پزشک خانواده و با هماهنگی معاونت بهداشت وزارت بهداشت صورت گیرد، مگر اینکه تأمین اعتبار به طور مستقیم از سوی وزارت بهداشت به دانشگاه علوم پزشکی تهران واگذار شود.»
وی در ادامه بر اهمیت یکپارچهسازی سامانههای مرتبط با نظام ارجاع تأکید کرد و گفت: «چالش چندسامانهای شدن، بهویژه در صورت الزام به استفاده همزمان از سامانه سیب و سایر سامانهها، میتواند روند اجرایی برنامه را با اختلال مواجه کند. در صورت تداوم این وضعیت، ناچار به برنامهریزی مجدد برای ارجاع بیماران خواهیم شد.»
دکتر رئیس کرمی همچنین با اشاره به برخی چالشهای دیگر نظیر شمول بیمه تأمین اجتماعی، لزوم بهبود پاسخگویی در بیمارستانها و توسعه تلهمدیسین تصریح کرد: «ضروری است تکلیف پرداختیهای مرتبط با خدمات مشاوره مجازی و تخصصی بهصورت دقیق مشخص شود. همچنین باید به طور همزمان پیگیریهای لازم برای تسهیل پاسخگویی در بیمارستانها و توسعه خدمات پزشکی از راه دور ادامه یابد.»
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اهمیت راستیآزمایی اطلاعات در اجرای نظام ارجاع تأکید کرد: «آمادگی کامل برای همکاری در زمینه راستیآزمایی مستندات وجود دارد و در صورت اثبات هرگونه خطا در دادهها، اصلاحات لازم بدون هیچ مقاومتی اعمال خواهد شد.»
وی با ابراز امیدواری نسبت به تأمین بهموقع منابع مالی گفت: «با توجه به برنامهریزیها و پیگیریهای انجام شده، انتظار میرود اعتبارات مصوب به تدریج تخصیص و روند اجرای برنامه بدون وقفه ادامه یابد.» دکتر رئیسکرمی همچنین از برگزاری جلسات منظم هفتگی ستاد اجرایی خبر داد و افزود: «از این پس، جلسات پیگیری ستاد هر دوشنبه از ساعت ۱۳:۳۰ تا ۱۵:۰۰ برگزار خواهد شد تا فرآیند اجرای برنامه پزشکی خانواده و نظام ارجاع بهطور مستمر بررسی شده و مشکلات احتمالی به سرعت برطرف شود.»
برنامه نظام ارجاع؛ گامی به سوی ارائه خدمات سلامت منسجمتر
دکتر سید احمد رضایی، مدیر آمار و فناوری اطلاعات دانشگاه با بیان اینکه برنامه نظام ارجاع یکی از برنامه های وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی برای تسهیل خدمات درمانی به بیماران مناطق کمتر برخوردار است گفت: مدیریت فاوای دانشگاه علوم پزشکی تهران به عنوان مرجع الکترونیکی کردن این طرح، با استفاده از سامانه های سطح یک و دو فرایندی کاملا الکترونیک طراحی کرده تا مسیر درمان به شکل نظام مند و خودکار قرار گیرد. وی افزود: در این سامانه، خدمات سلامت از سطح یک (مراکز بهداشتی درمانی) آغاز میشود و در صورت نیاز، بیماران با تشخیص پزشک به سطوح بالاتر (سطح دو و سه) که بیمارستان ها هستند ارجاع داده میشوند. وی افزود: برای موفقیت این برنامه، لازم است اقدامات ارتقایی مانند تبادل اطلاعات بین سامانه ای، ارتقاء زیرساختهای ارتباطی، همکاری نزدیکتر با سازمانهای بیمه پایه و افزایش مهارتهای فنی کادر درمان نیازمند توجه و پیگیری بیشتر است. در این نشست هر یک از اعضا نقطه نظرات خود را مطرح کردند.
در پایان این نشست، رئیس دانشگاه با قدردانی از تلاشهای اعضای ستاد اجرایی، بر ضرورت تداوم همکاریها و تقویت پیگیریهای لازم برای تحقق کامل اهداف برنامه پزشکی خانواده و نظام ارجاع دانشگاه علوم پزشکی تهران تأکید کرد.
ارسال به دوستان