• تاریخ انتشار : 1397/03/06 - 14:27
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 1535
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

نشست هم‌اندیشی استادان دانشگاه با موضوع بررسی آخرین تحولات سیاسی منطقه غرب آسیا برگزار شد

به همت مدیریت هم‌اندیشی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری دانشگاه علوم پزشکی تهران، نشست هم‌اندیشی استادان دانشگاه علوم پزشکی تهران با موضوع بررسی آخرین تحولات سیاسی منطقه غرب آسیا برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، این نشست از ساعت 11 روز چهارشنبه، 2 خرداد 97 با تلاوت آیاتی از کلام‌الله مجید آغاز شد.
در ابتدای این نشست دکتر اسماعیلی، استاد گروه علوم سیاسی دانشگاه تهران به ارائه فهرستی از اتفاقات رخ‌داده طی دو ماه اخیر در منطقه پرداخت و اظهار داشت: کناره‌گیری آمریکا از برجام، انتخابات لبنان و به دنبال آن انتخابات عراق، از مهم‌ترین وقایع رخ‌داده در طی چند ماه اخیر در منطقه هستند.
وی در ادامه گفت: از ابتدای دوره تشکیل رژیم صهیون ستی، لبنان و امنیت آن موضوع بسیار مهمی برای این رژیم بود؛ سوریه هم به لحاظ همسایگی با لبنان همیشه یک عامل مؤثر در تحولات داخلی لبنان بود که طی اتفاقات پیش‌آمده در 6 سال اخیر از این حوزه خارج شد؛ عربستان نیز عامل فعال دیگری در منطقه برای تأثیرگذاری در تحولات لبنان است و از طرف دیگر در سال‌های اخیر ایران نیز سیاست‌های خارجی خودش را مطابق با سیاست‌های موجود در لبنان قرار داده است.
وی در ادامه در مورد انتخابات لبنان صحبت کرد و گفت: این انتخابات در لبنان ازآن‌جهت مهم بود که باعث وزن‌کشی بین تعداد موافقین و مخالفین حزب‌الله می‌شد که خوشبختانه از 128 کرسی موجود در لبنان 68 کرسی به حزب‌الله و ائتلاف مقاومت اختصاص یافت و این پیروزی در شرایطی به دست آمد که - با توجه به شرایطی که آمریکا و اسرائیل در لبنان ایجاد کرده بودند – این سطح موفقیت برای حزب‌الله و جبهه مقاومت سخت و دشوار به نظر می‌رسید.
عضو هیئت‌علمی گروه علوم سیاسی دانشگاه تهران در مورد برگزاری انتخابات در عراق اظهار داشت: مهم‌ترین عاملی که این انتخابات را مهم کرد برگزاری آن بعد از داعش بود؛ از طرفی در سال‌های اخیر به دلیل بی‌کفایتی حاکمیت، یک ناامیدی عمیقی برای شرکت در انتخابات بین مردم عراق وجود داشت.
وی همچنین افزود: در عراق دو نوع حکومت بیشتر جواب نمی‌دهد؛ یکی حکومت دیکتاتوری و دیگری فروپاشی و چند پارگی آن است که فروپاشی آن قطعاً به نفع جمهوری اسلامی ایران نیست، به همین خاطر سیاست خارجی ایران در عراق، جلوگیری از این فروپاشی است.
وی در ادامه با اشاره به تأثیرات منطقه‌ای خروج آمریکا از برجام، گفت: اگر به همراه خروج آمریکا از برجام، شکست حزب‌الله در انتخابات لبنان و حامیان ایران در انتخابات عراق به وقوع می‌پیوست، آمریکا به هدف خود می‌رسید و فشارهای وارد بر ایران بسیار محکم و دشوار می‌شد اما خوشبختانه با پیروزی این دو عامل در لبنان و عراق این هدف شکل نگرفت.
توضیح اینکه در پایان جلسه، بین استادان و کارشناس برنامه پرسش و پاسخ و تبادل‌نظر انجام گرفت.

  • گروه خبری : دفتر نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاه
  • کد خبر : 77248
میر حامد  حسینی
تهیه کننده:

میر حامد حسینی