• تاریخ انتشار : 1394/07/27 - 10:22
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 1997
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

پنج کلید برای رژیم غذایی سالم

کارشناس تغذیه شبکه بهداشت و درمان اسلامشهر پنج کلید مهم برای رژیم غذایی سالم را اعلام کرد.

به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان اسلامشهر، زهره حاتمی، کارشناس تغذیه در مصاحبه‌ای به روابط عمومی شبکه گفت: برای اینکه بتوانیم سالم زندگی کنیم باید در رژیم غذایی به نکات مهمی توجه کنیم. ازجمله اینکه به نوزادتان در ۶ ماه اول زندگي فقط شير مادر بدهيد و همچنین از بدو تولد تا ۶ ماهگي، نوزاد شما بايد تنها شیر مادر را در روز و شب دريافت كندو هر وقت نوزاد احساس گرسنگي كرد، به او شير بدهيد.
وی در ادامه با اشاره به نکته دوم که مواد غذايي متنوعي را بخورید افزود: روزانه از هر پنج گروه غذاي اصلي يعني گروه نان و غلات، گروه سبزي‌ها، گروه ميوه‌ها، گروه شير و لبنيات و گوشت، حبوبات و تخم‌مرغ در حد تعادل مصرف كنيد.
این کارشناس مصرف به اندازه سبزي‌ها و ميوه‌ها را به‌عنوان نکته سوم برشمرد و گفت: ميوه‌ها و سبزي‌هاي متنوعي را مصرف كنيد. (بيش از ۴۰۰ گرم در روز)، سبزي‌ها و ميوه‌هاي خام را به‌عنوان ميان وعده به‌جای تنقلاتي كه قند يا چربي بالايي دارند، استفاده كنيد، هنگام طبخ سبزي‌ها و ميوه‌ها، از پختن بیش‌ازحد آن‌ها جلوگيري كنيد زيرا مي‌تواند باعث از بين رفتن ويتامين‌هاي مهم شود و ميوه‌ها و سبزي‌هاي كنسرو و يا خشک‌شده ممكن است مورداستفاده قرار گيرند، انواع بدون نمك يا قند اضافه‌شده را انتخاب كنيد.
 حاتمی بابیان نکته چهارم اینکه چربي‌ها و روغن‌ها به‌طور محدود مصرف كنيد ادامه داد: روغن‌هاي گياهي غيراشباع (مانند زيتون، سويا، آفتابگردان، ذرت) را به‌جای چربي‌هاي حيواني يا روغن داراي چربی‌های اشباع بالا (به‌عنوان‌مثال نارگيل و روغن نخل) انتخاب كنيد، گوشت سفيد (به‌عنوان‌مثال مرغ و ماهي) كه به‌طورکلی چربي كمتري نسبت به گوشت قرمز دارند را انتخاب كنيد، مصرف گوشت فرآوري شده كه چربي و نمك بالايي دارند را محدود كنيد، تا جايي كه امكان دارد از شير و محصولات لبني کم‌چرب استفاده كنيد، از مصرف مواد غذايي كه در روغن حاوي اسيدهاي چرب ترانس صنعتي، فراوري، پخته و سرخ‌شده‌اند، اجتناب كنيد، روغن جامد را حذف کنید و مصرف فست فودها را كاهش دهيد.
 در پایان نکته پنجم را استفاده کم از نمك و قند بیان کرد و گفت: هنگام پخت‌وپز و آماده‌سازي مواد غذايي تا حد امكان از نمك كمتري استفاده كنيد، از مصرف مواد غذايي كه حاوي نمك بالايي هستند، اجتناب كنيد، مصرف نوشابه‌ها و آب‌ميوه‌هاي شيرين شده با قند را محدود و به‌جای مواد غذايي شيرين و شيريني‌هاي صنعتي (به‌عنوان‌مثال كلوچه و كيك)، ميوه‌هاي تازه را به‌عنوان ميان وعده انتخاب كنيد./ق
خبر: خورسندفرد
  • گروه خبری : شبکه بهداشت و درمان اسلامشهر
  • کد خبر : 54863
زینب  ایمانی
تهیه کننده:

زینب ایمانی