• تاریخ انتشار : 1397/03/28 - 15:24
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 3228
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

جلسه اعضای گروه تخصصی بیماری های عفونی دانشگاه با حضور دکتر مهدی رضایی معاون درمان برگزار شد

دکتر رضایی گفت: برنامه تجویز منطقی آنتی بیوتیک (استوارد شیپ) مهمترین راهکار علمی پیشگیری از عوارض نامطلوب دارویی و همچنین کنترل هزینه های درمانی است.

گالری عکس

 جلسه اعضای گروه تخصصی بیماری های عفونی دانشگاه روز دوشنبه 28 خرداد 97 در حوزه ریاست مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) برگزار شد و در آن دکتر رضایی معاون درمان، دکتر عمادی کوچک مدیر گروه عفونی، دکتر مکارم معاون درمان مجتمع بیمارستانی امام خمینی(ره)، دکتر مومنی دبیر دبیرخانه تحول نظام سلامت دانشگاه، دکتر کارگر به نمایندگی از معاونت غذا و دارو و سایر اعضای گروه تخصصی بیماری های عفونی دانشگاه حضور داشتند.
دکتر رضایی با قدردانی از تلاش های گروه تخصصی بیماری های عفونی دانشگاه گفت: همکاران گروه بیماری های عفونی دانشگاه، پرکار، کم توقع و موثر در اجرای برنامه های مشترک بین رشته ای هستند. اینطور به نظر می رسد روح بلند و دم مسیحایی استاد فقید دکتر یلدا در یکایک این عزیزان حضور دارد.
وی برنامه تجویز منطقی آنتی بیوتیک ها را یکی از مهمترین راهکارهای علمی پیشگیری از عوارض ناخواسته دارویی و همچنین کنترل هزینه های بیمارستانی خواند و افزود: این موضوع مبتنی بر شواهد کافی بین المللی است. دستورالعمل های متعددی در دنیا توسط انجمن های علمی تدوین شده که از اجرای برنامه تجویز منطقی آنتی بیوتیک در سطح مراکز آکادمیک و بیمارستان ها حمایت می کند. سازمانهایی مانند WHO، انجمن بیماری های عفونی آمریکا، مرکز پیشگیری و کنترل بیماری های ارزوپا از آن جمله هستند. بررسی های انجام شده در سایر کشورها و همچنین مطالعات مقطعی در برخی از مراکز کشور نشان می دهد استفاده از برنامه استوراد شیپ می تواند سالیانه تا یک سوم هزینه های مربوط به آنتی بیوتیک ها را کاهش دهد واین موضوع اهمیت پیگیری و تشکیل هرچه سریعتر این گروه در سطح دانشگاه و بیمارستان ها را دوچندان می کند.
معاون درمان دانشگاه با اشاره به ضرورت تشکیل کمیته دانشگاهی تجویز منطقی آنتی بیوتیک ها، گفت: در این برنامه، یک گروه چند تخصصی شامل متخصصین بیماری های عفونی داروسازان بالینی، اپیدمیولوژیست و میکروبیولوژیست بعنوان هسته اصلی و کادرهای مدیریتی دانشگاه و بیمارستان به جهت حمایت از برنامه ها حضور خواهند داشت.
وی همچنین استراتژی اصلی این برنامه را تدوین فرمولاری آنتی بیوتیک، تهیه پروتکل ها و نظارت و بازخورد دقیق مصرف آنتی بیوتیک ها اعلام کرد. 
دکتر رضایی در پایان سخنان خود، خاطرنشان کرد: تمرکز برنامه تجویز منطقی آنتی بیوتیک (استوارد شیپ)، افزایش کیفیت مراقبت از بیماران و همچنین کنترل هزینه های درمانی است.
دکتر عمادی کوچک، مدیر گروه بیماری های عفونی دانشگاه گفت: در تجویز منطقی آنتی بیوتیک ها طی سال های اخیر جریان منسجم و خوبی با همراهی گروه های مختلف فوق تخصصی دانشگاه در مراکز تابعه راه افتاده که باید آن را با قدرت ادامه دهیم. پس از بخشنامه معاونت درمان وزارت بهداشت در این خصوص اگر چه حجم کاری متخصصین عفونی به خصوص در بیمارستانهای بزرگ دانشگاه خیلی زیاد شد ولی همکاران گروه عفونی با انرژی زیادی در اجرای آن تلاش کردند.
دکتر افهمی متخصص عفونی بیمارستان شریعتی گفت: تجویز منطقی آنتی بیوتیک به معنی مصرف نکردن آن نیست بلکه ما به دنبال مصرف بهینه آنتی بیوتیک در بیمارستان ها هستیم. در تمامی جهان برای مدیریت مصرف آنتی بیوتیک در بیمارستان ها یک تیم استوارد شیپ تصمیم می گیرد. باید بپذیریم که همه چیز را همگان دانند و همگان از مادر زاده نشده اند.
دکتر مکارم معاون درمان مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) نیز از همکاری بخش های فوق تخصصی این مرکز در اجرای بخشنامه تجویز منطقی آنتی بیوتیک خبر داد. 
عکس و خبر: باهو

  • گروه خبری : معاونت درمان,گروه خبری RSS
  • کد خبر : 77711
نجمه باهو
تهیه کننده:

نجمه باهو