• تاریخ انتشار : 1403/10/17 - 06:30
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 325
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

نشست مشترک هیئت رئیسه دانشگاه علوم پزشکی تهران با رؤسای بیمارستان‌ها

تأکید بر همدلی و برنامه‌ریزی جامع برای عبور از چالش‌های درمانی

نشست مشترک هیئت رئیسه دانشگاه علوم پزشکی تهران با رؤسای بیمارستان‌ها شنبه، 16 دی 1403، در سالن دارالفنون برگزار شد. در این نشست بر ضرورت هماهنگی میان بیمارستان‌ها و تدوین برنامه‌های جامع برای مدیریت چالش‌های درمانی تأکید شد.

به گزارش سینا رسانه دانشگاه علوم پزشکی تهران، دکتر سید رضا رئیس کرمی، رئیس دانشگاه، با اشاره به شرایط دشوار اقتصادی و افزایش فشار بر نظام سلامت، به‌ویژه در حوزه‌های حساس نظیر درمان بیماری‌های قلبی و ریوی، اظهار داشت:  «با وجود افزایش چشمگیر هزینه‌های درمان در بخش‌های غیردولتی و فشار اقتصادی مضاعف بر مردم، بیمارستان‌های ما همچنان با تمام توان در حال ارائه خدمات هستند. این تلاش‌ها در شرایطی که بسیاری از منابع مالی محدود شده‌اند، نشان‌دهنده تعهد کادر درمان به سلامت مردم است. امیدواریم این مجاهدت‌ها مورد رضایت خداوند متعال و ملت عزیز قرار گیرد.»  

برنامه‌ریزی برای ارتقای خدمات درمانی
دکتر رئیس کرمی در ادامه بر لزوم هماهنگی میان بیمارستان‌ها و اجرای برنامه‌های جامع برای بهبود عملکرد تأکید کرد و گفت:  «برای دستیابی به نتایج مثبت و ملموس، ضروری است که همه اقدامات در راستای یک برنامه مشخص و با هماهنگی کامل انجام شوند.»  
وی همچنین از برگزاری جلسات تخصصی با بخش‌های پشتیبانی و درمان خبر داد و افزود:  «تصمیمات مهمی در دست اجراست که هدف آن کاهش مشکلات نقدینگی بیمارستان‌ها و داروخانه‌ها، مدیریت منابع مالی و هماهنگی با وزارتخانه‌ها و نهادهای مرتبط برای رفع این چالش‌هاست.»  

بازخوانی تاریخ و هویت علمی؛ فرصتی برای ارتقای اعتبار دانشگاه
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به برنامه‌های برگزارشده به مناسبت گرامیداشت 173 سال تجربه و 90 سال افتخارآفرینی دانشگاه علوم پزشکی تهران از رؤسای بیمارستان‌ها خواست که اهمیت این رویدادها را درک کرده و با اجرای برنامه‌های متنوع، نقش مهم خود را در حوزه آموزش و درمان برجسته کنند.  
وی خاطرنشان کرد:  «این مناسبت‌ها فرصتی ارزشمند برای بازتاب تلاش‌های جامعه پزشکی در سطح ملی و بین‌المللی است. انتظار می‌رود تا 15 بهمن‌ماه، تمامی بیمارستان‌ها اقدامات لازم را برای برگزاری هرچه باشکوه‌تر این برنامه‌ها انجام دهند.»  

چشم‌انداز بهبود شرایط درمانی با همدلی و هماهنگی
در پایان این نشست، دکتر رئیس کرمی ابراز امیدواری کرد که با برنامه‌ریزی‌های دقیق و همکاری نزدیک میان تمامی بخش‌های درمانی، مشکلات کنونی بیمارستان‌ها کاهش یابد و شرایط درمانی بهبود پیدا کند.
وی تأکید کرد:  «ما در دانشگاه علوم پزشکی تهران با تمام توان در خدمت مردم و کادر درمان هستیم و امیدواریم با تداوم همدلی و هماهنگی، از این شرایط سخت عبور کرده و خدماتی شایسته به مردم ارائه دهیم.»
دکتر سید احمد رضایی، مدیر مرکز آمار و فناوری اطلاعات دانشگاه، گزارشی را از مسیر یکپارچه سازی اطلاعات سامانه های بیمارستانی که منجر به تدوین داشبوردهای مدیریتی شد را ارائه داد و آن را گام مهمی در تصمیم گیری مدیران و ارتقای کیفیت خدمات درمانی دانست.
وی با اشاره به چالش‌ پراکندگی اطلاعات در گذشته، گفت: این پروژه با همکاری معاونت درمان، بیمارستان‌ها و شرکت پیمانکار HIS  (تیراژه) طی دو سال و نیم اخیر انجام شده و اکنون دسترسی به گزارش ها و شاخص های متعدد بر مبنای اطلاعات بیمارستانی به‌صورت جامع و استاندارد فراهم شده است.
دکتر رضایی از طراحی و بهره‌برداری از 45 داشبورد مدیریتی خبر داد که شاخصه های کلیدی  و آمارهای برخط را از آمار تخت‌های بستری، تریاژها و آزمایشات، درآمد، رضایت سنجی بیماران، کارانه پرستاران و موارد متعدد دیگر را در اختیار مدیران قرار می‌دهد.
مدیر مرکز آمار و فناوری اطلاعات دانشگاه، افزود: «این داشبوردها با تعریف 592 نقش کاربردی، امکان نظارت دقیق و تصمیم‌گیری و مداخلات برنامه ریزی شده را فراهم کرده‌اند.
وی همچنین بر اهمیت آموزش کاربران برای استفاده مؤثر از سامانه‌های جدید تأکید و ابراز امیدواری کرد که این اقدام به بهبود فرآیندهای درمانی و افزایش رضایت بیماران منجر شود.
متعاقبا دو نفر از کارشناسان به صورت اجمالی نسبت به معرفی 4 داشبورد از مجموع داشبوردهای فعال اقدام نمودند.

ارتقای کیفیت خدمات درمانی؛ اولویت اصلی دانشگاه
در ادامه، دکتر رضا شروین بدو، معاون درمان دانشگاه، گزارشی از عملکرد بیمارستان‌ها ارائه کرد و با تأکید بر اهمیت بهبود کیفیت خدمات درمانی گفت: ارتقای عملکرد بیمارستان‌ها و مراکز درمانی تحت پوشش از اولویت‌های اصلی دانشگاه است.
وی معیارهای اعتباربخشی بیمارستان‌ها را کلیدی برای ارتقای استانداردهای درمانی و افزایش رضایت بیماران دانست .
معاون درمان دانشگاه به چالش‌ بیمارستان‌ها، از جمله کمبود نیروی انسانی و محدودیت منابع اشاره کرد و خواستار برنامه‌ریزی دقیق برای رفع این موانع شد.
دکتر بدو، با اشاره به ارتباط مستقیم بین بهبود کیفیت خدمات درمانی و اجرای طرح آمایش و نقشه راه درمان دانشگاه گفت: این طرح به عنوان یک نقشه راه جامع، برای ارتقای نظام سلامت دانشگاه در نظر گرفته شده است.
در ابتدای جلسه، حجت‌الاسلام میر مجید سیدقریشی، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه به بررسی تأثیر دعاهای صحیفه سجادیه بر رشد معنوی انسان‌ها پرداخت.  وی با تأکید بر غنای علمی این کتاب گفت: "صحیفه سجادیه انسان را به سوی کمال هدایت می‌کند."
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه به دعای هشتم صحیفه سجادیه اشاره کرده و بر لزوم تحقیق علمی و پرهیز از سخنان غیرعلمی تأکید کرد.
حجت‌الاسلام سیدقریشی،همچنین به خودپسندی و غرور به عنوان موانع رشد معنوی اشاره و بر تواضع و پذیرش علم از دیگران تأکید کرد.
وی در ادامه از خطرات گناهان کوچک و فریب شیطان سخن گفت و بر لزوم توجه به اصلاح نفس تأکید و دعا کرد که خداوند همه را از ویژگی‌های ناپسند رهایی بخشد و عاقبت به خیری را برای جامعه رقم بزند.


  • گروه خبری : ستاد مرکزی روابط عمومی,جلسات و نشست ها
  • کد خبر : 288027
زهرا  حری
تهیه کننده:

زهرا حری

تصاویر