• تاریخ انتشار : 1402/09/29 - 23:00

همایش چالش‌های حقوقی در دعاوی پزشکی

دکتر قناعتی: همکاری و بهره‌مندی از تجربیات مسئولان قضایی می‌‌تواند به افزایش سطح آگاهی حقوقی کادر درمان کمک کند

باتوجه به گستره فعالیت‌های آموزشی، پژوهشی و درمانی دانشگاه علوم پزشکی تهران و بروز حوادث احتمالی که نیاز به مراجع قضایی دارد، همایش چالش‌های حقوقی و کیفری در دعاوی پزشکی برگزار شد.

به گزارش سینا رسانه دانشگاه علوم پزشکی تهران، در نشست ۲۹ آذر ۱۴۰۲، دکتر حسین قناعتی رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران، با خیرمقدم به مسئولان قضایی، بروز مسائل حقوقی در حوزه پزشکی را اجتناب ناپذیر دانست و گفت: حین درمان، ممکن است بیمار دچار عاضه شده‌ و نیاز به بررسی قضایی داشته باشد اما در این رسیدگی باید به عوامل بسیاری توجه شود.

دکتر قناعتی با اشاره به مسائل حقوقی که کادر درمان با آن مواجه هستند افزود: کار پزشکان و کادر درمان سخت و پرچالش است و میزان درآمد آنان متناسب با روند افزایشی دیه‌ها و جریمه‌ها نیست و لازم است بیمه‌ها حمایت بیشتری داشته باشند تا مجموعه کادر درمان با آرامش خاطر به وظایف خود عمل کنند.

رئیس دانشگاه بر آشنایی کادر درمان با مباحث حقوقی تاکید کرد و گفت: در مقطع پزشکی عمومی مباحث پزشکی قانونی تا حدودی

آموزش داده می شود که کافی نیست و لازم است این آموزش‌ها به روزرسانی شود و برگزاری دوره های مجازی می‌تواند به افزایش سطح آگاهی کادر درمان کمک کند.

دکتر قناعتی یکی از مصادیق مسائل حقوقی را در پژوهش‌های جدید به کارگیری روش‌های نوین درمانی دانست و افزود: بسیاری از مسائل به این دلیل رخ می‌دهد که محققان و متخصصان با مسائل حقوقی آشنایی کافی ندارند و حضور مسئولان قضایی در این جلسه و بهره‌مندی از تجربیات آنان می‌‌تواند به کاهش این مسائل کمک کند.

رئیس دانشگاه بر برخورد متناسب با  تخلفات کادر درمان تاکید کرد و گفت: وقتی تعداد جراحی‌ها زیاد می‌شود گاهی اساتید به دلیل خطای فراگیرانشان باید پاسخگو باشند بنابراین لازم است با آنان متناسب با خطای آموزشی که صورت گرفته برخورد شود.

دکتر قناعتی با اشاره به تسهیلاتی که در رسیدگی به برخی پرونده‌ها در دانشگاه فراهم شده افزود: با کمک سازمان پزشکی قانونی، در بیمارستان‌ها، مرکز مجازی ایجاد شده که پرونده‌هایی که بار حقوقی کمتری دارند به روش مجازی بررسی شوند.

ظرفیت دانشگاه در برگزاری دوره های آموزش حقوق پزشکی
دکتر رامین رحیم نیا معاون توسعه مدیریت و برنامه ریزی منابع دانشگاه، با تاکید بر استفاده از تجارب دانش  صاحبنظران حقوقی،  ماهیت حوزه پزشکی را در ریسک پذیری دانست و گفت: حتی اگر پزشک اطمینان داشته باشد که صد درصد کار درست است ممکن است با عواملی مواجه شود که قابل پیش بینی نباشد و بیمار دچار عارضه شود. بنابراین مهم است که پزشکان فاصله بین یک اتفاق تا یک جرم را بشناسند تا دچار مسائل حقوقی نشوند.
دکتر رحیم نیا با بیان اینکه آموزش مباحث حقوقی می تواند از بسیاری از مسائل پیشگیری کند افزود: آموزش ضمن خدمت دانشگاه، ظرفیت برگزاری دوره های مدون آموزش حقوق پزشکی را دارد. چنانچه ضرورت برگزاری دوره منتج به مدرک احساس شود می توان از مجاری ذیربط راه اندازی این دوره را پیگیری کرد.

تاکید بر ارتقا سطح حقوقی جامعه پزشکی
حسام قدیمی مدیر امور حقوقی دانشگاه، نیز با خیرمقدم به مسئولان قضایی حاضر در جلسه، بر اهمیت برگزاری این همایش در ارتقا سطح حقوقی جامعه پزشکی تاکید کرد و گفت: دانشگاه علوم پزشکی تهران براساس آیین نامه مالی معاملاتی اداره می شود که در آن از دانشگاه به عنوان موسسه ای یاد شده  که دارای 15 بیمارستان، 10 دانشکده و بیش از 100 مرکز تحقیقاتی است و شناخت محدودیت ها و راهکارهای این آیین نامه می تواند به تحقق اهداف دانشگاه را در خدمت رسانی بهتر کمک کند.

حمایت وزارت بهداشت در رفع مسائل حقوقی دانشگاه
دکتر  حامد خانی مدیر کل حقوقی، املاک و تنظیم مقررات وزارت بهداشت، از مسئولان دانشگاه در برگزاری این همایش قدردانی کرد و گفت: این همایش می تواند به طرح مسائل حقوقی دانشگاه کمک کند و ما هم در وزارت بهداشت کمک حال دانشگاه در رفع مسائل حقوقی هستیم.

تاکید بر توانمندسازی کارشناسان حقوقی دانشگاه
دکتر سید محمد سعید نوربخش، رئیس بازرسی کل بهداشت سازمان بازرسی کل کشور، دانشگاه علوم پزرشکی تهران را به عنوان یک موسسه دولتی، امانتی در دست مسئولان دانست و گفت: از زمان تاسیس دانشگاه در سال 1313 تاکنون این مجموعه دارای املاک و اراضی است که باید به مالکیت دولت و به نام دانشگاه ثبت شود.
وی بر بکارگیری افراد توانمند در مجموعه حقوقی دانشگاه تاکید کرد و گفت: نیروهای حقوقی توانمند می توانند از حقوق دانشگاه در دعاوی های مختلف به خوبی دفاع کنند.

تلاش کادر درمان در نجات جان بیماران با پذیرش مخاطرات این حرفه
دکتر یوسف یعقوبی رئیس شعبه 15 تجدید نظر استان تهران، با قدردانی از زحمات کادر درمان گفت: نتیجه عملکرد شماست که باعث می شود دوباره دست پدری بر سر دختری کشیده شود. آغوش مادری بر فرزندانش گشوده شود و  خنده به لب بیماران پس از بهبودی بازگردد.  پزشکان باوجود ریسک هایی که در قوانین پیش بینی شده خطرات این حرفه را پذیرفته اند و نگران مخاطرات آن نیستید.

شرح مصادیق جرایم پزشکی
دکتر المیرا نقی زاده سرپرست دادسرای ناحیه ۲۶ ویژه جرایم پزشکی، بهداشتی و دارویی، مصادیق جرایم این حوزه به تشریح کرد.
دکتر یونس اسدی مقدم سرپرست مجتمع قضایی شهید قدوسی، نیز برنامه های مجتمع قضایی شهید قدوسی در ارتباط با رسیدگی به جرائم پزشکی را تشریح کرد.

• گروه خبری : ستاد مرکزی روابط عمومی
سمیرا  کرمی