• تاریخ انتشار : 1399/01/16 - 06:57
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 988
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

وبینار غربالگری کرونا و اقدامات محافظتی در دانشکده پرستاری و مامایی برگزار شد

دانشکده پرستاری و مامایی وبینار غربالگری کرونا و اقدامات محافظتی را 11فروردین 1399 برگزار کرد.

به گزارش روابط عمومی دانشکده پرستاری ومامایی؛ در راستای مدیریت مقابله با کرونا و کارگروه های تشکیل شده در دانشکده پرستاری و مامایی، یکی از فعالیت ها در کارگروه آموزش و مشاوره، گروه فناوری سلامت و زیرگروه وبینار، برگزاری وبینارهای افزایش آگاهی در زمینه کرونا بود.
در اولین وبینار در این زمینه با عنوان غربالگری کرونا و اقدامات محافظتی مصطفی رضایی فریمانی، پرستار و عضو هیئت آموزشی گروه  پرستاری داخلی جراحی، دکتر اسمعیل محمدنژاد استادیار و عضو هیئت علمی گروه پرستاری داخلی جراحی و سوپروایزر کنترل عفونت بیمارستان امام خمینی(ره)، دکتر حامد عبدی دکترای مهندسی پزشکی و دکتر جمشید جوانی پرستار و دانشجو دکترای حقوق تجارت بین الملل از کشور چین (پکن) به سوالات مشارکت کنندگان پاسخ دادند.

دکتر محمدنژاد گفت: در بیمارستان امام خمینی (ره) به ایمنی کادر درمانی توجه ویژه می شود و با رعایت گایدلاین ها و رعایت صحیح اقدامات حفاظت فردی میزان کمترین ابتلای کادر درمان با کوید ۱۹ را داشتند به طوری که ابتلای کادر مراقبت بخش کرونا کمتر از ابتلای کادر بخش‌های غیر مبتلا به کرونا بوده است.
وی افزود: مطابق اعلام رسمی سازمان  WHO نیازی به لباس کاورال یا یکسره معروف به لباس ابولا  نیست و این لباس ها خودش می تواند هنگام پوشیدن و درآوردن در میانه شیفت طولانی 12ساعتی باعث آلودگی شوند و نیازمند دقت زیادی است. با پوشیدن لباس سرتاسری(کاورال) ممکن است کادر درمان حجم زیادی مایع از طریق تعریق از دست بدهند. ضمن اینکه پوشش این لباس ها ایجاد اطمینان کاذب از حفاظت در برابر ویروس می کند درحالی که استفاده نادرست این لباس می تواند باعث انتقال عفونت باشد.
وی گفت: زمانی که کادر درمانی پروسیجری انجام دهند که تولید ائروسل Aerosol Generating Procedures- کند مثل اینتوبیشن، ساکشن و تراکئوستومی نیاز است از رسپیرتورهاDD مانند ماسک N95  یا معادل FFP2  استفاده کنند. وزارت بهداشت نیز دو-سه تا دستورالعمل  در این مورد اعلام کرده است.
دکتر محمدنژاد افزود: در دستورالعمل اول موازین کنترل عفونت در برخورد با بیماران مشکوک کرونا را در زمان تریاژ احتیاطات Droplet، Contact  و  Airborne بیان کرده است. برای Airborne  در این دستورالعمل نوشته شده است که  کادر درمانی که اقدامات تولید کننده ایروسل (تعبیه لوله تراشه، خروج لوله تراشه، احیای قلبی ریوی، تعبیه مکانیکی غیر تهاجمی و  لوله تراشه،  ...) برای بیمار انجام می دهند باید از وسایل محافظ مناسب استفاده کنند که به  گان با استین بلند (گان اسلیودار)، دستکش، محافظ چشم و صورت ( شیلد و عینک) و ماسک N95  با سایز مناسب اندازه صورت اشاره کردند .هدف ما این است هر جا سازمان بهداشت جهانی اعلام کردند باید ماسک N95 استفاده شود، این ماسک در اختیار همکاران قرار گیرد.
وی تاکید کرد: برای ایمن شدن و حفاظت باید ابتدا درست استفاده کردن، درست پوشیدن، درست دراوردن،  استاندارد اقدامات حفاظت فردی را بدانیم و اجرا کنیم.
سوپروایزر کنترل عفونت بیمارستان امام خمینی(ره) بر اهمیت بهداشت دست برای کنترل و پیشگیری از کرونا تاکید کرد و گفت: وقتی دستکش در دست داریم، بعد از پایان پروسیجر باید بهداشت دست را انجام دهیم. قطر ویروس کمتر از 120 نانومتر و بسیار ریز است و می تواند از دستکش عبور کند. همانطور که جوهرهم می تواند از دستکش عبور کند و به کف دست برسد. پس بعد از درآوردن دستکش  باید دست شسته شود.
وی گفت: برای کنترل این ویروس شستشوی سطوح و شستشوی دست بسیار مهم است. اهمیت استفاده از وسایل حفاظت فردی یک طرف قضیه است و در کنار آن با شستن و بهداشت دست، بهداشت فردی با در نظر گرفتن بهداشت جامعه در کنارهم می توانیم ویروس کرونا را کنترل کنیم و از انتقالش پیشگیری کنیم.
دکتر حامد عبدی پالس اکسیمتری و ترمومتری را ابزارهایی برای جدا کردن افرادی که احتمالا مشکل دارند  از افرادی که مشکل ندارد دانست و گفت: اینها روش تشخیصی نیستند. سپس افراد محتمل را برای تست های ازمایشگاهی و تشخیصی می فرستند. 
دکتر جمشید جوانی نیز یکی از دلایل موفقیت چین در مدیریت کرونا را تجربه ده سال قبل اپیدمی سارس دانست و گفت: چینی ها بنابراین تجربه ایزولاسیون را خیلی سخت رعایت کردند. ایران تجربه چنین اپیدمی بزرگی را نداشت لذا طبیعی است که بعضی مردم زیاد جدی نگرفتند.

برای مطالعه متن کامل این وبینار اینجا کلیک کنید.

 
  • گروه خبری : دانشکده پرستاری مامایی,گروه خبری RSS,اخبار
  • کد خبر : 152913
شیما سادات  عطری
تهیه کننده:

شیما سادات عطری

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *