• تاریخ: 1404/02/30 - 06:22
  • بازدید : 100
  • زمان : 3 دقیقه

آغاز فاز اجرایی تکمیل، تقویت و توسعه برنامه پزشکی خانواده و نظام ارجاع در جمعیت روستایی و شهرهای زیر 20 هزارنفر جمعیت در دانشگاه علوم پزشکی تهران

هفتمین و آخرین جلسه هفتگی و منظمِ تئوریک ستاد اجرایی و هماهنگی برنامه پزشکی خانواده و نظام ارجاع در دانشگاه علوم پزشکی تهران، با حضور دکتر سیدرضا رئیس‌کرمی، رئیس دانشگاه و رئیس ستاد و نیز سایر اعضای ستاد، دوشنبه ۲۹ اردیبهشت ماه ۱۴۰۴ در سالن مدافعان سلامت ستاد مرکزی برگزار شد. در پایان این نشست، دکتر جمشید معتمد، مدیر توسعه شبکه و ارتقاء سلامت در ستاد معاونت بهداشت دانشگاه، ضمن تشریح مفاد جلسه، از آغاز فاز اجرایی تکمیل، تقویت و توسعه برنامه پزشکی خانواده و نظام ارجاع در جمعیت روستایی و شهرهای زیر بیست هزارنفر جمعیت و بازدیدهای میدانی از هفته آینده خبر داد.

آغاز بازدیدهای میدانی از مراکز منتخب در شبکه ها/ مرکز بهداشت تابعه
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران، دکتر معتمد اعلام کرد: «بر اساس دستور ریاست دانشگاه و ستاد اجرایی و هماهنگی برنامه پزشکی خانواده و نظام ارجاع در دانشگاه علوم پزشکی تهران، از هفته آینده فاز اجرایی با بازدید های میدانی از مراکز خدمات جامع سلامت مُجری برنامه بیمه روستائی و منتخب در سطح یک و بررسی نظام ارجاع آغاز می‌شود. در شبکه بهداشت و درمان شهرستان ری، مرکز خدمات جامع سلامت روستائی و منتخب قلعه‌نو با حدود ۱۷ هزار نفر جمعیت معرفی شده است که نیازمند تقویت نیروهای انسانی و نیز اقدامات ساختمانی و تکمیل تجهیزات و I.T برای اجرای مراقبت فعال است.»
وی ادامه داد: «بیمارستان فیروزآبادی-تحت پوشش دانشگاه ع.پ ایران - نیز به عنوان مرکز سطح دو و سه در این منطقه تعیین شده و طبق هماهنگی‌های به عمل آمده، از اوّلِ خردادماه سال جاری روزانه پنج نوبت اختصاصی در درمانگاه های بیمارستان یادشده برای چهار رشته تخصصی اصلی (داخلی- اطفال—جراحی-زنان و زایمان)جهت ارجاعات مربوطه از مرکز خدمات جامع سلامت روستائیِ قلعه‌نو در نظر گرفته می‌شود.»

قویت نظام ارجاع با تمرکز بر بازخورد تخصصی
مدیر توسعه شبکه دانشگاه تأکید کرد: «موفقیت نظام ارجاع زمانی حاصل می‌شود که بازخورد تخصصی به پرونده بیماران بازگردد و پزشک، ماما، مراقبین سلامت، بهورزان و کلاً تیم سلامت مستقر در سطح یک ، از نتیجه ارجاع مطلع شوند تا فرآیندِ تشخیص، درمان و پیگیری ارتقاء یابد.»

راه‌اندازی کلینیک‌های تخصصی برای تسهیل خدمات ارجاعی
در جلسه امروز، معاونت درمان دانشگاه نیز متعهد شد تا کلینیک ویژه تخصصی قائمیه را با حضور متخصصان چهار رشته اصلی شامل کودکان، داخلی، جراحی و زنان و زایمان فعال کند. همچنین کلینیک ویژه تخصصی مستقر در مرکز خدمات جامع سلامت نیک‌نژاد در شبکه ری به‌عنوان مرکز تخصصی سرپایی، بخشی از بار ارجاعات را در شهرستان ری پاسخ خواهد داد.

تعیین سازوکار پرداخت به متخصصان در نظام ارجاع
دکتر معتمد همچنین از آخرین تصمیم گیری ها در وزارت متبوع در زمینه نظام پرداخت در سطح دو و سه خبر داد و گفت: «مدلی ترکیبی از پرداخت ثابت (Fix Payment) و پرداخت مبتنی بر خدمت (Fee for Service) مطرح است. با اجرای نظام ارجاع، زمان مشاوره و معاینه و ویزیت تخصصی از ۸ دقیقه به طور متوسط ، به ۲۰ دقیقه افزایش می‌یابد و به همین دلیل نیاز به بودجه و اعتبارات ویژه وجود دارد.» وی افزود: «دکتر رئیس‌کرمی تأکید کردند که اگر مدل‌های جدید و افزایش یافته پرداخت به پزشک عمومی مستقر در سطح یک از سوی وزارتخانه مشخص شود، دانشگاه تهران با همراهی معاونت توسعه آمادگی دارد تا پرداخت‌های جدید را برای جذب پزشکان خانواده و تکمیل تیم‌های سلامت در سطح یک آغاز کند.»
تعیین شاخص‌های پایش برای ارزیابی عملکرد مراکز مُجریِ برنامه بیمه روستائی یکی از مصوبات مهم جلسه امروز ، تدوین شاخص‌های دقیق برای پایش اثربخشی اقدامات توسعه ای بود.
سه مرکز مجری برنامه بیمه روستائی و منتخب شامل قلعه‌نو (شبکه ری)، امام علی (ع) (جنوب تهران) و گلدسته( و یا بهرام آباد-اسلامشهر) به عنوان مراکز پایلوت انتخاب شدند. شاخص‌هایی نظیر مراقبت بیماری‌های واگیر و غیرواگیر، جوانی جمعیت و سلامت خانواده، تغذیه و روانشناسی و بهداشت محیط و حرفه ای تا پایان اُردیبهشت ماه توسط شبکه ها /مرکز بهداشت تایعه استخراج و احصاء و توسط معاون فنی معاونت بهداشت دانشگاه و نیز مدیریت شبکه و ارتقاءِ بهداشت ، بررسی و به عنوان نقطه صفر برنامه تعیین خواهند شد.

بازدید ریاست دانشگاه از مراکز مجری برنامه پزشکی خانواده و بیمه روستائی و منتخب
 به گفته دکتر معتمد، سه‌شنبه ۶ خردادماه ۱۴۰۴ ، دکتر رئیس‌کرمی از افتتاح مرکز تکامل رشد کودک (تاک) در شهرستان ری بازدید خواهند کرد. همچنین، مراسم نام‌گذاری مرکز عظیم‌آباد به نام «پروفسور دکتر مصداقی نیا» انجام خواهد شد. در این بازدیدها، بازدید از مرکز قلعه‌نو نیز آغاز و احتمال بازدید از بیمارستان فیروزآبادی نیز وجود دارد.
مرحله نشست‌های نظری به پایان رسیده و از هفته آینده، ستاد وارد فاز عملیاتی می‌شود. به گفته دکتر معتمد، در هفته‌های بعدی نیز بازدید از سایر شبکه‌ها شامل اسلامشهر و جنوب تهران در دستور کار خواهد بود.

  • کد خبر : 297999
مهدی  گلپایگانی
تهیه کننده:

مهدی گلپایگانی

تصاویر

کامنت ها

0 تعداد کامنت ها

درج نظر