• تاریخ انتشار : 1399/07/23 - 08:06
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 628
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

اولین جلسه مشترک دانشکده فناوری های نوین پزشکی و مجتمع بیمارستانی امیراعلم در حوزه ارتباط علوم پایه و بالین برگزار شد

اولین جلسه مشترک دانشکده فناوری های نوین پزشکی و مجتمع بیمارستانی امیراعلم با هدف ایجاد ارتباط بین علوم پایه و بالین با حضور اعضای هیئت رئیسه دو واحد برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران دانشکده فناوری‌های نوین پزشکی، دوشنبه 21 مهرماه 99 اولین جلسه مشترک اعضای هیئت‌رئیسه این دانشکده با اعضای هیئت‌رئیسه مجتمع بیمارستانی امیراعلم در محل دانشکده با هدف همکاری علوم پایه و بالین برگزار شد.
در ابتدای جلسه دکتر علیرضا احمدیان، رئیس دانشکده فناوری‌های نوین پزشکی، ضمن خوشامدگویی گفت: قطعاً می‌دانید که دانشکده فناوری‌های نوین پزشکی قدمت زیادی ندارد و جوان است. شعار و مأموریت اصلی این دانشکده از زمانی که تشکیل شد تقویت همکاری‌های بین‌رشته‌ای با رویکرد تحقیقات کاربردی و فناوری است. این رسالت سنگینی در دانشگاه است چراکه ساختارهای آموزشی نیاز به تغییر در جهت تقویت رویکرد میان‌رشته‌ای دارند. یکی از چالش های ما در همه گروه ها شکستن ساختارهای سنتی است. پژوهش ها باید نیازمحور باشند که این با ایجاد همکاری‌های علوم پایه و بالین محقق خواهد شد. بیمارستان ها نیاز خود را دارند و دانشکده ها تحقیقات خود را انجام میدهند لذا لازم است پیوندی هدفمند میان مراکز تحقیقاتی و دانشکده ها برقرار شود و این رویکرد توسط دانشگاه حمایت شود. ما مدل همکاری بین دانشکده با بیمارستان و مراکز تحقیقاتی آن را طراحی کردیم که در ادامه جلسه ارائه خواهد شد.
در ادامه دکتر حامد عبدالهی، رئیس بیمارستان امیراعلم، گفت: بیمارستان امیراعلم یک بیمارستان جنرال است. انصافاً رشته‌هایی که داریم مانند جراحی، بیهوشی، پاتولوژی، رادیولوژی و... در یک مسیر حرکت می کنند تا مجموعه ی پرثمری داشته باشیم. بیمارستان امیراعلم یکی از مراکزی است که در سطح خاورمیانه حرفی برای گفتن دارد. به امید خدا بتوانیم با همکاری هم علم را از کتاب به عمل برسانیم و مخصوصا در دوران تحریم خود بتوانیم گامهایی را برداریم و به خودکفایی برسیم.
در ادامه دکتر جعفر آی، معاون آموزشی دانشکده، ضمن درود و سپاس بر پزشکان و پرستاران مدافع سلامت و آرزوی مغفرت و رحمت برای شهدای مدافع سلامت مختصراً دانشکده را معرفی کردند. رسالت و دورنمای دانشکده، معرفی گروه های آموزشی، فعالیت های دانشکده در حوزه آموزش، پژوهش و فناوری، معرفی طرح های گرنت و شرکت های دانش بنیان دانشکده، معرفی محصولات شرکت های دانش بنیان و فعالیت های دانشکده در بحران کرونا ازموضوعاتی بودند که ایشان به آنها اشاره کردند.
در بخش بعدی، دکتر مهدی تهرانی دوست، مشاور علوم پایه و بالین دانشکده گفت: دانشکده فناوری‌های نوین با توجه به رشته‌هایی که دارد می‌تواند بیشترین ارتباط را با بالین داشته باشد. این ارتباط می‌تواند در حوزه‌های آموزش، پژوهش، فناوری و بالین شکل بگیرد. هدف این است که شرایطی مهیا شود تا استادان و دانشجویان دانشکده و بیمارستان بتوانند در فیلدهای مربوط به خود ارتباط برقرار کنند. می‌توانیم برنامه‌های آموزشی و پایان‌نامه‌های مشترکی فراهم کنیم که بتوانند علوم پایه و بالین را پوشش دهد. در حوزه فناوری نیز برای کشف روش‌های تشخیصی و درمانی جدید هر دو طرف بتوانند از یکدیگر کمک بگیرند. مواردی نظیر راه‌اندازی اتاق فکر با حضور اعضای هیئت‌علمی علوم پایه و بالینی، برگزاری دوره راندینگ دانشجویان در بخش‌های بیمارستان، برگزاری تعدادی از کلاس‌های عملی مرتبط برای دانشجویان در بیمارستان، تعریف مأموریت‌های پژوهشی- فناوری برای اساتید آموزشی فرصت مطالعاتی فناوری، الزام در مشارکت مؤثر اعضای هیئت‌علمی بالینی در پایان‌نامه‌های علوم پایه، ایجاد دوره‌های فلوشیپ، ژورنال کلاب و سمینارهای مشترک، ایجاد کارگروه‌های نیازسنجی و حضور اساتید علوم پایه در جلسات تخصصی بالینی از موضوعاتی است که می‌توان به‌عنوان محورهای همکاری دانشکده و بیمارستان نام برد.
سپس دکتر مسعود متصدی، مدیر گروه گوش و حلق و بینی دانشگاه، گفت: خبر تشکیل این جلسه در شرایط فعلی خبر خوبی بود. موضوع این جلسه موضوعی است که سال‌ها جای خالی آن احساس می‌شد. به نظر من باید از فیلدهای دیگر آموزش بگیریم. گروه ما در مبحث فناوری نوین چه در قسمت گوش و حلق و بینی و چه در کاشت حلزون نیازمند سل تراپی ها، نانوساختارها و مهندسی بافت است. ما آماده‌ایم تا با تعریف پروژه‌ها بر اساس ایده‌هایی که هم‌اکنون وجود دارد با دانشکده همکاری کنیم.
در ادامه دکتر هاشم شریفیان، رئیس بخش رادیولوژی بیمارستان، گفت: حوزه‌هایی که می‌شود با هم همکاری کنیم بسیار گسترده است. به‌خصوص در بخش تصویربرداری که هر روز نیازمند علم جدیدتری است و کاملاً به فناوری‌های نوین وابسته است. پروژه‌های مشترکی مانند سونوگرافی بر اساس حباب‌های میکرونی، تصویربرداری مولکولی در ام آر ای و ... را می‌توان تعریف کرد.
دکتر مجتبی محمدی اردهالی، رئیس مرکز تحقیقات گوش و حلق و بینی بیمارستان، گفت: امروزه به خاطر عدم ارتباط با دنیای خارج کشور بسیاری از موارد ساده در دسترس ما نیست. این ارتباط می‌تواند شروع یک فعالیت برای رسیدن به تأمین نیازهای داخلی کشور باشد. بسیاری از پانسمان‌ها، چسب‌ها، پوشش‌های بافتی برای لاله گوش، بینی و سینوس‌ها، پوشش‌های پوستی، پرینت سه‌بعدی از غضروف که در فیلد کاری من است را ما نداریم. می‌توانیم بسیاری از اینها را با همکاری علوم پایه تحقق داده و به دست آوریم.
دکتر سید مهدی رضایت، مشاور رییس دانشکده، گفت: مبحث همگرایی دنبال این است که بیمارستان، مرکز تحقیقات، دانشکده، گروه‌های آموزشی و شرکت‌های دانش‌بنیان کنار یکدیگر قرار بگیرند. در بحث فناوری‌های نوین ما نانوفناوری، بیوتکنولوژی، علوم انفورماتیک، مهندسی بافت و ... داریم که اینها باید در کنار هم قرار بگیرند. محصولات شرکت‌های دانش‌بنیان نیازمند آزمایش‌های بالینی هستند، برای مثال داروی سینادوکسوزوم قبلاً از خارج از کشور وارد می‌شد و در حال حاضر خودکفا هستیم. بیمارستان می‌تواند بیماری‌هایی به ما معرفی کند که ما روی آن کار کرده و دارویی برایش ساخته شود. زمانی که داروی سیناکورکومین به مرحله بالین رسید خیلی به مانع و مشکل خوردیم درصورتی‌که اگر ارتباط قوی‌تری با بالین برقرار شود این مشکلات کم می‌شود. همچنین امروزه فضای مجازی نقش پررنگی دارد لذا می‌توان کارگاه‌ها و سمینارهای مرتبط برای دانشجویان و استادان دانشکده توسط بیمارستان در فضای مجازی برگزار شود.
سپس دکتر رضا فریدی مجیدی، معاون پژوهشی دانشکده و دکتر رامین رحیم نیا، مشاور اقتصاد دانش‌بنیان دانشکده نیز مطالبی را مطرح کردند.
در پایان اعضای هیئت‌رئیسه دانشکده و بیمارستان تصمیم گرفتند یک دفتر همکاری بر اساس نیازهای بیمارستان و دانشکده تشکیل شود. همچنین مقرر شد تفاهم‌نامه‌ای انعقاد شود و نمایندگانی از هر دو طرف به‌عنوان مسئولان دفتر همکاری‌های دانشکده و بیمارستان جهت اجرایی کردن برنامه عملیاتی انتخاب شوند.

  • گروه خبری : دانشکده فناوری های نوین پزشکی,گروه خبری RSS
  • کد خبر : 162563
ساناز  عزی ایرانی
تهیه کننده:

ساناز عزی ایرانی

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *