اولین عمل موفقیت آمیز پیوند همزمان قلب و کلیه در مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) در سال جدید انجام شد
در همکاری مشترک گروههای جراحی قلب و اورولوژی مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره)، بیمار جوانی که سالها از نارسایی قلبی و کلیوی پیشرفته رنج می برد، تحت عمل جراحی پیوند همزمان قلب و کلیه قرار گرفت و سلامتی خود را به دست آورد.
به گزارش روابط عمومی مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره)، اولین عمل پیوند همزمان قلب و کلیه مجتمع در سال 96 با موفقیت انجام شد.
با همکاری مشترک گروههای جراحی قلب و اورولوژی مجتمع، روز یکشنبه 21 خرداد 96 مطابق با 16 رمضان، در یک عمل جراحی هشتساعته قلب و کلیه اهداشده از یک بیمار مرگ مغزی به خانم بیستساله نیازمند پیوند، اهدا شد.
در همین راستا، در گفتگو با چند تن از اعضای هیئتعلمی گروه پیوند مشترک قلب و کلیه، دکتر صالحی رئیس بخش جراحی قلب مجتمع، ضمن قدردانی از زحمات کارکنان اتاق عمل قلب، CICU و بخش قلب گفت: هماهنگی و همکاری بسیار خوبی بین همکاران گروه جراحی کلیه و جراحی قلب وجود دارد که نجاتبخش جان هموطنانی بوده که مراکز درمانی دیگر به دلیل سختی و ریسک بالای درمان به این مرکز ارجاع دادهاند و ماحصل این همکاری قابلستایش است.
وی در خصوص این عمل جراحی اعلام کرد: پس از انتقال قلب و کلیه اهداشده از بیمارستان مسیح دانشوری به اتاق عمل جراحی قلب مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره)، در ابتدا قلب اهداشده به دختر جوان بیستساله که از نارسایی شدید و پیشرفته قلبی ناشی از بیماری مادرزادی رنج میبرد و سالها با اختلال تنفسی دستبهگریبان بود پیوند شد. پس از برقراری خونرسانی به ارگانها و اطمینان از سلامت فعالیت پمپاژ قلب پیوندی، گروه پیوند کلیه وارد عمل شدند و کلیه اهداشده نیز به این بیمار پیوند شد.
دکتر صالحی افزود: این جراحی از ساعت 3 بعدازظهر آغاز شد و تا ساعت 23 شب ادامه یافت؛ بهنحویکه کارکنان و گروه پیوند حاضر در اتاق عمل ساعتها بعد از مغرب افطار کردند.
دکتر آیتی رئیس بخش اورولوژی در این خصوص گفت: بدون همدلی و همکاری مشترک و برنامهریزیهای دقیق و از پیش تعیینشده نمیتوان شاهد چنین عملهای جراحی پیچیده و درهمتنیدهای بود. بهعبارتیدیگر عدم بررسیهای دقیق قبلی در انتخاب بیمار برای عضو پیوندی و یا اشتباه فنی جزئی در جراحی باعث میشود تا هیچکدام از پیوندها دستاوردی نداشته باشد.
دکتر آیتی افزود: اولین بار در ایران کار پیوند همزمان در اثر همکاری مشترک دو گروه جراحی قلب و پیوند کلیه در مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) آغاز شد.
وی ادامه داد: از دیگر فعالیتهای مشترک و پیش روانه گروههای اورولوژی و جراحی قلب میتوان به انجام جراحی خارج کردن تودههای تومورال کلیه با دستاندازی به عروق بزرگ اشاره کرد که در اتاق عمل جراحی قلب صورت میگیرد و شاهدیم که ریسک خونریزی و یا آمبولی در چنین جراحیهای پیشرفتهای بر اثر همکاری مشترک جراحان دو گروه کاهشیافته است.
دکتر بخشنده عضو هیئتعلمی جراحی قلب مجتمع گفت: در طی 4 سال گذشته 8 پیوند همزمان قلب و کلیه در مجتمع انجامشده است و بالاترین آمار انجام پیوند همزمان موفق متعلق به همین مرکز است.
وی اعلام کرد: امیدواریم با گسترش همکاری با دیگر گروههای جراحی فوق تخصصی شاهد انجام پیوند همزمان قلب و دیگر ارگانها باشیم که در ایران بی نظیر خواهد بود.
همچنین دکتر آل محمد عضو هیئتعلمی بیهوشی درباره این بیمار افزود: کراتینین بالای هفت و شرایط نامناسب جسمی و روحی بیمار، جراحی و دوران نقاهت وی را پیچیده کرده بود، ولی با انجام مراقبتهای باکیفیت بالا و صبوری همکاران شاهد بهبود بیمار هستیم.
دکتر صابری عضو هیئتعلمی و فلوشیپ بیهوشی وضعیت بیمار را در هشتمین روز بعد از پیوند کاملاّ رضایتبخش توصیف کرد.
خانم بیستساله ای که تحت پیوند همزمان قلب و کلیه قرار گرفته است، نیز در خصوص بیماری خود چنین توضیح داد: به دلیل مشکلات مادرزادی قلبی از دوران کودکی با ناراحتی تنفسی دستبهگریبان بودم و از سه سال قبل به دنبال نارسایی کلیه دیالیز می شدم. پس از قرار گیری در لیست انتظار پیوند همزمان به مراکز متعددی مراجعه کردم که در نهایت با هدایت دکتر عباسی به مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) ارجاه شدم. با اینکه مدت کوتاهی از پیوندم گذشته است اما احساس سلامتی می کنم که تا پیش از این نداشته ام.
وی در ادامه از خانواده ای که اعضای عزیز از دست رفته شان را اهدا کرده اند، تشکر کرد و همچنین سلامتی خود را مدیون زحمات پزشکان و پرستاران این مرکز و اهدا کننده عضو پیوندی دانست.
لازم به توضیح است گروه حاضر در این جراحی که متشکل از فلوشیپ بیهوشی جراحی قلب، جراح قلب و جراح کلیه بودهاند، پس از جراحی نیز تا اطمینان از کارکرد مناسب ارگانهای پیوند شده بیمار را ویزیت مستمر میکنند.
ارسال به دوستان