وزیر بهداشت: مرکز طبی کودکان مایه افتخار در کشور است
با حضور وزیر بهداشت پروژههای بیمارستانی مرکز طبی کودکان افتتاح شد
مراسم افتتاحیه مرکز جامع تصویربرداری کودکان، بخش مراقبتهای ویژه شیرخواران، مرکز قلب جنین و تستهای تنفسی و مرکز نورو فیزیولوژی بالینی مرکز طبی کودکان با حضور وزیر بهداشت و رئیس دانشگاه برگزار شد.
گالری عکس وب دا
گالری عکس روابط عمومی دانشگاه
در مراسم افتتاحیه این پروژهها که روز یکشنبه 11 تیر 96 برگزار شد، دکتر شروین بدو، رئیس مرکز طبی کودکان با بیان گزارشی از افتتاح پروژههای بیمارستانی مرکز طبی کودکان گفت: امروز مرکز جامع تصویربرداری کودکان را با مساعدت دکتر معراجی و همکاری وزارت بهداشت، دانشگاه و شرکت فیلیپس مورد بهرهبرداری قرار دادیم.
وی با اشاره به راهاندازی بخش مراقبتهای ویژه شیرخواران افزود: با 12 تختی که به این بخش اضافه شده ازاینپس کودکان یکماهه تا دوساله را پوشش میدهیم.
دکتر بدو با اشاره به راهاندازی دستگاه گاماسل گفت: این مرکز بهعنوان دومین مرکز بعد از بیمارستان شریعتی مجهز به این دستگاه شده است که تغذیهکننده بخش پیوند سلولهای بنیادی است.
رئیس مرکز طبی کودکان با اشاره به افتتاح مرکز جامع تستهای ریوی گفت: با راهاندازی این بخش همهی تستهای مرتبط با خدمات تشخیصی اختلالات ریوی قابل انجام است ضمن اینکه امروز پروژه مرکز قلب جنین را که به مطالعات مرتبط با ناهنجاریهای قلبی مادرزادی قبل از تولد اختصاص دارد، راهاندازی کردیم.
وی پروژه آخر را افتتاح مرکز نورو فیزیولوژی بالینی کودکان عنوان کرد و گفت: با راهاندازی این مرکز سعی کردیم که لابراتواری مجهز و استاندارد را فراهم کنیم.
عاشق کمک به کودکان بیمار هستم
در ادامه دکتر معراجی، استاد دانشگاه اراسموس روتردام هلند گزارشی از بنیاد بینالمللی حمایت از مراکز تصویربرداری کودکان ارائه کرد.
وی با بیان اینکه من 15 سال پیش بازنشسته شدم اما با توجه به علاقه خودم به رادیولوژی کودکان با شدت زیاد به کارم ادامه دادم گفت: باوجود بازنشستگی در سن 65 سالگی، بخش رادیولوژی دانشگاه اراسموس به خدمات من نیاز داشت و من برای اینکه دین خودم را به کشورم ادا کنم با تأسیس بنیاد بینالمللی حمایت از مراکز تصویربرداری کودکان از دانشگاه خواستم هرماه حقوقم را بهحساب این بنیاد واریز کند.
دکتر معراجی با بیان اینکه با افتتاح مرکز جامع تصویربرداری در ایران، آرزویش عملی شده گفت: امروز روز خوشبختی من است زیرا من عاشق کمک به کودکان بیمار هستم و امیدوارم این دستگاه برای بچههای بیمار هموطنم مورداستفاده قرار بگیرد.
وی اضافه کرد: دستگاه و تجهیزات مهم نیست بنابراین از مسئولان میخواهم افرادی را به هلند بفرستند تا کار با این دستگاهها را آموزش دهم.
نیاز به محیطهای جدیدی برای ارائه خدمات
در بخش دیگری از این مراسم دکتر جعفریان با ابراز خرسندی از حضور خود در مرکز طبی کودکان و با قدردانی از حضور وزیر بهداشت، به جایگاه مرکز طبی در ارائه خدمات دانشگاه علوم پزشکی تهران و در سطح کشور اشاره کرد و گفت: این مرکز دارای 330 تخت است که برای بیماران ارجاعی از کل کشور تعداد زیادی نیست. در پنج سال گذشته متوسط ضریب اشغال تخت آن بالای 90 درصد است و در سال 1395 تعداد 17 هزار بستری داشته است که یکسوم بیماران، نیاز به جراحی داشتند و نزدیک به 12 هزار عمل جراحی در اینجا انجام شده است.
رئیس دانشگاه با بیان اینکه در طی سالهای گذشته افزایش بستری در بیمارستانها رو به افزایش است گفت: در چهار سال گذشته در کل دانشگاه حدود شش تا شش و نیم درصد افزایش ضریب اشغال داشتهایم این در حالی است که قبل از طرح تحول سلامت ضریب اشغال تختهای ما حدود 82 درصد بود ضمن اینکه حدود 220 تخت در طی این چهار سال به ظرفیت بیمارستانهای دانشگاه اضافه شده است که این نشاندهنده این است که ما نیاز به محیطهای جدیدی برای ارائه خدمات داریم.
دکتر جعفریان افزود: بیمارستانهای ما در مراجعات سرپایی آمار قابلتوجه 204 هزار مراجعه اورژانس و درمانگاه و حدود 200 هزار مراجعات سرپایی دیگر دارد.
وی با تأکید براینکه تجهیزات و تخت بهتنهایی مشکل را حل نمیکند گفت: مرکز طبی با اساتید گرانقدر و کارکنان عزیزی که دارد و با فعالیت ردههای مختلف دانشجویی توانسته این اعتماد را کسب کند که حجم قابلتوجهی از مراجعات را به سمت خودش جلب کند.
دکتر جعفریان در ادامه گفت: در دو سال گذشته قول مساعدی برای اختصاص زمینی از سوی شهرداری برای ساخت مرکز طبی شماره 2 با 550 تخت داده شد که اقدامات اولیه انجام شده و با پیگیری وزیر بهداشت قرارداد امضا شده است که امیدواریم بتوانیم با ایجاد فضاهای درمانی مناسبتر و استانداردتر خدمترسانی کنیم.
رئیس دانشگاه در پایان گفت: امیدوارم فعالیت همکاران این مرکز همانند گذشته مورد رضای خدا و مطلوب مردم باشد و ما نیز بتوانیم وظیفه خودمان را برای آمادهسازی زیرساختها بهدرستی انجام بدهیم.
طرح تحول سلامت با نقص کمتر و قوت بیشتر پیگیری خواهد شد
وزیر بهداشت هم در سخنانی با قدردانی از همهکسانی که کمک کردند تا این 4 طرح در مرکز طبی به بهرهبرداری برسد گفت: مرکز طبی کودکان یکی از مراکز بسیار مهم در ارائه خدمات به کودکان بیمار و مایه افتخار در کشور است گرچه تجهیزات مناسبی دارد اما با وجود تلاشهای مسئولان قبلی و فعلی، فضای فیزیکی مناسب و ارتقایافته ندارد.
دکتر هاشمی افزود: ما بسیار امیدوارم هستیم در دولت دوازدهم فرصتهای بیشتری برای تهران فراهم شود زیرا در دولت یازدهم عمده هدفگذاری ما حاشیه تهران و مناطق محروم بود و در اکثر شهرها بیمارستان طراحی شده که در حال ساخت است در این دولت قرار است توجه ویژهای به تهران شود و مراکز جدیدی با سرمایهگذاری خارجی و کمک دولت ایجاد کنیم و من خوشحال هستم که در دانشگاه علوم پزشکی تهران فکرهایی خوبی شده و برنامههای خوبی وجود دارد ضمن اینکه مطمئنم با انتخاب مجدد دکتر روحانی طرح تحول سلامت با نقص کمتر و قوت بیشتر دنبال خواهد شد.
وی درعینحال با ابراز امیدواری از اینکه منابع مالی پایداری برای طرح تحول سلامت پیشبینی شود گفت: امیدوارم همراهی نکردن بیمهها در دولت جدید تداوم نداشته باشد و شاهد باشیم ادامه اجرای این طرح دستاوردهای قابل افتخاری را در یکی دودهه آینده در کشور به ثمر برساند.
دکتر هاشمی ا قدردانی از دکتر معراجی برای نیت پاک و انسان دوستانهاش افزود: جا دارد در اینجا از حاجآقا نیری که دیشب مرحوم شدند یادی کنم که کارهای خیر زیادی برای دانشگاه ازجمله مرکز طبی کودکان انجام دادند.
وی در پایان افزود: در فرهنگ ملی ما حضور این عزیزان بسیار ارزشمند است افرادی که از خودشان عبور میکنند و به مردم توجه میکنند؛ این بالاترین توفیقی است که خداوند در اختیار همه ما گذاشته اما فقط برخی به آن نائل میشوند.
در پایان این مراسم لوح تقدیری که به امضای وزیر بهداشت رسیده بود به پروفسور معراجی اهدا شد.
توضیح اینکه دکتر معراجی برای خرید دستگاه مرکز تصویربرداری مرکز طبی کودکان 620 هزار یورو کمک مالی کرده بود.
در این مراسم دکتر جلیلی، دکتر علیپور و دکتر توکلی به ترتیب معاونان آموزشی، درمان و توسعه دانشگاه و همچنین روسای بیمارستانهای شریعتی، بهارلو، ضیاییان و بهرامی حضور داشتند.
خبرنگار: مهدی گلپایگانی
عکس: جمشید ربیعی
ارسال به دوستان