بازدید تیم ارزیابان کشوری از بیمارستانهای آموزشی دانشگاه آغاز شد
با حضور رئیس دانشگاه، مراسم معارفه تیم بازدیدکننده و ارزیاب کشوری از بیمارستانهای آموزشی و مسئولان بیمارستانها برگزار شد.
گالری عکس
در این مراسم که صبح یکشنبه 11 تیر 96 در سالن اجلاس دانشگاه، برگزار شد، دکتر جلیلی معاون آموزشی دانشگاه، با اشاره به استقبال دانشگاه از ارزیابیهای بیرونی گفت: اعتباربخشی موسسهای و بیمارستانهای آموزشی که از سوی وزارت بهداشت در قالب بستههای طرح تحول اجرا میشود میتواند به بهبود کیفیت آموزشی دانشگاه کمک کند.
وی افزود: عملیات خودارزیابی در دانشگاه انجام شده و تیم ارزیابی بیرونی از امروز تا 14 تیرماه از مراکز آموزشی درمانی بازدید خواهند داشت و پس از بررسی مستندات و انتقال تجربیات خود، گزارش این ارزیابی را به وزارت بهداشت اعلام میکنند.
سپس دکتر میرزازاده مدیر مرکز مطالعات و توسعه آموزش دانشگاه به بیان روند اقدامات انجام شده در اجرای اعتباربخشی آموزشی بیمارستانها پرداخت و گفت: پس از ابلاغ دستورالعمل اعتباربخشی آموزشی بیمارستانها به دانشگاه در 19 مرداد 94، جلسات متعدد و کارگاهی بهمنظور آشنایی بیمارستانها با استانداردهای اعتباربخشی تشکیل شد. سپس خودارزیابی توسط بیمارستانها با تأکید بر رویکرد کمی و کیفی انجام و گزارش آن به دانشگاه علوم پزشکی ایران بهعنوان مجری اعتباربخشی آموزشی در اسفند 94 ارسال شد.
وی افزود: بهمنظور تحقق بهتر استانداردهای اعتباربخشی، در مرحله بعد برنامه عملیاتی بیمارستانها تدوین شد تا با برنامهریزی دقیق کمبودها برطرف شود.
در ادامه، دکتر پورنیک سرپرست تیم ارزیابی کشوری، به بیان نحوه بازدید از بیمارستانها پرداخت و گفت: تیم ارزیابی به دنبال برجسته کردن نقاط ضعف و نقد عملکرد دانشگاه نیست بلکه این ارزیابی با هدف تبادل تجربیات و بهبود کیفیت فعالیتهای آموزشی صورت میگیرد.
وی دانشگاه علوم پزشکی تهران را از افتخارات ملی دانست و گفت: گزارشهای خودارزیابی دانشگاه نشان میدهد که بسیار سختگیرانه و با دقت خوبی انجام شده و ارتقا کیفیت آموزشی موردتوجه مسئولان دانشگاه قرار دارد.
سپس دکتر جعفریان رئیس دانشگاه، اعتباربخشی در سطح ملی و دانشگاهی را اقدام ارزشمندی دانست که بازخورد علمی و منطقی آن به ایجاد اصلاحات آموزشی کمک میکند و گفت: بیمارستانهای آموزشی باید در کنار وظایف درمانی روزمره و بدون تعطیلی خود، قابلیتهای بیشتری داشته و خدمات ویژهای ارائه دهند و به همین دلیل مراجعه به بیمارستانهای دانشگاه روند روبه رشدی داشته است.
دکتر جعفریان، انجام یکسوم پیوند عضو در کشور، افزایش تعداد عملهای جراحی و شلوغی همیشگی اورژانس بیمارستانهای دانشگاه را نشاندهنده خدمات ویژه مراکز آموزشی و اعتماد مردم نسبت به این مراکز دانست و گفت: متوسط ضریب اشغال تخت کل دانشگاه 89 درصد است که این شاخص در اغلب بیمارستانها به بیش از 90 درصد میرسد.
رئیس دانشگاه آموزش را مهمترین رکن بیمارستانهای دانشگاه دانست افزود: باوجوداینکه بیمارستانها با چالشهای جدی مالی مواجهاند در این مدت تأکید داشتیم که نظام آموزشی نباید تحت تأثیر این مسائل قرار گیرد.
وی با اشاره به مزایای اعتباربخشی گفت: انجام همه امور به منابع مالی بستگی ندارد در بسیاری از مواقع باید نگاهمان به موضوعات تغییر کند درواقع اعتباربخشی موجب ایجاد این تغییر نگرش و اولویت پیدا کردن مسائل مهم میشود.
دکتر جعفریان با بیان اینکه دانشگاه ظرفیت بالایی ازنظر نیروی انسانی، فعالیتها و محتوای آموزشی دارد که مورد تائید ارزیابان فدراسیون جهانی آموزش پزشکی (WFME) نیز قرار گرفته است افزود: چشمانداز دانشگاه این است که نه در سطح ملی بلکه در سطح منطقه و بینالمللی مطرح شود هرچند که درحال حاضر در مقایسه با دانشگاههای بزرگ دنیا حرفهای زیادی برای گفتن دارد.
وی تصریح کرد: باوجوداینکه دانشگاه علوم پزشکی تهران از جایگاه قابل قبولی در کشور برخوردار است اما بیشک نقاط ضعفی هم دارد و برای اینکه در منطقه و عرصه بینالملل خوب عمل کند باید با اجرای معیارهای اعتباربخشی این نقایص را برطرف کند.
خبرنگار: سمیرا کرمی
عکس: میثم عطری
ارسال به دوستان