برگزاری سمینار ترویج تغذیه با شیر مادر در بیمارستان آیتالله کاشانی
اداره سلامت مادر، نوزاد و مامایی معاونت درمان دانشگاه با همکاری مسئولین بیمارستان آیتالله کاشانی سمینار سهروزه ترویج تغذیه با شیر مادر را برگزار کرد.
در این سمینار که روز دوشنبه 15 آذر 95 در بیمارستان آیتالله کاشانی برگزار شد و به مدت سه روز ادامه دارد، دکتر عباسی رییس اداره نظارت و اعتباربخشی معاونت درمان، دکتر فریور عضو انجمن تغذیه با شیر مادر، دکتر ثاقب دبیر سمینار و عضو هیئتعلمی دانشگاه، دکتر اللهوردی عضو هیئتعلمی دانشگاه، دکتر فیضالله زاده متخصص زنان و زایمان بیمارستان آیتالله کاشانی و احمدی کارشناس تغذیه با شیر مادر معاونت درمان و جمعی از پزشکان و کارشناسان مامایی و پرستاری مرتبط با مادر و نوزاد حضور داشتند.
دکتر عباسی رئیس نظارت و اعتباربخشی معاونت درمان ضمن بیان اهداف سمینار، برگزاری برنامههای آموزشی در جهت ارتقاء دانش و مهارت کارکنان بیمارستانهای تابعه را از اولویتهای معاونت عنوان کرد و گفت: با توجه به اهمیت تغذیه انحصاری نوزاد با شیر مادر، توانمندسازی تمامی کارکنان خصوصاً کارشناسان مرتبط با مادر نوزاد در خصوص ترویج تغذیه با شیر مادر از اهمیت فراوانی برخوردار است.
دکتر فریور عضو انجمن ترویج تغذیه با شیر مادر گفت: مهمترین اقدام برای شیردهی موفق، آموزش مادر در دوران بارداری و انجام زایمان به روش فیزیولوژیک در بیمارستانهای دوستدار مادر و کودک است. مداخله در انجام زایمان مانع از ایجاد شیردهی موفق خصوصاً در ساعت اول پس از تولد خواهد شد.
وی همچنین با اشاره به مزایای تغذیه با شیر مادر افزود: آمارها نشان می دهد شروع تغذیه با شیر مادر در ساعت اول تولد، باعث کاهش 22درصد مرگ نوزاد میشود. علاوه بر این، تغذیه نوزاد از شیر مادر بیشتر از 12 ماه، باعث کاهش 28درصد سرطان پستان و تخمدان در مادر شده است. افزون بر این تغذیه با شیر مادر خطر پوکی استخوان و ابتلا به دیابت نوع 2 را نیز کاهش میدهد.
در ادامه دکتر ثاقب دبیر علمی سمینار، اجرایی کردن اقدام 4 از مجموعه اقدامات دهگانه دوستدار کودک را در تمامی بیمارستانها به جهت اهمیت آن در کاهش میزان مرگومیر نوزادی از ضروریات دانست و بر لزوم حضور مامای مراقب نوزاد در اتاق زایمان و اتاق عمل تأکید کرد.
احمدی کارشناس تغذیه با شیر مادر معاونت درمان، بابیان ده اقدام بیمارستانهای دوستدار کودک گفت: اجرای صحیح آن در ارتقاء شاخصهای شیر مادر بیمارستان مؤثر است و پایش و ارزیابی دورهای عملکرد مراکز تابعه در جهت حفظ دستاوردها و انجام مداخلات بهموقع جهت رفع کاستیها توسط کارشناسان شیر مادر معاونت درمان و بهداشت انجام میشود.
خبر: باهو
ارسال به دوستان