• تاریخ انتشار : 1398/07/04 - 13:44

برگزاری کارگاه انتخاب موضوع در پروپوزال نویسی در بیمارستان فارابی

اولین کارگاه از دوره آموزشی معاونت پژوهشی بیمارستان فارابی در سال 98 برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی بیمارستان فارابی،اولین کارگاه از دوره آموزشی معاونت پژوهشی بیمارستان فارابی در سال 98 با عنوان  "انتخاب موضوع در پروپوزال نویسی"  روز پنجشنبه ۴ مهر ۹۸ با حضور اعضای هیئت علمی، فلوها و دستیاران این بیمارستان برگزار شد.
دکتر محمد طاهر رجبی، عضو هیئت علمی گروه چشم پزشکی دانشگاه و معاون پژوهشی بیمارستان فارابی ضمن تبریک سال جدید تحصیلی و ابراز خوشنودی از حضور دستیاران و فلو ها در این کارگاه گفت: قرار است هر ماه یک جلسه پژوهشی برای اعضای هیئت علمی و دستیاران بیمارستان فارابی برگزار کنیم. این کارگاه ها دارای امتیاز بازآموزی است و در اولین کارگاه از این دوره آموزشی تاکید عمده ما بر انتخاب موضوع در پروپوزال نویسی خواهد بود. از اساتید و حاضران هم درخواست می‌کنم که در برگزاری این کارگاه با ما همکاری کنند.
دکتر نوشین فهیم فر، دکترای اپیدمیولوژی و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در پژوهشگاه غدد و متابولیسم، با تشریح اهمیت انتخاب موضوع در پروپوزال نویسی گفت: همانطور که دکتر رجبی گفتند درباره انتخاب موضوع در پروپوزال نویسی صحبت خواهیم کرد و سعی می‌کنیم با کمک هم به مرور مطالبی بپردازیم که قطعاً برای شما آشناست. علی رغم اینکه انتخاب موضوع در وهله اول ساده به نظر می‌آید اما آنقدر پیچیدگی دارد که بسیاری از اوقات نیمی از زمان پروژه را به خود اختصاص می‌دهد.
فهیم فر معیار انتخاب سوال مناسب در یافتن موضوع  برای پروپوزال را ضروری دانست و افزود:  باید سعی کنیم  سوال های مطرح شده از سوال های روز دنیا باشد تا انتشار مقاله ما را تضمین کند. علاقه به موضوع انتخابی نیز نکته دیگری است که باید در پروپوزال نویسی به آن توجه کنیم. بهتر است موضوعی انتخاب شود که درباره آن کنجکاو هستیم و همچنین تاثیر مطالعه سایر مقالات و داشتن زمینه ذهنی درباره انتخاب موضوع یک پروپوزال بسیار تاثیرگذار خواهد بود. هر چه بیشتر به مطالعه مقالات مختلف بپردازید موضوع مورد نظر در ذهنتان پخت تر خواهد شد.
 وی با بیان اینکه در انتخاب موضوع پروپوزال باید به نیازها توجه کنیم اظهار داشت: باید ببینیم که چطور می‌خواهیم کار انتخاب موضوع یک پروپوزال را انجام دهیم. برای این کار باید نیم نگاهی به زمان، بودجه، نیازمندی ها و دسترسی به داده ها داشته باشیم تا نتیجه مناسب حاصل شود. زیرا انتخاب یک موضوع مناسب برای ژورنالی که قرار است  مقاله ما را چاپ کند، اهمیت دارد.
تحقیق پایه ای، تحقیق کاربردی، استفاده از free web و fee web، کلمات کلیدی در پروپوزال نویسی و نوت برداری در هنگام مطالعه مقالات از دیگر مواردی بود که در این کارگاه به آن ها اشاره شد.
خبرنگار: قاضی میرسعید
عکاس: حمیده امیدوار