تأکید رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران بر حمایت عملی از کادر پرستاری و ساماندهی امور درمانی اربعین
نشست هیئت رئیسه دانشگاه علوم پزشکی تهران با محوریت راهکارهای جذب و ماندگاری نیروی کادر پرستاری و طرح و برنامه معاونت درمان برای مراسم اربعین حسینی، یکشنبه 14 اردیبهشت 1404 در سالن شورای دانشگاه برگزار شد. در این جلسه دکتر سید رضا رئیسکرمی، رئیس دانشگاه، ضمن تبریک روز معلم و قدردانی از اساتید دانشگاه، اقدامات انجامشده و برنامههای آینده را تبیین کرد. وی با اشاره به تلاشهای دانشگاه برای پاسداشت مقام استاد گفت: «در حد توان، برنامههایی به مناسبت روز استاد برای تکریم و پاسداشت مقام استاد در سطح دانشگاه برگزار شد که جا دارد از معاونت ها و دانشکده های ذیربط تشکر کنم و لازم است تکریم همکاران دانشگاه در جهت تعالی جایگاه دانشگاه به عنوان یک فرهنگ نهادینه شود.»
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران، دکتر رئیسکرمی با تأکید بر اهمیت حمایت از اساتید جوان و لزوم اختصاص پرداخت کامل برای فعالیتهای تماموقت، از تأمین اعتبار لازم در این زمینه خبر داد و افزود: «هرچند این اقدامات در برابر تورم، جبران کافی محسوب نمیشوند، اما دانشگاه تمام تلاش خود را در جهت بهبود وضعیت معیشتی اساتید و همکاران انجام خواهد داد.»
وی همچنین به لزوم برگزاری برنامههای تفریحی، ورزشی و فرهنگی با حضور اساتید و خانوادههایشان اشاره کرد و با استقبال از چنین برنامههایی، خواستار هماهنگی بیشتر دانشکدهها، معاونت ها و نهادهای فرهنگی برای برگزاری برنامههایی خارج از فضای رسمی دانشگاه شد.
بررسی وضعیت کادر پرستاری و اصلاح چینش نیروی انسانی
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به چالشهای جذب و نگهداشت کادر پرستاری گفت: «مشکلات موجود در حوزه کادر پرستاری، مانند پراکندگی نیروها و افزایش احتمال خطا بهدلیل اضافهکاریهای مکرر، نیازمند بازنگری در برنامه ریزی و چینش نیروهاست. باید به نحوی برنامهریزی شود که تیمهای پرستاری متعادل و منسجم باشند و از کمکپرستار و نیروهای پشتیبان بهدرستی بهرهگیری شود.»
وی بر لزوم اصلاح ساختار و آموزش مجدد نیروهای پرستاری تأکید کرد و افزود: «با وجود تعداد زیاد دانشکدههای پرستاری، مشخص نیست خروجی این مراکز چگونه و در چه جایگاهی به کار گرفته میشوند. ما باید با نگاه تیمی به حوزه پرستاری بنگریم و از ظرفیت کمکپرستارها نیز در چارچوب مقررات بهرهمند شویم.»
برنامهریزی هدفمند برای مشارکت کادر درمان در مراسم اربعین حسینی
یکی دیگر از محورهای کلیدی جلسه، ساماندهی اعزام کادر درمان به مراسم اربعین حسینی بود. دکتر رئیسکرمی با تأکید بر تفکیک دو مقوله «حضور معنوی و داوطلبانه دانشگاهیان» و «ارائه خدمات درمانی»، گفت: «برنامهریزی درمانی مراسم اربعین باید بهصورت دقیق و در چارچوب ضوابط وزارت بهداشت، توسط معاونت درمان دانشگاه انجام شود.»
وی افزود: «شرکت اساتید، دانشجویان و کارکنان در پیادهروی اربعین به عنوان فعالیتی مذهبی و فرهنگی بر عهده نهادهای فرهنگی است و از حوزه درمان جداست. اما اعزام نیروی درمانی باید به نحوی ساماندهی شود که به ارائه خدمات داخلی و ماموریت های موظف سازمانی محول به دانشگاه آسیب نزند و همکاران اعزامی از سلامت، امنیت و رفاه مقدور و ممکن برخوردار باشند.»
وی تصریح کرد: «اعزام نیروها باید با هماهنگی کامل انجام گیرد و چنانچه همکاری از طریق دانشگاه اعزام میشود، باید از مزایای مربوطه برخوردار شود. در مقابل، هرگونه اعزام غیرهماهنگ و متفرقه که خارج از چارچوب باشد، مشمول حمایت دانشگاه نخواهد بود. همچنین برنامهریزی به گونهای باشد که حتی اگر تعداد اعزامشدگان محدود شد، خدمات با کیفیت و امنیت لازم انجام گیرد.»
دکتر رئیسکرمی به لزوم نگاه به تجربیات سال های گذشته افزود: «نباید اجازه دهیم اعزامهای پراکنده و غیرمنسجم، باعث آسیب به وجهه دانشگاه ،سلامت همکاران و اختلال در امور درمانی جاری دانشگاه در بیمارستان ها و مراکز درمانی و بهداشتی شود. مسئولیت کامل برنامهریزی درمانی اربعین بر عهده معاونت درمان و امور فرهنگی و زیارتی همکاران و دانشجویان با معاونت فرهنگی دانشجویی دانشگاه بر اساس مصوبات هیات رییسه دانشگاه خواهد بود.»
پاداش نیکوکاران و برخورد با خطاکاران، ضامن انگیزه و سلامت سازمانی است
در جلسه هیئترئیسه دانشگاه علوم پزشکی تهران، حجتالاسلام و المسلمین سید مجید قریشی، مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، به مناسبت بزرگداشت روز استاد، نکاتی مهم پیرامون تکریم اساتید، نقش مدیران در ایجاد عدالت سازمانی و بهرهمندی از ظرفیت مشاورهای نخبگان جوان مطرح کرد. وی در ابتدای سخنان خود با تبریک ایام روز استاد گفت: «ایام بزرگداشت مقام معلم را خدمت اساتید گرامی تبریک عرض میکنم. انشاءالله شغل شریف معلمی برای شما در دنیا و آخرت مبارک باشد و پیامبر گرامی اسلام شما را بهعنوان معلم در جوار خود بپذیرد.»
حجتالاسلام و المسلمین قریشی در ادامه با اشاره به جلسهای که روز گذشته به پاس قدردانی از استادان در دانشکده پزشکی برگزار شد، با استناد به نامه امیرالمؤمنین (ع) به مالک اشتر تأکید کرد: «امیرالمؤمنین میفرمایند که نباید در مدیریت، افراد نیکوکار و بدکار به یک چشم دیده شوند. در یک سازمان، پاداش و تنبیه باید متناسب با عملکرد افراد باشد. اگر فردی نیکوکار دیده نشود و تمایزی میان او و فردی کمکار یا خطاکار وجود نداشته باشد، انگیزه افراد صالح کاهش مییابد.»
وی افزود: «اینکه فردی با وجود پایبندی به قوانین، دقت در انجام وظایف، حضور بهموقع و رعایت اخلاق حرفهای، همانند فردی دیده شود که نسبت به مسئولیتهای خود بیتفاوت است، منجر به کاهش کیفیت عملکرد در میان نیکوکاران و حتی بروز بیانگیزگی خواهد شد. متأسفانه اگر فرد خاطی احساس کند که عملکردش نادیده گرفته میشود، زمینه برای گسترش فساد فراهم میشود؛ چه فساد اداری، چه مالی و چه اخلاقی.»
وی با تأکید بر اینکه "لازم نیست خطاکار را در انظار عمومی معرفی کنیم، اما باید با او برخورد شود"، تصریح کرد:«تشویق نیکوکار و تنبیه خطاکار، هر دو ضروری هستند. همانگونه که خداوند میفرماید: من رسولم را بشیر و نذیر قرار دادم؛ یعنی بشارت برای نیکوکاران و هشدار برای خطاکاران.»
حجتالاسلام والمسلمین قریشی در ادامه با اشاره به توصیههای حضرت علی (ع) در نامهای دیگر، گفت: «در کلام حضرت آمده است: "با علما زیاد گفتگو کن و با حکما نشست و برخاست داشته باش." این توصیه برای همه مدیران امروز ما ازجمله معاونان و مسئولان دانشگاه کاربرد دارد. عالِم کسی است که مسائل فنی را میداند و حکیم کسی است که دید کلی و فلسفی دارد. ترکیب این دو گروه در قالب تیمهای مشاورهای میتواند به بهبود تصمیمگیریها کمک شایانی کند.»
وی همچنین به لزوم استفاده از ظرفیت دانشجویان نخبه اشاره کرد و گفت: «رهبر معظم انقلاب نیز روزی به آقای پزشکیان فرمودند: "خوب است در دوران مسئولیتتان حداقل صد مدیر تربیت کرده باشید." شما مدیران میتوانید با بهرهگیری از دانشجویان ممتاز، آنان را بهتدریج وارد فضای مسائل دانشگاهی کرده، به آنها مسئولیت و فرصت مشارکت بدهید. این فرآیند علاوه بر رشد فردی آنان، میتواند خلاقیتهایی را وارد سیستم کند که شاید از نگاه ما دور مانده باشد.»
وی در پایان با تأکید بر مشاوره گرفتن از اساتید باسابقه، کارکنان مجرب و جوانان نخبه، خاطرنشان کرد: «باید با گفتوگو با علما و حکما، جامعه علمی و مدیریتی خود را به سوی اصلاح و رشد پایدار سوق دهیم. انشاءالله خداوند شما را در مسئولیت خطیر خود موفق و مؤید بدارد.»
درج نظر