• تاریخ انتشار : 1404/02/22 - 15:27
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 65
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

مراسم روز جهانی ماما

تاکید رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران بر نقش بی‌بدیل ماماها در ارتقای شاخص‌های سلامت مادر و نوزاد

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران در مراسم گرامیداشت روز جهانی ماما که با حضور جمعی از ماماهای دانشگاه در سالن آمفی تئاتر ستاد مرکزی برگزار شد، با اشاره به ارتقای چشمگیر شاخص‌های سلامت مادران و نوزادان در چهار دهه گذشته، از نقش کلیدی ماماها در این دستاوردها قدردانی کرد. وی این بهبود را نتیجه فعالیت تیمی گسترده‌ای در سطوح مختلف نظام سلامت دانست و افزود: خانه‌ های بهداشت، پایگاه‌های سلامت، مراکز درمانی، اورژانس‌های زایمانی و مراکز آموزشی، همگی در این مسیر نقش داشته‌ اند، اما بدون تردید، نقش ماماها در این میان غیرقابل انکار و شایسته قدردانی است.

کاهش چشمگیر مرگ و میر نوزادان؛ حاصل تلاش تیمی در نظام سلامت
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران، دکتر سیدرضا رئیس ‌کرمی با بیان اینکه شاخص‌های مرگ‌ ومیر مادران و نوزادان، نه‌ تنها معیارهای عملکرد نظام سلامت، بلکه از شاخص‌های توسعه هر کشور محسوب می‌شوند، گفت: در چهار دهه گذشته، شاخص مرگ‌ ومیر نوزادان در کشور با کاهش چشمگیر و قابل ‌توجهی روبرو بوده است، به‌ گونه‌ای که امروز در مناطق تحت پوشش دانشگاه، این شاخص به یکی از پایین‌ ترین سطوح خود رسیده است.
وی این بهبود را نتیجه فعالیت تیمی گسترده‌ای در سطوح مختلف نظام سلامت دانست و افزود: خانه‌ های بهداشت، پایگاه‌های سلامت، مراکز درمانی، اورژانس‌های زایمانی و مراکز آموزشی، همگی در این مسیر نقش داشته‌ اند، اما بدون تردید، نقش ماماها در این میان غیرقابل انکار و شایسته تقدیر است
گزارش تصویری پایگاه اطلاع رسانی جماران

ماماها، پیام‌آوران سلامت در جامعه 
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران ضمن قدردانی از تلاش‌ های ماماهای شاغل در بیمارستان‌ها، مراکز بهداشتی و آموزشی، تأکید کرد: همکاران مامای ما نه تنها در عرصه بهداشت و درمان، بلکه در حوزه آموزش نیز نقش‌آفرینی می‌کنند و حاصل تربیت آنان امروز سلامت مادران، نوزادان و کودکان کشور را تأمین می‌کند.
وی افزود: شما پیام‌ آوران سلامت برای جامعه، خانواده‌ها، مادران، نوزادان و کودکان ما هستید و من برای همه شما آرزوی سلامتی، توفیق و موفقیت دارم.

تاکید بر نقش ماماها در اجرای طرح پزشکی خانواده
دکتر رئیس‌ کرمی همچنین به برنامه آتی دانشگاه برای اجرای طرح پزشکی خانواده اشاره کرد و گفت: در آینده‌ای بسیار نزدیک، طرح ارجاع و پزشکی خانواده در مناطق روستایی و شهرهای زیر بیست هزار نفر آغاز خواهد شد و در این طرح نیز، نقش ماماها بسیار کلیدی و پررنگ خواهد بود.  
وی در ادامه، اظهار داشت: حضور در این مراسم برای من بسیار مهم و ارزشمند بود و از تلاش و حضور پرشور شما قدردانی می کنم.

 مامایی؛ خدمتی به شریف ‌ترین انسان‌ها
در ادامه، دکتر رضا شروین بدو، معاون درمان دانشگاه، ضمن تبریک این روز به اهمیت نقش ماما در ارتقای سلامت جامعه تأکید کرد.
وی با اشاره به حضور مهمانان ویژه مراسم از جمله دکتر بابایی، دکتر اصلانی و دیگر مسئولان دانشگاه افزود: حضور اساتید و مسئولان در این مراسم نشانگر اهمیت جایگاه گروه مامایی در نظام سلامت است.
دکتر بدو با تأکید بر ضرورت همراهی و همکاری بین رشته‌ای، گفت: هدف همه ما ارائه بهترین خدمات به اشرف مخلوقات است. ماما به دو موجود بی‌دفاع و ارزشمند، مادر و نوزاد، خدمت می‌کنند؛ این افتخاری بزرگ است.
وی افزود: در دانشگاه خودمان شاهد همراهی و همدلی کم‌ نظیری میان گروه‌های مامایی، پرستاری و تخصصی زنان هستیم که نمونه‌ ای موفق از کار تیمی در راستای ارتقاء سلامت جامعه است.

لزوم پررنگ‌تر شدن نقش ماماها در بلوک‌های زایمان
معاون درمان دانشگاه با اشاره به ضرورت تقویت نقش ماما در فرآیند زایمان طبیعی اظهار کرد: اگر بخواهیم زایمان طبیعی و تغذیه با شیر مادر را ترویج دهیم، این بدون حضور پررنگ همکاران مامایی ممکن نیست. لازم است در هر زایمان یک ماما به‌ طور کامل در کنار مادر باشد.
وی ادامه داد: در برخی اورژانس ‌های زنان، شدت کار به ‌قدری بالاست که همکاران ما با همه وجود در حال خدمت ‌اند؛ باید بیش از پیش از ظرفیت آن‌ها در زمینه های بالینی استفاده کنیم.

اتحاد و همدلی، رمز موفقیت نظام سلامت
 دکتر بدو با اشاره به نقش چند وجهی گروه مامایی در بهداشت و درمان کشور خاطرنشان کرد: همه ما در یک مجموعه هستیم و باید مراقب باشیم تقسیم‌ بندی‌های ساختاری، ما را از هدف اصلی که خدمت به مردم است، دور نکند. اتحاد بین معاونت‌ها و گروه‌ های درمانی ضروری است.
وی افزود: اگر همکار درمان یا بهداشت احساس نکند که کرامتش حفظ شده، انگیزه‌اش کاهش می‌یابد. باید حقوق مادی و معنوی این عزیزان را حفظ و تقویت کنیم.

نقش کلیدی ماماها در کاهش مرگ‌ومیر مادران
 دکتر بدو تأکید کرد: هیچ فاجعه‌ای بدتر از مرگ مادر نیست. اگر نقش ماماها را تقویت کنیم، قطعاً شاهد کاهش مرگ ‌ومیر مادران و بهبود شاخص‌های ملی سلامت خواهیم بود.

ماما؛ نخستین شاهد حیات و امانت ‌دار خلقت 
در ادامه برنامه دکتر نرجس توکلی کیا، مدیرگروه جوانی جمعیت و سلامت خانواده معاونت بهداشت، پیام دکتر علیرضا اولیائی‌ منش، معاون بهداشت دانشگاه، که در سفر زیارتی کربلا حضور داشت، را قرائت کرد.
در ابتدای این پیام آمده بود: حیات انسان والاترین و باارزش‌ترین نعمت خداوند متعال است و ماما نخستین فردی است که این هدیه الهی را حس می‌کند.
معاون بهداشت دانشگاه با تأکید بر نقش کلیدی ماماها در سلامت جامعه و سیاست‌های افزایش جمعیت گفت: نقش ماماها در جوانی جمعیت بسیار حیاتی و اثرگذار است؛ از آموزش و مشاوره بلوغ، ازدواج و بارداری گرفته تا مراقبت ‌های دوران بارداری، زایمان و پس از آن، همگی بر عهده این گروه ارزشمند است.
وی افزود: تحکیم بنیان خانواده، پیشگیری از سقط جنین، حفظ حیات جنین، مراقبت از سلامت مادر و کودک، و تشویق به زایمان طبیعی، از جمله حوزه‌هایی است که ماماها می‌توانند در آن نقش تعیین ‌کننده‌ای ایفا کنند.

 ماماها، خط مقدم پاسخگویی در بحران‌های سلامت
 در ادامه پیام، با اشاره به شعار روز جهانی ماما در سال ۲۰25 آمده بود: این شعار بر نقش ضروری و حیاتی ماماها در هر بحران تأکید دارد. بلایای طبیعی و تغییرات اقلیمی به شکل نابرابری بر سلامت زنان، دختران و خانواده‌ها اثر می‌گذارند، و در این شرایط ماماها نخستین پاسخ‌ دهندگان مورد اعتماد هستند که می‌توانند سیستم‌های سلامت را برای مقابله با بحران‌ها آماده کنند.

قدردانی از تلاش‌های بی‌وقفه و تعهد اخلاقی ماماها 
دکتر اولیائی‌منش در بخش دیگری از پیام خود نوشت: این روز نمادی است از قدردانی و ارج نهادن به زحمات بی‌ وقفه ماماها. از اقدامات ارزشمند و خدمات صادقانه این عزیزان قدردانی می‌کنم و آرزوی سلامتی و توفیق روزافزون را برای آنان دارم.
در پایان از ماما های نمونه دانشگاه علوم پزشکی تهران تقدیر شد.

  • کد خبر : 297400
مریم اذانی
تهیه کننده:

مریم اذانی

تصاویر

متن مورد نظر خود را جستجو کنید
تنظیمات پس زمینه