جلسه کمیته امور هیئتعلمی و آموزش و پژوهش ایثارگران به میزبانی دفتر امور ایثارگران برگزار شد
جلسه مشترک کمیته امور هیئتعلمی و آموزش و پژوهش ایثارگران بهمنظور بررسی فرایند تصویب مرکز تحقیقات سلامت ایثارگران و آسیب دیدگان جنگ در دفتر امور ایثارگران برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دفتر امور ایثارگران این جلسه روز سهشنبه 17 مهر 97 با حضور دکتر گتمیری، دکتر نوروزی، دکتر پورمحمدیان، دکتر رضایی، دکتر بیگ محمدی، دکتر احمدی، دکتر وردی و دکتر مقیمی در دفتر امور ایثارگران برگزار شد.
در ابتدا دکتر مقیمی ضمن عرض خیرمقدم به حاضرین گزارشی مختصری از روند پیگیری تأسیس مرکز تحقیقات سلامت ایثارگران و آسیب دیدگان جنگ را ارائه کرد و گفت: با توجه به سیاستهای کلان نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران و قانون جامع ایثارگران و قانون برنامه ششم و دستورالعمل رسیدگی باهدف انجام پژوهشهای علمی متمرکز در کشور و ارائه راهکارهای ارتقا سلامت ایثارگران و آسیب دیدگان جنگ در جلسات متعدد کارشناسی کمیته امور هیئتعلمی و آموزش و پژوهش درسال 90 ایده این مرکز شکل گرفت ودر سال 91 در اولین هماندیشی اعضای هیئتعلمی دانشگاه که با حضور بیش از 150 عضو هیئتعلمی و ریاست دکتر باقر لاریجانی رئیس اسبق دانشگاه انجام شد مورد تصویب قرار گرفت و در همان جلسه دکتر لاریجانی به معاونت پژوهشی و آموزشی کتباً دستور داد که این موضوع پیگیری شود و تأکید کرد اگر این مرکز بتواند با شکل و ضوابط مربوطه سامان یابد میتواند کار را جدی در این زمینه سامان دهد و بعضاً رفرنس دنیا شود البته از ظرفیت موجود در کشور و دانشگاهها هم میتوان استفاده مناسب کرد. بعد از پیگیریهای متعدد از سال 90 تاکنون که در نیمه دوم سال 97 هستیم از پیچ خمهای متعدد دانشگاه و معاونت تحقیقات و فنآوری وزارتخانه نیز گذاشته و اکنون در معاونت آموزشی وزارتخانه با موانعی مواجه شده که انشالله با پیشنهادها شما بزرگواران این موانع نیز برداشته خواهد شد.
در ادامه دکتر نوروزی یکی از اعضای کمیته آموزش و پژوهش ایثارگران دیدگاه خود رادر این زمینه ارائه داد و گفت: ما برای دفاع از این اساسنامه باید تأکید کنیم که یک طرح ویژه در مورد آسیبهای وارده بر ایثارگران روی زمینمانده و هیچ متولی برای این کار نیست و تاکنون کسی نتوانسته کار را دنبال نماید و بهصورت ویژه مبانی نظری آن آورده شود تا بتوانیم این کار را به سرانجام برسانیم.
دکتر گتمیری رئیس کمیته امور هیئتعلمی گفت: یک دوره ای آبشاری مجوزهای مراکز تحقیقاتی آنقدر زیاد بود که به 800 طرح مجوز داده شد و در دانشگاه علوم پزشکی مجوز 95 مرکز داده شد.
وی در مورد روند مرکز تحقیقات برای طرح در شورای سیاست گذاری وزارتخانه گفت: با توجه به جلسات و مذاکراتی که در گذشته با بنیاد انجامشده و بنیاد شهید اولویتهای تحقیقاتی را اعلام کرده است اطلاعات را از بنیاد گرفته و به دانشگاه بیاوریم و از طرفی بنیاد ازنظر مادی و معنوی این تحقیقات را حمایت کند و با این طلیعه کار را شروع نماییم و روند کار هم از خودمان شروع کنیم و هرکس از ما در حیطه تخصصی خودش من نفرولوژی، کسی دیگر در رابطه با ارتوپدی و ... پروپوزال نوشته شود که به توانیم کار بهپیش رود.
وی گفت: من پروپوزالی که مربوط به ایثارگران است در شورای پژوهشی خودمان و دانشگاه مطرح میکنم تا از این طریق کارهها زودتر به نتیجه برسد.
سپس دکتر رضایی یکی از اعضای کمیته آموزش پژوهش گفت: با انتخاب اعضای مرکز تحقیقات سلامت ایثارگران که افراد کاری هستند برای مرحلهی اول شروع خوبی است و میتواند پاسخگو باشد ولی در حال حاضر تلاش شود که روی ماهیت وجودی بیشتر بحث شود.
دکتر پورمحمدیان مدیر ستاد شاهد دانشجویی و عضو کمیته آموزش پژوهش در ادامه یادآور شد مرکز تحقیقات با این قابلیتها خودش ظرفیت بالایی دارد. ولی بیان مسئله خیلی مهم است.
دکتر بیگ محمدی عضو دیگر کمیته امور هیئتعلمی گفت: وقتی ما ازنظر مالی تأمین باشیم و طرحهای مختلف هم ارائه بدهیم دیگر نمیتواند جای نگرانی باشد. چون این کار مربوط به یک جماعت خاص است و همه از یک جنس است.
در ادامه بقیه اعضای هر دو کمیته دیدگاههای خود را در مورد مرکز بیان نمودند؛ وبرای پیشرفت کار پیشنهاد ارائه پروپوزالهایی تحقیقاتی در رابطه با ایثارگران و مربوط به تخصص مؤسسین، تعامل با بنیاد شهید و درخواست پشتیبانیهای معنوی ومادی و استفاده از اطلاعات پرونده هایی که در اختیار بنیاد هست، تعامل با اعضای شورای معین و حضور نماینده هیئت مؤسس در جلسه شورای معین برای تبین اهداف مرکز تحقیقات مطرح شد.
خبر: اسماعیلی
عکس: گلمحمدی
ارسال به دوستان