• تاریخ انتشار : 1400/09/18 - 00:41
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 1122
  • زمان مطالعه : 8 دقیقه

پنجمین جشنواره علمی آموزشی دانشجویان شاهد و ایثارگر

دکتر قناعتی: فردی که مدال افتخار ایثارگری را دارد باید در همه جنبه‌ها، تعهد و وفاداری خود را نسبت به آن نشان دهد

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران در پنجمین جشنواره علمی آموزشی دانشجویان شاهد و ایثارگر منطقه 10 کشور، بر لزوم کسب آمادگی‌های لازم تخصصی و اخلاقی نسل جدید، برای تصدی سکان مدیریت کشور تأکید کرد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران، پنجمین جشنواره علمی آموزشی دانشجویان شاهد و ایثارگر با تقدیر از دانشجویان برگزیده شاهد و ایثارگر دانشگاه، روز چهارشنبه 17 آذر 1400با حضور دکتر حسین قناعتی، رئیس دانشگاه، دکتر فقیه مدیر کل آموزش بنیاد شهید، دکتر تاج فرد مدیرکل  شاهد و ایثارگر وزارت بهداشت، دکتر رستمیان دبیر  ستاد شاهد و ایثارگر، دکتر پورمحمدیان مدیر امور دانشجویان شاهد و ایثارگر، حجت الاسلام والمسلمین دکتر غفاری و دکتر صادقیان، معاون دانشجویی فرهنگی و خانواده های دانشجویان  در سالن دارالفنون ساختمان ستاد دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد.

دکتر حسین قناعتی در ابتدای سخنان خود با اشاره به آیه 24 سوره توبه «قلْ إنْ کان آباؤکمْ و أبْناؤکمْ و إخْوانکمْ و أزْواجکمْ و عشیرتکمْ و أمْوالٌ اقْترفْتموها و تجارةٌ تخْشوْن کسادها و مساکن ترْضوْنها أحبّ إلیْکمْ من اللّه و رسوله و جهادٍ فی‏ سبیله فتربّصوا حتّی یأْتی اللّه بأمْره و اللّه لا یهْدی الْقوْم الْفاسقین - بگو: اگر پدرانتان و فرزندانتان و برادرانتان و همسرانتان و خویشانتان و اموالی که فراهم آورده‌اید و تجارتی که از بی‌رونقی و کسادی‌اش می‌ترسید و خانه‌هایی که به آن‌ها دل‌خوش کرده‌اید، نزد شما از خدا و پیامبرش و جهاد در راهش محبوب‌ترند، پس منتظر بمانید تا خدا فرمان عذابش را بیاورد و خدا گروه فاسقان را هدایت نمی‌کند.» گفت: دو نوع تفکر در دنیا وجود دارد؛ یکی اینکه به پدیده‌های جهان نگاه مادی داشته باشیم که در این نگاه جهاد و ایثار مفهومی ندارد اما خداوند متعال در قرآن کریم از انسان می‌خواهد نگاه دیگری به عالم داشته باشد که توفیق این نوع دیدگاه و نگاه، شامل حال شما شده که پدران، همسران یا خود شما در زمره جهادگران قرار بگیرید و در راه خدا گام بردارید.

وی افزود: این امتیاز ویژه شما، هم توفیق است و هم مسئولیت؛ توفیق ازاین‌جهت که خداوند این شایستگی را به هرکسی نمی‌دهد و درواقع «جهاد» بابی است که خدا صرفاً برای اولیای خاص خود بازکرده است؛ از طرف دیگر مسئولیت ویژه و سنگینی هم برای شما در پی دارد زیرا فردی که مدال افتخار ایثارگری را دارد باید تعهد و وفاداری خود را نسبت به آن نشان دهد و چه به لحاظ ظاهری، چه به لحاظ رفتار و اخلاق و چه به لحاظ علمی واقعاً نمونه و الگو باشد و تلاش کند تا پیام و رسالتی که ایثارگران ما، برای آن سلامتی یا جان خود را فدا کرده‌اند، خدشه‌دار نشود.

رئیس دانشگاه توجه ویژه به مسائل روز و کسب آمادگی برای آینده را وظیفه‌ی دیگر دانشجویان برشمرد و گفت: جریانی که منجر به پیروزی انقلاب اسلامی شد؛ یک جریان ساده و معمولی اجتماعی مثل سایر جنبش‌های اجتماعی جهان نبود و در روزگاری که بشریت هرروز در گرداب مادیات فرومی‌رفت؛ یک تحول اساسی در نظام جهانی بود تا حدی که به تعبیر یکی از نویسندگان مطرح غربی، انقلاب اسلامی، ضد حمله خدا به جهان مادی بود.

وی با بیان اینکه یادمان نرود که ما برای معنویات انقلاب کردیم؛ گفت: نسل ایثارگر ابتدای انقلاب در جنگ تحمیلی علیرغم همه مشکلات و کمبود امکانات، یک امر «نشدنی» را «شدنی» کرد  پس از جنگ نیز باوجود اشکالاتی در مدیریت کشور به وجود آمد، درایت مقام معظم رهبری و بصیرت برخی خواص بود که انقلاب اسلامی را از این گردنه‌های سخت عبور داد.

دکتر قناعتی با اشاره به اینکه نسل کنونی مدیران انقلاب در شرف بازنشستگی و ترک سکان مدیریت کشور است؛ بر لزوم آمادگی نسل جدید برای تصدی مدیریت در سطح کلان تأکید کرد و گفت: با تلاش‌های امثال پدران شما، این امانت تا به امروز رشد کرده و به اینجا رسیده است و شما برای اینکه بتوانید این امانت و این دین را ادا کنید؛ نیاز است که در چند جنبه خود را آماده کنید که اولین و مهم‌ترین جنبه، «خودسازی» است؛ یعنی باید با نماز اول وقت، با محافظت از چشم و زبان و به تعبیر علما با مشارطه، مراقبه و محاسبه، برای ارتقای ظرفیت‌های معنوی خود برنامه‌ریزی کنید و بدانید انسان مؤمن حتی یک‌لحظه از عمر خود را تلف نمی‌کند زیرا اعتقاد دارد که در روز قیامت بابت تمام لحظات عمر خود باید پاسخگو باشد.

وی کسب مهارت‌های لازم مدیریت را جنبه دیگری از آمادگی برای مدیریت عنوان کرد و افزود: عرصه مدیریت کشور شدیداً به افراد دلسوز، متخصص و متعهد نیاز دارد و مسئله کسب تخصص برای امثال شما یک امر واجب است زیرا به تعبیر شهید چمران، انسانی که مسئولیتی را می‌پذیرد و تخصص لازم را ندارد، درواقع تعهد هم ندارد.

وی افزود: من باور قلبی و شهودی دارم که این کشور، صاحب دارد و هر شخصی در هر جایگاهی اگر خالصانه و برای رضای خدا به مردم خدمت کند؛ مشمول عنایات خاص خداوند و حضرت ولی‌عصر (عج) خواهد بود و خداوند به زندگی او برکاتی عنایت می‌کند که همیشه، سربلند، شاد، قدرتمند و استوار خواهد بود.

رئیس دانشگاه در خاتمه با آرزوی توفیق روزافزون برای همه دانشجویان خانواده ایثارگران دانشگاه گفت: همه شما را مثل فرزندان خود می‌دانم و وظیفه خود می‌دانم هر جا مشکلی برای شما به وجود آمد – خارج از مسئولیتی که این روزها بر عهده‌دارم – از هر کمکی دریغ نکنم و تیم دانشگاه وظیفه خود می‌داند از شما مراقبت کند تا دینی که بر گردن ماست را ادا کنیم و از خدا می‌خواهم نام تک‌تک شما بر تارک علم، فرهنگ و مدیریت کشور بدرخشد و باعث افتخار خانواده ایثارگران دانشگاه باشید.

دکتر عبدالرحمان رستمیان معاون فرهنگی و دبیر ستاد دانشجویان شاهد و ایثارگر دانشگاه علوم پزشکی تهران در پنجمین جشنواره علمی آموزشی دانشجویان شاهد و ایثارگر منطقه 10 گفت: شما دانشجویان افتخار ما هستید و افتخار ما خواهید بود. امروز می خواهیم از دانشجویان نخبه ای که کارهای خوبی کردند تقدیر کنیم.

دبیر ستاد دانشجویان شاهد و ایثارگر در خصوص توجه ویژه به فراگیری زبان دانشجویان تاکید کرد و گفت: وقتی وارد رشته های پزشکی می شوید خیلی از منابع به صورت انگلیسی است که باید از آنها استفاده کنید و بتوانید ارتباطات بین المللی برقرار کنید.

وی افزود: ما یک سرباز کوچک هستیم که می خواهیم فداکاری های شهدا و ایثارگران را به هر شکل ممکن جبران نماییم و قدمی هر چند کوچک برحسب وظیفه مان برایتان برداریم.

دکتر رستمیان در پایان از حمایت های دکتر تاج فرد مدیرکل امور دانشجویان شاهد و ایثارگر وزارت بهداشت، دکتر پورمحمدیان مدیر امور دانشجویان شاهد و ایثارگر که زحمت امور مربوط به برگزاری جشنواره را به عهده داشت تشکر کرد.

در ادامه مراسم دکتر پورمحمدیان مدیر امور دانشجویان شاهد و ایثارگر با قدردانی از مسئولان حاضر در جلسه گفت: در ابتدای سخن روز دانشجو را به دانشجویان تبریک می گویم. ما به دلیل شرایط کرونایی نتوانستیم در بهمن ماه سال گذشته مراسم تجلیل از دانشجویان برتر را برگزار کنیم به همین دلیل با تاخیر در خدمتتان هستیم و خوشحالیم که برنامه مصادف شده با روز دانشجو، ولادت حضرت زینب سلام الله و روز پرستارکه آن را به فال نیک می گیریم.

مدیر امور دانشجویان شاهد گفت: ستاد شاهد در پی فرمان امام در سال 1365 به ریاست بنیاد شهید، برای رسیدگی به امور مربوط به فرزندان شهدا و ایثارگران تشکیل شد. به دنبال آن شورایعالی برنامه ریزی تشکیل شد و ستادهای شاهد در سطح وزارتخانه ها شکل گرفت و به دانشگاه ها تسری پیدا کرد. ستاد شاهد طرح استاد مشاور دارد که از هر دانشکده اساتیدی به عنوان مشاور انتخاب می شوند که این فراتر از استاد راهنما است و علاوه برفعالیتهای تحصیلی، دیگر اموردانشجویان را نیز تحت نظر دارد و حمایت می کند. در حال حاضر 66 استاد مشاور برای 744 داریم.

از سال 91 به این فکر افتادیم از خود دانشجویان برای تقویت و حمایت دانشجویان جدید استفاده کنیم لذا طرحی را با عنوان دانشجوی پشتیبان به اجرا گذاشتیم تا از توانمندی دانشجویان استفاده کنیم و اثرات مثبت آن را دیدیم. در حال حاضر 176 دانشجوی پشتیبان برای 699 دانشجوی سال اول و دوم داریم.

وی افزود: از سال 1378 اردوی توجیهی  برای دانشجویان جدید طراحی کردیم تا دانشجو با محیط دانشگاه آشنا شود و توانستیم با حمایت های دانشگاه و همکاری اساتید و رابطین دانشکده ها این اردوها را برگزار کنیم. از سال 1398 تا 1400 دانشجوها به دلیل شرایط کرونایی در کشور از شرکت در این اردوها محروم بودند و متاسفانه ما نتوانستیم در این دوره اردو را برایشان برگزار کنیم.

جلسه امروز پنجمین جشنواره ایثار است که شمشین جلسه اش در حال آغاز است که به همت بنیاد شهید، وزارت بهداشت، وزارت علوم، آموزش و پرورش و دانشگاه آزاد در سطح ملی برگزار می شود و از هر وزارتخانه ای 15 نفر در سطح کشوری انتخاب می شوند. اولین جشنواره ای که در سطح منطقه 10 برگزار شد، 19 نفر جزو برترین ها بودند که 16 نفر از دانشگاه علوم پزشکی تهران بوده است. سطح دیگر آن منطقه ای است که امروز در خدمتتان هستیم.

 

 

 

 

  • گروه خبری : ستاد مرکزی روابط عمومی,گروه خبری RSS,ماه نمای دانشگاه ,مراسم ها و همایش ها
  • کد خبر : 201969
میر حامد  حسینی
تهیه کننده:

میر حامد حسینی

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *