• تاریخ انتشار : 1395/07/26 - 16:00
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 2345
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

در هفتمین کنگره بین‌المللی تازه‌ترین دستاوردهای پژوهشی در دانش پزشکی مولکولی، سلولی و بالینی

دکتر ملک‌زاده، بر تغییر سبک زندگی، افزایش آگاهی مردم و توجه به صنعت غذا برای کاهش بیماری‌های غیر واگیر تأکید کرد

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، میزان مصرف سیگار و مواد مخدر، تصادفات جاده‌ای، آلودگی آب‌وهوا و خطر گسترش ایدز را از مهم‌ترین چالش‌های سلامت در کشور دانست.

گالري عکس
دکتر رضا ملک‌زاده معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت در هفتمین کنگره بین‌المللی تازه‌ترین دستاوردهای پژوهشی در دانش پزشکی مولکولی، سلولی و بالینی (همایش استاد یلدا) که دوشنبه 26 مهر 95 در تالار امام برگزار شد، کاهش مرگ‌ومیر مادران و کودکان زیر 5 سال و همچنین افراد زیر 70 سال را ازجمله مهم‌ترین اهداف سلامت در برنامه توسعه پایدار تا سال 2030 عنوان کرد و گفت: مقابله با بیماری‌های عفونی،‌دسترسی همگانی به خدمات سلامت و کاهش مرگ‌ومیر ناشی از تصادفات را می‌توان از دیگر دستاوردهای حوزه سلامت برشمرد.
وی اعتیاد، تصادفات جاده‌ای و آلودگی آب‌وهوا را علل اصلی مرگ‌های زودرس خواند و افزود: متأسفانه آمار مرگ‌ومیر زودرس در کشور ما بسیار بالا است و در این زمینه از استانداردهای جهانی عقب هستیم. گسترش بیماری‌های مزمن غیر واگیر،‌ میزان مصرف سیگار و مواد مخدر و خطر گسترش ایدز مهم‌ترین چالش‌های سلامت در کشور هستند.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت گسترش بیمه همگانی (بیش از 95 درصد) را از موفقیت‌های حیطه سلامت خواند و ادامه داد:‌ حوزه سلامت برای پیشرفت نیازمند سرمایه‌گذاری و تحقیقات بیشتر است هرچند که در سه دهه گذشته در زمینه‌های کاهش فقر، افزایش سطح سواد جامعه، دسترسی به آموزش همگانی و غیره پیشرفت‌های چشمگیری داشته است.
دکتر ملک‌زاده با اشاره به‌ضرورت توجه به بهبود وضعیت سلامت کشور اظهار کرد: مهم‌ترین عامل مرگ زودرس در کشور ما بیماری‌های مزمن غیر واگیر و تصادفات جاده‌ای است که نیاز به برنامه‌ریزی منسجم و بررسی روند آن در حین اجرا دارد.
وی از افزایش 44 درصدی مشکلات قلبی، 87 درصدی دیابت، 46 درصدی حوادث و 58 درصدی افسردگی در ایران طی سال‌های 1990 تا 2010 خبر داد و تصریح کرد: درگذشته مشکل ما سوءتغذیه مردم بود درحالی‌که امروزه پرخوری و چاقی اصلی‌ترین معضل سلامت و عامل بسیاری از بیماری‌های غیر واگیر است.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با اشاره به اینکه 25 درصد کل مرگ‌های سال 94 مربوط به افراد زیر 50 سال بوده اظهار داشت: سیگار، فعالیت فیزیکی بسیار پایین، آلودگی هوا، عوامل شغلی و فقر آهن نیز ازجمله مهم‌ترین ریز فاکتورهای بروز بیماری‌های غیر واگیر است. وی افزود:‌ مصرف مواد در کشور امروزه معضل بسیار جدی است به‌طوری‌که می‌توان گفت نیمی از تریاک تولیدی دنیا در ایران مصرف می‌شود.
دکتر ملک‌زاده، ایران را دارای بالاترین میزان مرگ‌ومیر در حوادث جاده‌ای دانست و تصریح کرد: تغییر سبک زندگی یکی از مهم‌ترین عوامل اثرگذار بر کاهش بروز بیماری‌های غیر واگیر و مرگ‌ومیر ناشی از آن‌هاست و علاوه بر آن‌هم افزایش آگاهی مردم و توجه به صنعت غذا و چگونگی سوبسید‌ها نقش مؤثری در کاهش این بیماری‌ها دارد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: برای کاهش بیماری‌های غیر واگیر غربالگری افراد در سن 35 سالگی و بررسی شرایط آن بسیار مهم است چراکه 30 درصد افراد به‌ظاهر سالم، بیمار هستند و از بیماری خود اطلاعی ندارند.

خبر: مقدم
عکس: جمشید ربیبعی

  • گروه خبری : ستاد مرکزی روابط عمومی,گروه خبری RSS
  • کد خبر : 63344
فریبا  مقدم
تهیه کننده:

فریبا مقدم