• تاریخ انتشار : 1394/12/06 - 14:15
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 1665
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

در همایش بررسی راه‌کارهای دستیابی به مرجعیت علمی و پژوهشی

دکتر هاشمی لازمه‌ی کسب مرجعیت علمی ایران را افزایش استنادات به مقالات محققان دانست

وزیر بهداشت ضمن تأکید بر اهمیت اثرگذاری انسان‌ها، ارزش هر انسان را به میزان اثرگذاری وی در جامعه، کشور و جهان دانست.

گالری عکس
دکتر هاشمی وزیر بهداشت، در همایش بررسی راه‌کارهای دستیابی به مرجعیت علمی و پژوهشی که پنج‌شنبه 6 اسفند 94 در ستاد مرکزی دانشگاه برگزار شد، با اشاره به سخنان امام خمینی (ره) که فرمودند، هر فردی در هرکجا قرار دارد اگر وظیفه خود را انجام دهد، تکلیف از وی برداشته‌شده، اظهار کرد: این سخن نشان‌دهنده بخش معرفتی و نگاه به دنیا و جهان‌بینی امام راحل است. مهم نیست شما رییس‌جمهور، وزیر، وکیل، کارگر و یا خدماتي هستید بلکه مهم این است که وظایف خود را به‌درستی انجام دهید.
دکتر هاشمی قرار گرفتن در مسیر پزشکی را لطف بزرگی از جانب خدا دانست و اظهار داشت: کار پزشکان به‌نوعی کار روحانی است چون باروح، روان و جسم انسان‌ها سروکار دارند و این دو علم یعنی علم الابدان و علم‌الادیان، از همدیگر جدا نیستند.
وی گفت: جمع دانشمندان علوم پزشکی کشور، عصاره پیشرفت پزشکی ایران را نشان می‌دهند. همه می‌دانیم اثرگذاری در علم از اهمیت بالایی برخوردار است و پزشکی موهبتی است که خداوند در مسیر زندگی ما قرار داده است.
دکتر هاشمی با اشاره به وضعیت تولید علم در ایران، گفت: تولید ۴۰ هزار مقاله و استناد به 17 هزار مقاله از این تعداد، خواسته و هدف ما نیست بلکه برای کسب مرجعیت علمی باید استناد به مقالات محققان افزایش یابد؛ چراکه استناد به این معنی است که تولید یک علم در دنیا چه اندازه خریدار دارد.
دکتر هاشمی با اشاره به وجود 640 نفر دانشمند ایرانی با اچ ایندکس بیشتر از 15، خاطرنشان کرد: وجود این تعداد دانشمند قابل قیاس با 90 دانشمند در کشورهای عربستان و ترکیه نیست و شاخص علمي، عمدتاً در تحقیقات مشترک به دلیل استناد زیاد، افزایش می‌یابد. در شرایط تحریم و مشکلات و دشواری‌ها، شرایط کشور، مناسب است.
وزیر بهداشت بابیان اینکه نیروی انسانی کشور بی‌بدیل و کم‌نظیر است، افزود: پول مهم است اما کارساز نیست. ارتباطات بین‌المللی عربستان در حال حاضر حدود 70 درصد است درحالی‌که براثر تحریم‌ها، ارتباطات بین‌المللی ایران که حدود 36 درصد بود به 19 درصد رسید.
دکتر هاشمی با اشاره به‌صرف منابع و ارتباطات بین‌المللی گسترده عربستان، اظهار داشت: در هر حوزه‌ای، این کشور با بهترین مراکز دنیا ارتباط دارد و نیروهای انسانی خود را برای دوره‌های تکمیلی و فلوشیپ به خارج از کشور اعزام می‌کنند؛ اما جوانان و نیروهای مستعد در کشور ایران فراوان‌اند و با شرایط ایجادشده توفیقات بسیاری کسب خواهند کرد.
وزیر بهداشت با اشاره به موفقیت‌های بزرگ دولت دررسیدن به برجام، افزود: بند محکمی که بر پای ملت ایران گذاشته بودند به همت جوانان عالم، دانشمند، عاشق و علاقه‌مند به امام خمینی (ره)، کشور و انقلاب برچیده شد که حاصل حمایت مقام معظم رهبری، شجاعت رییس جمهوری و تلاش‌های بی‌وقفه گروه مذاکره‌کننده بود.
وزیر بهداشت تأکید کرد: دانشمندان ایرانی با تلاش و پشتکار و تولید علم به دنیا نشان دادند که باوجود تحریم‌ها و مشکلات موجود، توانسته‌اند ایران را در جوامع بین‌المللی مطرح کنند؛ اما نباید فراموش کنیم که ارتباطات بین‌المللی نیز عامل مؤثری در تولید علم است که با اجرای برجام، شاهد موفقیت‌های بیشتر ایران خواهیم بود.
وی ادامه داد: همه می‌دانیم کمترین بحث در مجامع علمی، بحث‌های سیاسی است، چراکه این جمع علاقه‌مند به خدمت به بشریت هستند؛ پس باید از شرایط جدید حداکثر استفاده را کنیم تا به مرجعیت علمی برسیم.
وزیر بهداشت در پایان با تأکید بر این موضوع که شرایط جدید برای ارتباطات بین‌المللی را باید موردتوجه قرار دهیم، گفت: فردا به کسانی رأی می‌دهیم که همپای مردم باشند و درواقع رأی به پیشرفت کشور خواهد بود.

خبر: مقدم
عکس: مهدی کیهان

  • گروه خبری : ستاد مرکزی روابط عمومی,گروه خبری RSS
  • کد خبر : 58394
فریبا  مقدم
تهیه کننده:

فریبا مقدم