دکتر همایون امینی: آموزش‌ها باید بر مبنای نیاز دانشجو طراحی شوند

برگزیده حوزه آموزش در بیست و یکمین جشنواره ابن‌سینا در دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: آموزش مهم‌ترین وظیفه اعضای هیئت علمی در کنار پژوهش و ارائه خدمت است. آموزش کمک می‌کند تا آنچه را که در طول سالیان به‌صورت مستمر آموخته‌ایم به دانشجویان انتقال دهیم. منفعت این کار هم برای جامعه و هم برای دانشجویان است، بنابراین آموزش‌ها را باید ازنظر کیفی ارتقا دهیم. یکی از راه‌های ارتقای آموزش، تغییر در نوع آن است. آموزش‌ها باید به سمت دانشجو محور حرکت کند تا دانشجو به‌عنوان مرکز و محور آموزش قرار بگیرد؛ همچنین باید بر مبنای نیاز دانشجو باشد تا دانشجو از همان اول نقش فعالی در فرآیند یادگیری و یاددهی داشته باشد. یکی از ویژگی‌های معلم و استاد خوب، عشق و علاقه به آموزش است و باید این ویژگی در او نهادینه‌شده باشد. همچنین باید دانش و مهارت خود را در سطح بالا نگه دارد تا تشخیص و درمان درستی را پیشنهاد کند. شبکه‌های مجازی نیز بستری است که می‌توان از آن در آموزش‌ها استفاده بهتری کرد. می‌توان از این طریق فاصله زمانی و مکانی را برداشت. درنهایت معتقدم که افراد برای آموزش و پژوهش، باید یک انگیزه درونی داشته و عاشق آن باشند.

مجید بابایی

مجید بابایی