• تاریخ انتشار : 1402/02/31 - 09:45
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 203
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

سومین جلسه کمیته مرگ‌ومیر و عوارض مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) در سال 1402

دکتر امیرحسین اورندی معاون درمان مجتمع در جلسه کمیته مورتالیتی این مرکز، توجه به کیفیت فرآیند انتقال ایمن بیماران پرخطر را ضروری خواند.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) سومین جلسه کمیته مرگ‌ومیر و عوارض مجتمع یکشنبه 24 اردیبهشت 1402 با حضور دکتر امیرحسین اورندی معاون درمان، دکتر امید نبویان هیئت‌علمی گروه بیهوشی و مراقبت‌های ویژه و دبیر علمی کمیته، دکتر محمدتقی بیگ محمدی رئیس ICU های مجتمع و نماینده گروه بیهوشی، دکتر محمد افضلی مقدم رئیس بخش اورژانس، دکتر شهاب رفیعیان رئیس اتاق عمل‌های ولیعصر، دکتر مصطفی محمدی رئیس ICU جنرال یک، دکتر سامرند فتاح قاضی رئیس بخش ICU6 بیمارستان حضرت مهدی (عج)، دکتر مریم پرنیان مدیر نظارت بر درمان، دکتر فریناز موسوی مسئول پزشکی قانونی، طاهره زرعی چیان سرپرست مدیریت امور پرستاری، نیکو رمکی مسئول ایمنی بیمار، تیم درمانگر بیمار و سایر اعضا باهدف تحلیل ریشه‌ای علل مرگ دو بیمار در سالن شورای ریاست برگزار شد.

دکتر اورندی با اشاره به اهمیت ارزیابی شرایط بیمار بدحال هنگام انتقال از اورژانس به ICU گفت: آنچه بیش از انتقال بیمار به ICU مهم و کمک‌کننده است، رعایت کامل الزامات انتقال ایمن و ثبت صحیح مستندات پزشکی است. ایست قلبی همواره با پیش‌زمینه‌های قلبی عروقی یا تنفسی و یا هر دو و ... حادث می‌شود که باید نسبت به آن آگاه بود. حضور پزشک و پرستار مسئول در جریان انتقال، توجه به کیفیت انتقال بیمار از طریق مانیتور مداوم علائم حیاتی، بررسی دقیق تجهیزات و داروهای ترالی انتقال و آشنایی کامل با فرآیند انتقال ایمن و نحوه کار با ابزارهای احیای بیمار در صورت بروز بحران از مهم‌ترین ضرورت‌های انتقال بیماران پرخطر است. هم‌زمان سرعت تصمیم‌گیری در ارائه خدمات اورژانسی موردنیاز بیمار هم باید در نظر باشد. انتظار نداریم رزیدنت سال یک، بار این مسئولیت خطیر را به‌تنهایی بر دوش بکشد؛ بنابراین در مواجهه با چنین مواردی باید به قید فوریت از مشاوره اتند یا رزیدنت‌های سال بالا کمک بگیرد.

معاون درمان مجتمع در ادامه افزود: هم‌اندیشی اساتید در جلسات این کمیته برای شناسایی عوامل موثر در مورتالیتی بیماران و ابعاد قانونی آن، جنبه آموزشی بالایی برای کادر درمان اعم از پزشک، پرستار و فراگیران پزشکی دارد؛ تا با آگاه‌سازی گروه‌ها از تکرار مخاطرات احتمالی و بروز حوادث مشابه پیشگیری شود.

دکتر نبویان با تاکید بر لزوم مانیتور بیمار در تمامی مراحل انتقال تصریح کرد: مسئولیت مانیتور بیمار در فرآیند انتقال تا پیش از تحویل به بخش ICU با سرویس معالج بوده و ثبت تمامی اقدامات پزشکی و علایم حیاتی بیمار در این مسیر حائز اهمیت است. بعلاوه در خصوص بیماران محتضر بهترین گزینه این است که خدمات موردنیاز را در همان بخش و توام با آرامش بیشتری دریافت کنند؛ چراکه انتقال به ICU در چنین شرایطی کمک‌کننده نیست.

دکتر قاضی با پرداختن به خطرات انتقال بیماران ناپایدار گفت: در انتقال بیمار باید اول شرایط بالینی بیمار را به‌درستی ارزیابی کرد.

دکتر فریناز موسوی نیز بر آموزش پروتکل انتقال بیمار و آگاه‌سازی همکاران از جنبه‌های قانونی آن تاکید کرد.

 

  • گروه خبری : مجتمع بیمارستانی امام خمینی
  • کد خبر : 234914
نجمه باهو
تهیه کننده:

نجمه باهو

تصاویر

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *