• تاریخ انتشار : 1400/01/31 - 09:37
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 501
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

معاون درمان دانشگاه در جشن مجازی روز علوم آزمایشگاهی برارتقای وضع آزمایشگاه ها و برقراری ارتباط بالین و آزمایشگاه تاکید کرد

جشن مجازی روز علوم آزمایشگاهی معاونت درمان با حضور دکتر سید فرشاد علامه معاون درمان، مدیران معاونت و مسئولان فنی و سوپروایزران آزمایشگاه ها به صورت حضوری و مجازی در بستر TritApp برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران معاونت درمان، جشن مجازی روز علوم آزمایشگاهی به همت این معاونت و با حضور دکتر سید فرشاد علامه معاون درمان، دکتر علی گنجعلی خان مدیر درمان، دکتر شعبان علیزاده رئیس اداره امور آزمایشگاه‌ها، برخی از مسئولان فنی و سوپروایزران آزمایشگاه‌های بیمارستان‌های دولتی و کارشناسان اداره امور آزمایشگاه‌های معاونت دوشنبه 30 فروردین 1400 در سالن بیمارستان امام خمینی (ره) و سایر مسئولان فنی و سوپروایزران و کارشناسان آزمایشگاه‌های دولتی و خصوصی به‌صورت مجازی در بستر TritApp برگزار شد.
در این جلسه دکتر علامه ضمن تبریک روز علوم آزمایشگاهی گفت: امروز بهانه‌ای برای تشکر ویژه از زحمات شما همکاران آزمایشگاه است. با توجه به شرایط دوران کرونا این مراسم به شکل نمادین برگزار شد. در دوران شیوع بیماری کووید 19 در کنار همه مشکلات این بیماری، چالش‌های تشخیصی آن نیز مزید علت شد و بارکاری آزمایشگاه‌ها را افزایش داد.
وی افزود: همکاران آزمایشگاه به‌طور مستقیم با ویروس سروکار داشتند که این مجاهدت مثال‌زدنی است. در دانشگاه علوم پزشکی تهران بسیاری از بیمارستان‌ها وارد حیطه تشخیص بیماری کووید 19 شده و توانستند کمک‌های شایانی را ارائه دهند.

ارتقا و بهبود وضعیت آزمایشگاه‌ها
معاون درمان دانشگاه اظهار داشت: موضوع مهمی که باید موردتوجه واقع شود این است که ما باید به دنبال ارتقاء وضعیت آزمایشگاه‌ها بوده و متکی به انجام فعالیت‌های جاری نباشیم. با توجه به شرایط جدید، تست‌های جدید را انجام داده و خود را ارتقا دهیم. توجه به موضوعاتی همچون کاهش ارجاع آزمایش‌ها در کنار هزینه‌ها و مشکلات مالی که وجود دارد، مهم است. همه ما در این خصوص وظیفه علمی و دانشگاهی داریم و چاره‌ای جز حرکت به این سمت وجود ندارد.
وی افزود: تعامل با اساتید بالینی از اقدامات موردنیاز است که باید موردتوجه قرار گیرد و به تشخیص بهتر بیماری و یادگیری بیشتر کمک خواهد کرد. پزشکان در بالین برای ارائه خدمت مناسب وابستگی شدیدی به خدمات در آزمایشگاه دارند. ورود نیروهای آکادمیک به شرایط آزمایشگاهی از بالین تا علوم پایه برای ارائه راهکارهای جدید و افزایش تعامل کمک‌کننده خواهد بود و وضعیت خدمت‌رسانی به بیماران را بهبود می‌بخشد.

 برقراری ارتباط با بخش خصوصی به‌منظور انتقال تجربیات و دانش
دکتر علامه گفت: در حوزه آموزش نیاز به نفوذ آموزش‌ها به سطوح پایین وجود دارد. در آزمایشگاه‌های خصوصی با چالش‌های مواجه هستیم. عدم تمایل به برقراری ارتباط به علت ساختار ذهنی که صرفاً دانشگاه را اهرم نظارتی می‌بینند، از این چالش‌ها است؛ اما واقعیت این است که هدف از نظارت ارتقای کیفیت ارائه خدمت به بیماران است. انتقال تجربیات افراد متبحر دانشگاه به‌منظور بهبود ارائه خدمات بهتر به آن‌ها از اهداف دانشگاه است و باید از هر مسیری برای رسیدن به این هدف استفاده کنیم.
دکتر گنجعلی خان ضمن تشکر از همکاران گفت: در یک سال اخیر که دوران پاندمی کرونا بود روزهای سختی را گذراندیم. همکاران آزمایشگاه همیشه پشتیبان، اساتید در بالین هستند. معاونت درمان نیز به دنبال حل مشکلات است و دوستان با زحماتی که کشیده‌اند در رفع مشکلات کمک کردند. امیدوارم بتوانیم بیش از گذشته ارتباط بین آزمایشگاه و بالین را برقرار کنیم و شاهد شکوفایی خدمت باشیم.
وی افزود: موضوع بهره‌وری آزمایشگاه‌ها با پیگیری‌هایی که انجام شد، به نتیجه رسیده و به‌زودی اجرایی خواهد شد.
دکتر علیزاده ضمن تبریک زادروز حکیم جرجانی و روز علوم آزمایشگاهی گفت: این روز به‌عنوان سمبل آزمایشگاه زمان تجلیل از زحمات یک‌ساله همکارانی است که در عرصه تشخیصی کشور خدمات ارزشمندی را ارائه کردند؛ به‌ویژه در موضوع کنترل پاندمی کووید 19 به‌عنوان یکی از مدافعین خط مقدم مبارزه با این بیماری خدمات شایسته‌ای ارائه دادند.
رئیس اداره امور آزمایشگاه‌ها اظهار داشت: سال گذشته سال ویژه‌ای بود و بیش از ۳۰۰ هزار کیت تأمین و توزیع شد. همچنین همین تعداد تست قبل از پیک چهارم انجام شد و همه این‌ها در کنار نظارت بر ۲۴۰ مرکز آزمایشگاهی دولتی و خصوصی، برگزاری کمیسیون ماده ۲۰ و سایر مراتب بود که از زحمات همکاران در اداره امور آزمایشگاه‌ها قدردانی می‌کنم.

 

نقش تأثیرگذار آزمایشگاه در آموزش و پژوهش
دکتر عبدالهی مدیر گروه پاتولوژی دانشگاه ضمن تشکر از معاونت درمان و اداره امور آزمایشگاه‌ها و گرامی داشت یاد دکتر شریف نیا مسئول فنی درمانگاه فرمانفرماییان گفت: در دانشگاه علوم پزشکی تهران در ماه حدود یک‌میلیون تست انجام می‌شود و این حاکی از نقش مهم و عظیم آزمایشگاهیان در پشتیبانی از همکاران بالینی است. آزمایشگاه‌ها در آموزش و پژوهش نقش مهمی دارد که کمتر موردتوجه قرار می‌گیرد. سالانه 20 پاتولوژیست، دانشجویان مقاطع مختلف علوم آزمایشگاهی، دانشجویان دکتری تخصصی رشته‌های مختلف بیوشیمی، میکروب‌شناسی، قارچ‌شناسی و انتقال خون و دانشجویان رشته‌های تخصصی و فوق تخصصی همچون بیماری‌های عفونی و نوزادان NICU آموزش می‌بینند؛ و این حاکی از نقش مهم آزمایشگاه در آموزش است. همچنین برای اولین بار جذب دانشجوی فلوشیپ آزمایشگاه بالینی و انتقال خون مصوب شد.
وی افزود: در پژوهش نیز درصد زیادی از مقالات با حضور همکاران علوم آزمایشگاه به‌صورت مستقیم و یا به‌صورت غیرمستقیم با استفاده از داده‌های آزمایشگاهی انجام می‌شود. این تلاش در کنار مسائل درمانی باید موردتوجه قرار گیرد. در زمان مدیریت دکتر علامه با رویکرد برنامه محوری که وجود دارد و تزریق بدنه علمی دانشگاه به حوزه کارشناسی معاونت درمان تحولات خوبی را شاهد بودیم.
دکتر عبدالهی اظهار داشت: با توجه به روند رو به گسترش بیماری‌های نوپدید و اطلاعات مربوط به آن‌ها در سال‌های اخیر لازم است توجه جدی و مجددی ازلحاظ نیروی انسانی و تجهیزات به آزمایشگاه‌ها صورت گیرد.
در پایان با اهدا لوح تقدیر از زحمات همکاران قدردانی شد.

  • گروه خبری : گروه خبری RSS,ماه نمای دانشگاه
  • کد خبر : 172313
الهام  حق شناس
تهیه کننده:

الهام حق شناس

تصاویر

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *