• تاریخ انتشار : 1404/02/13 - 07:57
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 69
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

جوانی جمعیت

نجات جان جنین نیازمند رویکرد چندجانبه، علمی و انسانی است

دکتر زینت قنبری، مدیر گروه زنان دانشگاه علوم پزشکی تهران، در حاشیه همایش کشوری «حفظ حیات جنین» با تأکید بر نقش چندوجهی موضوع سقط جنین، خواستار برخورد علمی، انسانی و میان‌بخشی با این پدیده شد. وی با اشاره به دلایل متنوع و پیچیده سقط جنین خاطرنشان کرد: «این موضوع چندعاملی است و عوامل اقتصادی، رفاهی، اجتماعی و فرهنگی در آن دخیل هستند. حل این مسئله صرفاً در حیطه وظایف وزارت بهداشت نیست؛ بلکه نهادهایی مانند وزارت علوم، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سایر سازمان‌ها نیز باید درگیر شوند تا خانواده‌ها از لحاظ روحی و روانی حمایت شوند.»

نجات جان جنین نیازمند رویکرد چندجانبه، علمی و انسانی است

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران، دکتر قنبری در همایش سه‌شنبه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۴  ضمن ابراز خرسندی از دعوت به این همایش علمی، اظهار داشت: «خوشحالم که در این برنامه حضور دارم؛ عنوان همایش، یعنی حفظ حیات جنین، پیشنهاد گروه زنان دانشگاه علوم پزشکی تهران بود و خوشبختانه خانم دکتر طرفداری نیز مسئولیت دبیری علمی این همایش را پذیرفتند.»
استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران با انتقاد از کلیشه‌ای شدن برخی نشست‌ها افزود: «این‌گونه سمینارها اگر فقط در حد بازآموزی باقی بمانند، تأثیرگذاری لازم را نخواهند داشت. ما بالقوه همه طرفدار حیات هستیم، اما آنچه اهمیت دارد، تبدیل این اعتقاد به عمل مؤثر است. متأسفانه هنوز با سقط‌های عمدی و غیرعمدی قابل توجهی در جامعه روبرو هستیم.»
مدیر گروه زنان دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به دلایل متنوع و پیچیده سقط جنین خاطرنشان کرد: «این موضوع چندعاملی است و عوامل اقتصادی، رفاهی، اجتماعی و فرهنگی در آن دخیل هستند. حل این مسئله صرفاً در حیطه وظایف وزارت بهداشت نیست؛ بلکه نهادهایی مانند وزارت علوم، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سایر سازمان‌ها نیز باید درگیر شوند تا خانواده‌ها از لحاظ روحی و روانی حمایت شوند.»
وی همچنین نسبت به محتوای کلیپ پخش‌شده در ابتدای برنامه انتقاد کرد و گفت: «دیدن کلیپی که در آن پزشک در حال متقاعد کردن مادر برای پایان دادن به حیات جنین بود، برای من نگران‌کننده و ناراحت‌کننده بود. این نوع نمایش‌ها می‌تواند به وجهه جامعه پزشکی آسیب بزند. باید در نظر داشت که پزشکان نیز بخشی از راه‌حل هستند نه مسئله.»
دکتر قنبری در پایان با اشاره به نبود رشد جمعیتی در سال‌های اخیر تأکید کرد: «باوجود تمام تلاش‌ها، ما هنوز به نتیجه مطلوبی نرسیده‌ایم. رشد جمعیت کشور متوقف شده و حتی در برخی آمارها روندی منفی دارد. این زنگ خطری برای آینده است و تنها با اقدامات سطحی نمی‌توان آن را حل کرد. باید ریشه‌های این بحران به‌طور دقیق بررسی و با سیاست‌گذاری‌های کاربردی و همه‌جانبه، گامی اساسی برای تضمین سلامت و حیات جنین برداشت.»

  • کد خبر : 296364
سهیلا ملکی
تهیه کننده:

سهیلا ملکی