• تاریخ انتشار : 1404/02/14 - 17:33
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 60
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

نشست کمیته اطلاع رسانی، آموزش،  ارتباطات و مشارکت های اجتماعی در برنامه پزشکی خانواده و نظام ارجاع در دانشگاه علوم پزشکی تهران

نقش مهم اطلاع‌رسانی در اجرای اثربخش برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع

در نخستین جلسه کمیته اطلاع رسانی، آموزش، ارتباطات و مشارکت های اجتماعی در برنامه پزشکی خانواده و نظام ارجاع در دانشگاه علوم پزشکی تهران، بر اهمیت اطلاع‌رسانی و فرهنگ‌سازی پیرامون جایگاه و نقش کلیدی برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع در ارتقای سلامت جامعه تأکید شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران، در این نشست که با حضور مدیر روابط عمومی، جمعی از مسئولان این برنامه در معاونت بهداشت(به عنوان دبیر و اعضای کمیته مذکور) و نمایندگانی از سازمان نظام پزشکی، اداره کل فرهنگ و ارشاد استان تهران روز یکشنبه 14 اردیبهشت ماه 1404 برگزار شد، ابتدا  شرح وظایف کمیته اطلاع‌رسانی قرائت و بررسی شد و همچنین سه محور اصلی این وظایف شامل فرهنگ‌سازی، اطلاع‌رسانی و توانمندسازی در تبیین نقش برنامه مذکور و استفاده از ظرفیت رسانه‌ها و جلب حمایت ذینفعان مورد  تاکید قرار گرفت.

پس از بررسی تاریخچه‌ و اقدامات انجام شده در برنامه پزشکی خانواده و نظام ارجاع و فراز و فرودهای آن، درحال حاضر تمرکز اصلی بر محور تکمیل، تقویت و توسعه این برنامه در مناطق روستایی و شهرهای زیر 20 هزار جمعیت تعیین شده است.

دانشگاه علوم پزشکی تهران با پوشش جمعیتی روستائی و ساکنین شهرهای زیر بیست هزار نفر، حدود 357 هزار نفر در سه منطقه تحت پوشش شامل شهرستان‌های ری، اسلامشهر و مرکز بهداشت جنوب تهران(بر اساس آخرین آمار ثبت نام شده و واجد پرونده الکترونیک سلامت در سامانه یکپارچه بهداشت – سیب)، از پیشگامان اجرای این مرحله از تکمیل، تقویت و توسعه برنامه مذکور در کل کشور است.  این دانشگاه با توسعه زیرساخت‌ها و تقویت همکاری‌های بین‌بخشی، تلاش دارد خدمات بهداشتی بهتری را در سطح یکِ خدمت و با راه اندازی نظام ارجاع الکترونیک از سطح یک به سطوح دو و سه و با رعایتِ بازخورد مربوطه، به این مناطق ارائه دهد.

در این جلسه تأکید شد موفقیت برنامه پزشک خانواده نیازمند بازسازی اعتماد و ارتباط میان مردم و کادر بهداشت و درمان شاغل در بخش خصوصی با مراکز ارائه خدمات جامع سلامت در سطح یک و نیز سطوح دو و سه دولتی و دانشگاهی است. به همین منظور، کمیته اطلاع رسانی باید در راستای جلب مشارکت مردمی، اطلاع‌رسانی مؤثر و بهره‌گیری از ظرفیت رسانه‌ها و ابزارهای محلی فعالیت خود را سامان دهد.

از جمله راهکارهای پیشنهادی در این نشست، استفاده از ابزارهای فرهنگی و هنری مانند تولید محتوای تصویری، موشن‌گرافی، نمایش‌های کوتاه، بیلبوردهای محلی و برنامه‌های آموزشی در فضاهای عمومی از جمله مراکز درمانی و مدارس بود. طراحی مسابقات محلی و ایجاد پویش‌های مردمی با محوریت آموزش سلامت نیز مورد توجه قرار گرفت.

برنامه‌ریزی برای توزیع محتوای ساده و اثربخش در بستر پیام‌رسان‌های اجتماعی، نصب تابلوهای آموزشی در مناطق پر رفت‌وآمد و جلب مشارکت داوطلبان سلامت برای ترویج پیام‌های مرتبط با پزشک خانواده، از دیگر محورهای طرح‌شده در این نشست بود.

در پایان، تاکید شد با تلاش هماهنگ بخش‌های مختلف از جمله سازمان نظام پزشکی برای جلب حمایت پزشکان شاغل در بخش خصوصی و سایر ارگان ها و سازمان ها، اطلاع‌رسانی شفاف و پیوسته و همچنین همراهی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و رسانه‌ها، زمینه استقبال بیشتر مردم از برنامه پزشکی خانواده و نظام ارجاع را با ارتقای کیفیت خدمات سلامت فراهم آورد. 

  • کد خبر : 296786
سمیرا  کرمی
تهیه کننده:

سمیرا کرمی

تصاویر

کامنت ها

0 تعداد کامنت ها

درج نظر