بایستی بجد مسئلۀ فرزندآوری را مهم دانست و از پیری جمعیت ترسید. حالا خارجی ها را کار نداریم، دشمن، دشمن است. اما بعضی کج سلیقگی ها را متاسفانه آدم در داخل مشاهده می­کند – یک جایی خواندم- که می­گویند: «آقا! پیری جمعیت اشکالی ندارد!» چطور اشکالی ندارد؟ یکی از پرفایده ترین ثروت­های یک کشور، جمعیت جوان در یک کشور است.

بیانات مقام معظم رهبری / تیر ماه 1399

جمعیت جوان و سرمایه انسانی به عنوان یکی از مهم ترین ارکان موثر در توسعه هر کشور، از اهمیت خاصی برخوردار بوده و بستر خلاقیت و پویایی در ابعاد مختلف توسعه اقتصادی و اجتماعی آن کشور را فراهم می آورد.

کشور ما سال ها از جمعیت جوانی برخوردار بوده و لازم است این ثروت حیاتی، همچون گذشته حفظ و تقویت شود. اما متاسفانه در سال های اخیر، روند باروری در کشور شیب نزولی داشته است. در سال 1395 نرخ باروری کلی 2.1 بوده که در  سال 1398 به 1.74 رسیده و روند کاهشی آن در سال 1399 همچنان ادامه داشته است؛ در حالی که این میزان باید حداقل 2.1 باشد به عبارتی به طور متوسط در کشور، هر زوج باید 2 فرزند داشته باشد تا از سالخوردگی جمعیت و پیامدهای اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی آن جلوگیری شود.

لذا به منظور جبران کاهش نرخ رشد جمعیّت و نرخ باروری در سال‌های گذشته و با توجه به اهمیّت مقوله جمعیّت در حفظ اقتدار ملّی و با عنایت به پویندگی، بالندگی و جوانی جمعیت کنونی کشور به عنوان یک فرصت و امتیاز، «سیاست‌های کلی جمعیّت» در تاریخ 30 اردیبهشت 1393 از سوی مقام معظم رهبری ابلاغ شد تا ارکان نظام و  همه دستگاه­های ذیربط را به برنامه‌ریزی‌های جامع در زمینه رشد اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور متناسب با سیاست‌های جمعیّتی ملزم نماید.

طرح «جمعیت و تعالی خانواده» مرتبط با سیاست‌های کلی جمعیت نیز در مهرماه 1399 در صحن علنی مجلس به تصویب رسید که متعاقب آن، در وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی، دانشگاه های علوم پزشکی و وزارتخانه های مرتبط، «قرارگاه جوانی جمعیت» به منظور اجرایی‌سازی برنامه‌ها، انجام وظایف و اقدامات عملی در حوزه جوانی جمعیت شکل گرفت و آغاز به کار کرد. قرارگاه جوانی جمعیت، شروع یک حرکت تحول‌گرا و تعالی‌بخش در نظام سلامت و جمعیت پویا و سالم است که هدف آن، هماهنگی‌های بین دستگاهی برای اجرایی‌سازی قانون جوانی جمعیت و پایش و نظارت برنامه‌ها است.

با توجه به تشکیل قرارگاه جوانی جمعیت در دانشگاه علوم پزشکی تهران به ریاست جناب آقای دکتر قناعتی رئیس دانشگاه، اطلاع رسانی در خصوص این مهم، در اختیار عموم مردم، دانشگاهیان  و سازمان­های همراه در اجرای قانون جوانی جمعیت قرار می گیرد.  

 

 

  • تاریخ انتشار : 1403/03/21 - 14:31
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 557
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

نشست هیئت رئیسه دانشگاه علوم پزشکی تهران

دکتر قناعتی: هریک از معاونت ها و مدیریت های دانشگاه علوم پزشکی تهران در این دوره عملکرد بی نظیری داشتند

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران در نشست هیئت رئیسه گفت: هریک از معاونت ها و مدیریت های دانشگاه در این دوره عملکرد بی نظیری داشتند و درنتیجه فعالیت های آنان، توفیقات بزرگی حاصل شده است.

نشست هیئت رئیسه دانشگاه علوم پزشکی تهران

به گزارش سینا رسانه دانشگاه علوم پزشکی تهران، دکتر حسین قناعتی رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران در نشست 20 خرداد 1403، با اشاره به 4 مولفه تاثیرگذار در آینده پژوهی، شامل روندها، رویدادها، اقدامات و تصورات، گفت: روندها بر پیوستگی تاریخی و  رویدادها بر گسستگی‌های تاریخی دلالت دارند. روندها تغییرات منظم پدیده‌ها را در گذر زمان  نشان می دهند که تا آینده ادامه می یابد؛  اما برخلاف آن، رویدادها پیشامدهای غیرقابل پیش بینی  هستند که بر آینده تاثیر می‌گذارند.
دکتر قناعتی تصورات را ترسیم آینده و اقدامات را عملکردی براساس تصورات آینده دانست و تاکید کرد: حتی دقیق ترین آینده پژوهی ها، تحت تاثیر عوامل پیش بینی نشده، دست خوش تغییر شده اند. برای نمونه برنامه ای که سازمان ملل برای ریشه کنی فقر تا سال 2030 تدوین کرده بود تحت تاثیر همه گیری کووید 19 قرار گرفت.
رئیس دانشگاه، با اشاره به جمله ای از صاحبنظران آینده پژوهی مبنی براینکه «در برابر خورشید هیچ چیز پنهان نیست» گفت: خورشید را می توان به خداوند عالم تعبیر کرد. براساس آیه «و منْ یتّق اللّه یجْعلْ له مخْرجاً و یرْزقْه منْ حیْث لا یحْتسب و منْ یتوکّلْ على اللّه فهو حسْبه إنّ اللّه بالغ أمْره قدْ جعل اللّه لکلّ شیْ‏ءٍ قدْراً» خداوند افق‌هایی را  برای آینده انسان در نظر گرفته است که آدمی به سبب علم محدود خود از آن آگاه نیست و توقع آن را ندارد.
دکتر قناعتی در تکمیل این بخش از سخنان خود افزود: اگرچه در مدیریت باید براساس برنامه عمل کرد اما با توکل به خدا می توان ریسک پذیر بود و دربرابر رویدادهای احتمالی واکنش درست نشان داد و کارها را پیش برد.
رئیس دانشگاه با اشاره به تدوین کتاب دستاوردهای دانشگاه در این دوره مدیریتی گفت: هریک از معاونت ها و مدیریت های دانشگاه در این دوره عملکرد بی نظیری داشتند و درنتیجه فعالیت های آنان، توفیقات بزرگی حاصل شده است.
دکتر قناعتی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تدوین دقیق دستورالعمل اجرایی بودجه و انضباط مالی دانشگاه، گفت: این بودجه سهم همه واحدهای دانشگاه است باید خودمان را موظف بدانیم اعتبار مورد نیاز برنامه ها تامین شود و در همین حال، تفاهم نامه ها را به گونه ای تدوین کنیم که مبنای عملکرد واحدها قرار بگیرد.
رئیس دانشگاه با تاکید براینکه دانشگاه بنگاه اقتصادی نیست و هدف  اصلی آن تامین سلامت و ارایه خدمات مورد نیاز جامعه است گفت: هرچند جریان مالی باعث حرکت و ارتقا دانشگاه می شود اما به جای اولویت قرار دادن سودآوری باید ارایه بهترین خدمات سلامت در اولویت قرار بگیرد.
تشریح دستورالعمل اجرایی بودجه و انضباط مالی دانشگاه

در ادامه، دکتر رامین رحیم نیا معاون توسعه مدیریت و برنامه ریزی منابع دانشگاه، بندهای پیش نویس دستورالعمل اجرایی بودجه و انضباط مالی دانشگاه در سال 1403 را تشریح کرد و اعضای هیئت رئیسه درخصوص موارد مطرح شده نقطه نظرات خود را بیان کردند.
کسب رتبه دوم کشوری در عرصه جوانی جمعیت
دکتر علیرضا اولیایی منش معاون بهداشت دانشگاه نیز ضمن تبریک به همه اعضای خانواده بزرگ دانشگاه علوم پزشکی تهران از کسب رتبه دوم دانشگاه در زمینه جوانی جمعیت در بین ۶۳ دانشگاه علوم پزشکی کشور خبر داد و گفت: براساس اعلام وزارت بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران در کارنامه جوانی جمعیت امتیاز بالای 80 را کسب کرده و حائز رتبه دوم کشوری و تندیس طلا شده است که این مهم با تلاش همه کمیته های ۱۰ گانه در قرارگاه جوانی جمعیت دانشگاه محقق شده است.

  • گروه خبری : ستاد مرکزی روابط عمومی,جلسات و نشست ها,جوانی جمعیت
  • کد خبر : 267979
سمیرا  کرمی
تهیه کننده:

سمیرا کرمی

تصاویر

نشست هیئت رئیسه دانشگاه علوم پزشکی تهران نشست هیئت رئیسه دانشگاه علوم پزشکی تهران نشست هیئت رئیسه دانشگاه علوم پزشکی تهران نشست هیئت رئیسه دانشگاه علوم پزشکی تهران نشست هیئت رئیسه دانشگاه علوم پزشکی تهران نشست هیئت رئیسه دانشگاه علوم پزشکی تهران نشست هیئت رئیسه دانشگاه علوم پزشکی تهران نشست هیئت رئیسه دانشگاه علوم پزشکی تهران نشست هیئت رئیسه دانشگاه علوم پزشکی تهران نشست هیئت رئیسه دانشگاه علوم پزشکی تهران نشست هیئت رئیسه دانشگاه علوم پزشکی تهران نشست هیئت رئیسه دانشگاه علوم پزشکی تهران نشست هیئت رئیسه دانشگاه علوم پزشکی تهران نشست هیئت رئیسه دانشگاه علوم پزشکی تهران نشست هیئت رئیسه دانشگاه علوم پزشکی تهران نشست هیئت رئیسه دانشگاه علوم پزشکی تهران نشست هیئت رئیسه دانشگاه علوم پزشکی تهران نشست هیئت رئیسه دانشگاه علوم پزشکی تهران نشست هیئت رئیسه دانشگاه علوم پزشکی تهران نشست هیئت رئیسه دانشگاه علوم پزشکی تهران نشست هیئت رئیسه دانشگاه علوم پزشکی تهران نشست هیئت رئیسه دانشگاه علوم پزشکی تهران نشست هیئت رئیسه دانشگاه علوم پزشکی تهران