بایستی بجد مسئلۀ فرزندآوری را مهم دانست و از پیری جمعیت ترسید. حالا خارجی ها را کار نداریم، دشمن، دشمن است. اما بعضی کج سلیقگی ها را متاسفانه آدم در داخل مشاهده می­کند – یک جایی خواندم- که می­گویند: «آقا! پیری جمعیت اشکالی ندارد!» چطور اشکالی ندارد؟ یکی از پرفایده ترین ثروت­های یک کشور، جمعیت جوان در یک کشور است.

بیانات مقام معظم رهبری / تیر ماه 1399

جمعیت جوان و سرمایه انسانی به عنوان یکی از مهم ترین ارکان موثر در توسعه هر کشور، از اهمیت خاصی برخوردار بوده و بستر خلاقیت و پویایی در ابعاد مختلف توسعه اقتصادی و اجتماعی آن کشور را فراهم می آورد.

کشور ما سال ها از جمعیت جوانی برخوردار بوده و لازم است این ثروت حیاتی، همچون گذشته حفظ و تقویت شود. اما متاسفانه در سال های اخیر، روند باروری در کشور شیب نزولی داشته است. در سال 1395 نرخ باروری کلی 2.1 بوده که در  سال 1398 به 1.74 رسیده و روند کاهشی آن در سال 1399 همچنان ادامه داشته است؛ در حالی که این میزان باید حداقل 2.1 باشد به عبارتی به طور متوسط در کشور، هر زوج باید 2 فرزند داشته باشد تا از سالخوردگی جمعیت و پیامدهای اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی آن جلوگیری شود.

لذا به منظور جبران کاهش نرخ رشد جمعیّت و نرخ باروری در سال‌های گذشته و با توجه به اهمیّت مقوله جمعیّت در حفظ اقتدار ملّی و با عنایت به پویندگی، بالندگی و جوانی جمعیت کنونی کشور به عنوان یک فرصت و امتیاز، «سیاست‌های کلی جمعیّت» در تاریخ 30 اردیبهشت 1393 از سوی مقام معظم رهبری ابلاغ شد تا ارکان نظام و  همه دستگاه­های ذیربط را به برنامه‌ریزی‌های جامع در زمینه رشد اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور متناسب با سیاست‌های جمعیّتی ملزم نماید.

طرح «جمعیت و تعالی خانواده» مرتبط با سیاست‌های کلی جمعیت نیز در مهرماه 1399 در صحن علنی مجلس به تصویب رسید که متعاقب آن، در وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی، دانشگاه های علوم پزشکی و وزارتخانه های مرتبط، «قرارگاه جوانی جمعیت» به منظور اجرایی‌سازی برنامه‌ها، انجام وظایف و اقدامات عملی در حوزه جوانی جمعیت شکل گرفت و آغاز به کار کرد. قرارگاه جوانی جمعیت، شروع یک حرکت تحول‌گرا و تعالی‌بخش در نظام سلامت و جمعیت پویا و سالم است که هدف آن، هماهنگی‌های بین دستگاهی برای اجرایی‌سازی قانون جوانی جمعیت و پایش و نظارت برنامه‌ها است.

با توجه به تشکیل قرارگاه جوانی جمعیت در دانشگاه علوم پزشکی تهران به ریاست جناب آقای دکتر قناعتی رئیس دانشگاه، اطلاع رسانی در خصوص این مهم، در اختیار عموم مردم، دانشگاهیان  و سازمان­های همراه در اجرای قانون جوانی جمعیت قرار می گیرد.  

 

 

  • تاریخ انتشار : 1402/10/26 - 06:28
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 518
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

نشست مشترک هیئت رئیسه دو دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران

دکتر قناعتی: دانشگاه علوم پزشکی تهران در منطقه مدیترانه شرقی سازمان بهداشت جهانی در بین ۲۲ کشور رتبه نخست تولید علم را کسب کرده است

دکتر قناعتی در نشست مشترک هیئت رئیسه دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران گفت: دانشگاه علوم پزشکی تهران در منطقه مدیترانه شرقی سازمان بهداشت جهانی (امرو) در بین ۲۲کشور رتبه نخست تولید علم را کسب کرده است.

به گزارش سینا رسانه دانشگاه علوم پزشکی تهران، در نشست ۲۵ دی ۱۴۰۲، در زمینه تقویت همکاری‌های مشترک تبادل نظر و بر تدوام این همکاری‌ها تا کسب رتبه زیر ۱۰۰ دانشگاه‌های برتر جهان تاکید شد.
دکتر حسین قناعتی رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران، با خیرمقدم به اعضای هیئت رئیسه دانشگاه تهران، همکاری دو دانشگاه را در این مدت، مثبت ارزیابی کرد و گفت: دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران نماد آموزش عالی کشور هستند و با تمسک به فرموده حضرت امام (ره) که «دانشگاه کارخانه انسان سازی است و با دانشگاه مشکلات کشور حل می شود» تحولات بزرگی را رقم بزنیم و در راستای تحقق دانشگاه نسل چهارم و پنجم همکاری کنیم.
دکتر قناعتی هدف از همکاری دو دانشگاه را در گام نخست حل مشکلات جامعه و در گام بعدی کشف لبه‌های تاریک و مبهم علم دانست و افزود: دانشگاه علوم پزشکی تهران در منطقه EMRO در بین ۲۲کشور رتبه نخست را کسب کرده است و با همکاری دو دانشگاه این موفقیت‌ها می تواند افزایش پیدا کند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران، با بیان اینکه تجربه موفق راه اندازی دانشگاه سبطین قابل تسری به سایر کشورهاست گفت: در زمینه‌ توسعه فعالیت‌های آموزشی، پژوهشی و حکمرانی سلامت امکان فعالیت‌های مشترک در دانشگاه سبطین وجود دارد و این تجربه همکاری می‌تواند در کشورهای دیگر نیز مورد استفاده قرار گیرد.
دکتر قناعتی با تاکید بر شناسایی زمینه همکاری‌های مشترک دو دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران گفت: موسسه ملی سلامت امریکا (NIH)نوروساینس را به عنوان یکی از حوزه‌های تاثیرگذار و در مرزهای دانش معرفی کرده است  و هر دو دانشگاه در این زمینه و در زمینه فناوری‌ها می‌توانند کارهای مشترکی به انجام رسانند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران، با تاکید بر ساماندهی فضاهای فیزیکی مشترک دو دانشگاه گفت: به این منظور کارگروهی تشکیل دهیم و برای ساخت بناهای مشترک مورد نیاز، برنامه ریزی کنیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران، همکاری های مشترک فرهنگی  دانشجویی را از نقاط قوت دو دانشگاه دانست و گفت: دانشگاه علوم پزشکی تهران در بین دانشگاه‌های وزارت علوم و بهداشت و آزاد، رتبه نخست را در اقامه نماز کسب کرده و این فریضه در دانشگاه ما نه به صورت دستوری بلکه به صورت ارشادی ترویج می‌شود.
دکتر قناعتی، در ادامه سخنان خود زمینه همکاری مشترک دو دانشگاه را بیان کرد و گفت: در عرصه حکمرانی سلامت، راه اندازی رشته مشترک سلامت خانواده و جمعیت، طراحی جایزه ملی مسئولیت اجتماعی، ساماندهی فضاهای مشترک و امکان استفاده از فضای کلاس‌ها لازم است هماهنگی بیشتری صورت گیرد.

ظرفیت دانشگاه های تهران و علوم پزشکی تهران در کسب جایگاه برتر دانشگاه های جهان
در ادامه دکتر سید محمد مقیمی رئیس دانشگاه تهران، با بیان اینکه با دیدن افتخارات دانشگاه علوم پزشکی تهران احساس می کنم که شاهد موفقیت های دانشگاه تهران هستم افزود: هویت دو دانشگاه به گونه ای بهم گره خورده که می تواند منجر به ارتقا جنبه های مادی و معنوی کشورمان شود.
دکتر مقیمی همکاری بیشتر دو دانشگاه در پیشبرد پروژه های مشترک را ضروری دانست و گفت: خوشبختانه اراده مسئولان دو دانشگاه در همکاری صادقانه است. تاکنون اگرچه کارهای بسیاری انجام شده اما کافی نیست و لازم است باتوجه به ظرفیت این دانشگاه ها کارهای بزرگتری رقم بخورد.
رئیس دانشگاه تهران با تاکید براینکه باید یک دانشگاه از ایران به رتبه زیر 100 دانشگاه های برتر جهان دست یابد افزود: قطعا این دانشگاه، دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران خواهد بود و این میسر نمی شود مگر با انجام همکاری های مشترک علمی.
دکتر مقیمی با بیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی تهران به عنوان یکی از دانشگاه های موفق در عرصه بین الملل کشور شناخته می شود افزود: باید بهترین روش را برای کسب جایگاه برتر در جهان بکارگیریم.
در ادامه نشست هریک از اعضای هیئت رئیسه دو دانشگاه درخصوص روند پیشرفت پروژه های مشترک توضیح و  همچنین پیشنهادهای جدیدی را برای توسعه همکاری ارایه دادند.

  • گروه خبری : ستاد مرکزی روابط عمومی,جلسات و نشست ها,جوانی جمعیت
  • کد خبر : 256757
سمیرا  کرمی
تهیه کننده:

سمیرا کرمی