مجموعه سخنرانیهای پیام دارالفنون (TUMS TALKS) با موضوع عوامل اجتماعی مؤثر بر سلامت
رسانه و سلامت
دکتر محمد کیاسالار، متخصص اخلاق پزشکی و فعال حوزه رسانه در سخنرانی خود با عنوان «رسانه و سلامت»، تعریفی اجمالی از مهمترین مفاهیم رسانه در حوزه سلامت ارائه و آفتهای اخبار جعلی یا (Fake News) را در این حوزه تشریح کرد. به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران، در بخشی از این سخنرانی دکتر کیاسالار میگوید: تحقیقات زیادی در حوزه اخبار جعلی یا (Fake News) در سطح جهان انجامشده که برای مثال در سال 2017 در پلتفرم تویتر مطالعهای در این زمینه انجام گرفت که بر اساس نتایج آن مشخص شد سرعت انتشار و گسترش اخبار جعلی 3 برابر بیشتر از اخبار موثق و مستند است و بر همین اساس کاربران این پلتفرم بهطور متوسط ممکن است با احتمال 70 درصد اخبار جعلی را بازنشر کنند. این پروژه با همکاری معاونت دانشجویی، فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی تهران، مرکز تحقیقات عدالت در سلامت دانشگاه علوم پزشکی تهران و روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران در حال اجراست.
مجموعه سخنرانیهای پیام دارالفنون (TUMS TALKS) با موضوع توانبخشی سالمندی
اختلالات ارتباطی در سالمندی
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران، دکتر آذر مهری، دانشیار گروه گفتاردرمانی دانشکده توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی تهران در سخنرانی خود با عنوان «اختلالات ارتباطی در سالمندی» گفت: با توجه به افزایش روزافزون تعداد جمعیت سالمند در دنیا و ایران، پرداختن به نیازهای این افراد و ارائه رویکردهای توانبخشی سالمندی جزء موارد ضروری است که در این میان، اختلالات ارتباطی میتواند تأثیر مهمی در زندگی سالمند داشته باشد چراکه شامل اشکالاتی در گفتار و زبان و بلع و نیز اشکالات شناختی است که نقش مؤثری در برقراری ارتباط در اجتماع دارند و اختلال در این موارد میتواند باعث منزوی شدن سالمند و کاهش کیفیت زندگی او شود. این پروژه در قالب گفتمانسازی دانشگاه، با همکاری دانشکده توانبخشی و روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران در حال اجراست.
مجموعه سخنرانیهای پیام دارالفنون (TUMS TALKS) با موضوع توانبخشی سالمندی
کاهش شنوایی در سالمندان: ارزیابی و توانبخشی
دکتر سعید فراهانی، دانشیار گروه شنواییشناسی دانشکده توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی تهران در سخنرانی خود با عنوان «کاهش شنوایی در سالمندان: ارزیابی و توانبخشی» ضمن تشریح موارد مختلفی که منجر به اختلال در شنوایی افراد میشود؛ «پیرگوشی» یا کم شنوایی در سالمندان را بهعنوان یکی از شایعترین اختلالات در سالمندان معرفی و علائم و درمانهای موجود برای این اختلال را معرفی کرد.
مجموعه سخنرانیهای پیام دارالفنون (TUMS TALKS) با موضوع توانبخشی سالمندی
توانبخشی در سالمندان
دکتر سید احمدرضا خاتون آبادی، دانشیار گروه گفتاردرمانی و رئیس دانشکده توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی تهران در سخنرانی خود با عنوان «توانبخشی و سالمندی» با توجه به روند افزایشی جمعیت سالمندی در خصوص اهمیت پیشگیری و درمان بهموقع موارد مرتبط با توانبخشی سالمندان مطالبی در خصوص اختلالات گفتار و زبان، اختلالات شنوایی سالمندان و اختلالهای اسکلتی حرکتی ارائه کرد.
مجموعه سخنرانیهای پیام دارالفنون (TUMS TALKS) با موضوع جوانی جمعیت
تأثیر افزایش سن در ناباروری
دکتر فاطمه داوری تنها، استاد گروه زنان و زایمان دانشگاه علوم پزشکی تهران در سخنرانی خود با عنوان «تأثیر افزایش سن در ناباروری»، بازه زمانی 20 تا 30 سال را مناسبترین زمان برای بارداری اول مادران معرفی کرد.
مجموعه سخنرانیهای پیام دارالفنون (TUMS TALKS) با موضوع جوانی جمعیت
آنچه پدر و مادر برای داشتن فرزندانی سالم باید بدانند
دکتر پروانه صادقی مقدم، دانشیار گروه کودکان دانشگاه علوم پزشکی تهران در سخنرانی خود با عنوان «آنچه پدر و مادر برای داشتن فرزندانی سالم باید بدانند»، بر اهمیت ویژه «زمان مناسب تولد نوزاد» و نیز «تغذیه نوزاد با شیر مادر» تأکید کرد.
مجموعه سخنرانیهای پیام دارالفنون (TUMS TALKS) با موضوع جوانی جمعیت
بازی و رفتار با نوزاد و شیرخوار بهمنظور ارتقای تواناییهای مغزی او
دکتر مامک شریعتی، معاون پژوهشی پژوهشکده سلامت خانواده دانشگاه علوم پزشکی تهران در سخنرانی خود با عنوان «بازی و رفتار با نوزاد و شیرخوار بهمنظور ارتقا تواناییهای مغزی او»، بازی والدین با نوزاد را سبب تکامل سیستم مغزی او معرفی کرد.
مجموعه سخنرانیهای پیام دارالفنون (TUMS TALKS) با موضوع گسترش کاربری MRI در کاربردهای بالینی
نقش MRI در نوروپاتولوژی
دکتر یلدا نیلیپور، دانشیار رشته نوروپاتولوژی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در سخنرانی خود در برنامه تامزتاک دانشگاه علوم پزشکی تهران با عنوان «نقش MRI در نوروپاتولوژی»، بر نقش ویژه MRI در تشخیص تومورهای مغزی تأکید کرد.
مجموعه سخنرانیهای پیام دارالفنون (TUMS TALKS) با موضوع گسترش کاربری MRI در کاربردهای بالینی
کاربرد تصویربرداری MRI در طراحی درمان رادیوتراپی
دکتر منیژه بیگی، استادیار فیزیک پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ایران در سخنرانی خود با عنوان «کاربرد تصویربرداری MRI در طراحی درمان رادیوتراپی»، با بیان اینکه «رادیوتراپی» یکی روش درمانی سرطان در کنار «جراحی» و «شیمیدرمانی» است؛ بر اهمیت کاربرد MRI در رادیوتراپی تأکید کرد.
مجموعه سخنرانیهای پیام دارالفنون (TUMS TALKS) با موضوع گسترش کاربری MRI در کاربردهای بالینی
چالشهای متخصصان فیزیک پزشکی در استفاده از MRI در رادیوتراپی
دکتر رامین جابری، استاد بازنشسته فیزیک پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران در سخنرانی خود با عنوان «چالشهای متخصصان فیزیک پزشکی در استفاده از MRI در رادیوتراپی»، قرارگیری تومورها نسبت به ارگانهای حساس و تغییر اندازهشان را از دلایل نیاز به استفاده از دستگاهها و تکنیکهای نوین تصویربرداری معرفی کرد.