هفته آموزش دانشگاه علوم پزشکی تهران؛ فرصتی برای بازاندیشی و ارتقای کیفیت آموزش
دکتر محبوبه مافینژاد، مدیر مرکز مطالعات و توسعه آموزش دانشگاه علوم پزشکی تهران، در سخنانی به مناسبت هفته آموزش این دانشگاه، بر اهمیت آموزش بهعنوان یکی از ارکان اصلی توسعه تأکید کرد و آن را قلب تپنده دانشگاه دانست. وی آموزش را تنها ابزاری برای انتقال دانش ندانسته، بلکه فرآیندی مهم در پرورش اندیشهها، مشارکت و رشد فردی و جمعی خواند که زمینهساز تعالی جامعه دانشگاهی است. دکتر مافینژاد هدف از برگزاری کنگره هفته آموزش را ایجاد فضایی برای بازاندیشی و همفکری جامعه دانشگاهی در خصوص نقش مهم آنها در تربیت فارغالتحصیلان کارآمد و توانمند دانست. وی افزود: این هفته، فرصتی است برای مرور راهکارها و راهحلهایی جهت ارتقای کیفیت آموزش و همچنین پاسخگویی به نیازهای نسل جدید فراگیران. دکتر مافی نژاد بر اهمیت ایجاد مسیری برای ارتقای آموزش تأکید کرد و گفت: کنگره هفته آموزش دانشگاه فرصتی است تا افراد بتوانند به تبادل تجربیات و گفتمانهای مشترک پرداخته و در مسیر ارتقاء کیفیت آموزش دانشگاه گام بردارند. این برنامه به بررسی چالشهای موجود در آموزش علوم پزشکی و ارائه راهحلهای مبتنی بر شواهد در دنیای امروز میپردازد.
گفت و گو با برگزیدگان هجدهمین جشنواره شهید مطهری دانشگاه علوم پزشکی تهران
آسیبشناسی دهان آسانتر از همیشه؛ موفقیت مدل آموزشی ترکیبی در دانشکده دندانپزشکی
در هجدهمین جشنواره شهید مطهری دانشگاه علوم پزشکی تهران، از دکتر سمیرا درخشان، دانشیار گروه آسیبشناسی دهان، فک و صورت و مدیر دفتر توسعه آموزش دانشکده دندانپزشکی، به دلیل ارائه یک فرآیند آموزشی نوآورانه قدردانی شد. این فرآیند آموزشی با عنوان «طراحی، اجرا و ارزشیابی ارائه ترکیبی درس آسیبشناسی دهان و فک و صورت با استفاده از خرده محتواهای الکترونیکی مبتنی بر اصول مایر و متناسب با نسل Z» بهعنوان یکی از طرحهای برگزیده در حیطه یادگیری الکترونیک جشنواره معرفی شد. این طرح که ریشه در پایاننامه کارشناسی ارشد آموزش پزشکی او دارد، در دو ترم اخیر در دانشکده اجرا شده و همچنان در حال اجرا است.
نقش تشخیص زودهنگام و درمان هدفمند در بهبود کیفیت زندگی کودکان مبتلا به نقص ایمنی اولیه
ایمنی شکننده؛ کودکان در معرض خطر عفونتهای مکرر
نقص ایمنی اولیه، گروهی از بیماریهای ژنتیکی هستند که میتوانند از دوران نوزادی زندگی کودک را تحتتأثیر قرار دهند؛ دکتر نیما رضایی، فوق تخصص ایمونولوژی و استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران، در گفتوگویی تخصصی با هدف افزایش آگاهی عمومی، به معرفی علائم هشداردهنده، روشهای تشخیص و راهکارهای درمانی این بیماری در کودکان پرداخت. دکتر رضایی با اشاره به اینکه بیماریهای نقص ایمنی اولیه گروهی از اختلالات ژنتیکی هستند، توضیح داد: در این بیماریها بخشی از سیستم ایمنی بدن بهدرستی عمل نمیکند و این موضوع افراد مبتلا را در معرض خطر عفونتهای مکرر، بیماریهای خودایمنی قرار میدهد.
کتابخانه دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران، مرجع علمی و پژوهشی برجسته کشور
دکتر علی نجفی، رئیس کتابخانه دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران، در گفت وگویی با اشاره به قدمت و ویژگیهای منحصر به فرد این کتابخانه گفت: این کتابخانه قدیمیترین و بزرگ ترین کتابخانه دانشکدهای در کشور است که از سال 1316 آغاز به کار کرده و تاکنون به فارغالتحصیلان و اساتید دانشکده خدمات علمی گستردهای ارائه کرده است.
مشکلات تنفسی در خواب و راهکارهای درمانی آن از زبان فوق تخصص ریه
دکتر بشارت رحیمی فوق تخصص ریه و عضو هیئت علمی مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره)، با اشاره به پاره ای از مهمترین مشکلات خواب شامل آپنه های انسدادی، آپنه های مرکزی، افت اکسیژن و بالا رفتن دی اکسید کربن در حین خواب، چاقی و مشکلات ریوی را از علل این اختلالات دانست و گفت: فرد مبتلا به مشکلات خواب به وسیله تست خواب (Poly somnography) که با یک شب خوابیدن در کلینیک خواب این مرکز انجام می شود، از نظر مشکلات تنفسی و وقفه تنفسی مورد ارزیابی قرار می گیرد و پس از آن بر اساس اقدامات انجام شده مانند MRI یا سایر آزمایش ها، تحت درمان قرار می گیرد.
سی سال افتخار، سی سال تعالی
طنین گامهای استوار مرکز مطالعات و توسعه آموزش دانشگاه علوم پزشکی تهران در مسیر شکوفایی آموزش پزشکی
همزمان با برگزاری هفته آموزش، سیامین سالگرد تأسیس مرکز مطالعات و توسعه آموزش دانشگاه علوم پزشکی تهران با حضور جمعی از استادان، دانشجویان، پژوهشگران و مسئولان حوزه آموزش پزشکی، در فضایی صمیمی و علمی در موزه تاریخ علوم پزشکی گرامی داشته شد. این مرکز به عنوان اولین مرکز همکار آموزش مبتنی بر شواهد در خاورمیانه به رسمیت شناخته شده است که افتخاری بزرگ برای دانشگاه علوم پزشکی تهران به شمار میرود.
نگاهی نو، افقی تازه
شصت سالگی دانشکده توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی تهران؛ آغاز پوست اندازی دوم
در آیین گرامیداشت شصتمین سالگرد تأسیس دانشکده توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی تهران، دکتر سید احمدرضا خاتونآبادی، رئیس این دانشکده، با اشاره به دستاوردهای چشمگیر حوزه توانبخشی در دهههای اخیر، بر ضرورت عبور از چالشهای موجود و حرکت به سوی «پوستاندازی دوم» در این حوزه تأکید کرد. وی اظهار داشت: «خوشبختانه رشد چشمگیری که در دهههای اخیر در حوزه توانبخشی کشور رخ داده، توانسته پاسخگوی بسیاری از نیازهای جامعه باشد. اما همچنان با چالشهایی چون کمبود نیروی انسانی متخصص، محدودیت تجهیزات و مشکلات زیرساختی روبهرو هستیم.»
گفتوگو با دکتر منصور جمالی زواره، استاد پیشکسوت دانشگاه علوم پزشکی تهران
علم زمانی معنا مییابد که با عشق آموخته و آموزش داده شود
دکتر منصور جمالی زواره، عضو هیئت علمی پیشکسوت دانشگاه، در گفت وگویی با روابط عمومی دانشگاه، ضمن مرور خاطراتی از دوران کودکی، دیدگاههای خود را پیرامون رسالت آموزش، جایگاه استاد، آینده نگری نسل جوان، مهاجرت نخبگان و نقش آموزش در توسعه انسانی تبیین کرد. دکتر جمالی زواره با اشاره به تغییرات نسلی و انتظارات جدید دانشجویان گفت: دانشجوی امروزی به دنبال استادی الهام بخش و راهنماست، نه صرفاً یک منبع اطلاعات. او میخواهد بیندیشد، نقد کند و دیده شود. در این شرایط، استاد باید علاوه بر دانش علمی، مهارت ارتباطی، انگیزشی و درک اجتماعی داشته باشد.
فیلم
پایش و مراقبت جامع از دانشجویان بین الملل دانشگاه علوم پزشکی تهران در بهار 1404
طرح پایش و مراقبت جامع از دانشجویان بین الملل دانشگاه علوم پزشکی تهران با همکاری معاونت فرهنگی و دانشجویی و معاونت بین الملل، از فروردین ۱۴۰۴، با هدف ارتقای سلامت و کیفیت زندگی دانشجویان آغاز شد. اطلاعات جمعآوری شده از این طرح، در راستای ارتقای کیفیت زندگی دانشجویان از طریق مداخلات علمی و تخصصی در هر محور استفاده می شود.
فیلم روز استاد در دانشکده داروسازی و مرکز رشد فرآوردههای دارویی دانشگاه علوم پزشکی تهران
روایت احترام، همدلی، یاد خاطرات و نوآوری در فضایی آکنده از علم، مهر و طبیعت
با حضور رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران مراسم روز استاد در دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران، امسال با رویکردی متفاوت در مرکز رشد فرآوردههای دارویی برگزار شد. به گفته دکتر سید رضا رئیس کرمی، این مراسم در فضای باز مرکز رشد فرآورده های دارویی، فضایی سرشار از طراوت اردیبهشتی که بهدور از ساختارهای خشک و تکراری، حال و هوایی متفاوت به خود گرفت. در این مراسم، هر استاد نهالی به نام خود کاشت تا نهتنها یادگاری ماندگار از این روز برجای بماند، بلکه گامی نیز در جهت توسعه فضای سبز مجموعه برداشته شود. همچنین، پذیرایی با میوههایی از درختان توت همین مرکز انجام شد؛ حرکتی دلنشین که نشان از پیوند عمیق این مراسم با محیط اطراف و فرهنگ قدردانی بومی دارد.