سی و ششمین آزمون دانشنامه تخصصی دندانپزشکی در دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران
سی و ششمین آزمون کتبی دانشنامه تخصصی با رعایت کامل شیوه نامه های بهداشتی 21 تا 24 مهر ماه 99 در دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد.
پیشگیری از آسیب های شغلی و اجتماعی زنان در دوران کووید19
دکتر سحر افتخاری متخصص طب کار و عضو هیئت علمی دانشگاه به مناسبت هفته سلامت بانوان ایرانی (سبا)، با شعار پیشگیری از آسیب های شغلی و اجتماعی زنان در همه گیری کووید-19 گفت: شاغلین در محیط های کار با عوامل زیان آور متعددی مواجه می شوند و با توجه به پیشرفت های که در صنعت اتفاق افتاده است سایر عوامل زیان اور تا حدودی کنترل شده و میزان مواجه شاغلین با این عوامل زیان آور به حداقل رسیده، اما عوامل روانی-اجتماعی هنوز در کشورهای توسعه یافته یک موضوع مهم در محیط های کار است و و هنوز در زمینه های صنعتی موفق نشدند بحث استرس شغلی را در محیط های کار کنترل کنند. دکتر افتخاری استرس شغلی را نبود تناسب بین نیازمندی ها و فشارهای شغل با توانایی ها و دانش های فرد عنوان کرد.
۱۶ اکتبر مصادف با ۲۴ مهرماه روز بیهوشی
رشته بیهوشی از مهمترین رشته هاي پزشکي است و متخصصان این رشته در حساس ترین بخش های مجتمع بيمارستاني امام خميني (ره) در اتاق عمل ها و اکنون در بخش ها و ICU بیماران مبتلا به کرونا به بيماران خدمات رسانی مي کنند.
شیوه زندگی سالم زنان و رژیم غذایی مناسب، یکی از نکات مهم در دوران همه گیری کووید 19 است
دکتر فریبا کوهدانی متخصص تغذیه و رژیم شناسی با توجه به هفته سلامت بانوان ایرانی (سبا)، با شعار «شیوه زندگی سالم زنان با تأکید بر چاقی به عنوان عامل وخامت کووید19» گفت: در کنار سایر گروه های آسیب پذیر، باید نقش زنان را پر رنگ تر کنیم و این امر به این دلیل است که زنان را در مسائل تغذیه ای جزو گروه هایی می دانیم که بیشتر خطر ابتلا به سوء تغذیه در آن ها وجود دارد.
دکتر اسماعیل محمدنژاد: نقش اصلی را در کنترل بیماری کرونا مردم برعهده دارند
سوپروایزر کنترل عفونت مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) در گفتوگو با مستندسازان مسیرنمای پیشرفت مدیریت کووید 19 در دانشگاه گفت: بحث کنترل عفونت و توزیع مناسب تجهیزات حفاظت فردی یکی از کارهای مهمی بود که بر اساس گایدلاین ها انجام شد. در غربالگریها مشخص شد تعداد کسانی که در بخشهای کووید کار میکردند و به بیماری کرونا مبتلا شدند از کسانی که در بخشهای غیر کووید کار میکردند، کمتر بود. ویزیت بیماران توسط استادان و اعضای هیئتعلمی الگوی خوبی برای سایر همکاران و کادر درمان بود. شعار تیم مدیریت کووید این بود که ما هیچ محدودیتی نداریم اما با مدیریت درست و مدیریت اصولی، تجهیزات را در اختیار همکاران قرار دادیم. آموزش در فضاهای مجازی و انجام ویزیت و مشاوره به بیماران کرونایی و غیرکرونایی در فضاهای مجازی از فرصتهای خوبی بود که در این دوره فعال شد. نقش اصلی کنترل بیماری با خود مردم است یعنی با رعایت بهداشت فردی و فاصلهگذاری اجتماعی و آموزش درست میتوانیم این بیماری را کنترل کنیم. درج اطلاعات نادرست در فضاهای مجازی میتواند باعث ایجاد رعب و وحشت در میان مردم شود، بنابراین باید اطلاعات درستی در اختیار مردم قرار دهیم.
برگزاری مراسم ترحیم دکتر کاظم آملی فوق تخصص ریه در مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره)
مراسم ترحیم استاد پیشکسوت دکتر کاظم آملی با حضور دکتر خسرو صادق نیت رئیس مجتمع، معاونان، جمعی از اعضای هیئتعلمی، اساتید گروه ریه، دستیاران و کارکنان مجتمع چهارشنبه 23 مهر ماه 99 با رعایت شیوه نامه های بهداشتی به صورت حضوری و مجازی در تالار شهید مجتمع برگزار شد. در این مراسم پس از قرائت قرآن، دکتر صادق نیت از فضائل و خصوصیات اخلاقی دکتر آملی نکاتی را بیان کرد.
مستند «افق سلامت در پساکرونا»
دکتر سید علی کشاورز: تقویت سیستم ایمنی بدن در گرو داشتن رژیم غذایی متعادل است
مدیرگروه تغذیه بالینی دانشکده علوم تغذیه و رژیمشناسی در گفتوگو با مستندسازان «افق سلامت در پساکرونا» در دانشگاه گفت: به گفته یکی از بزرگان علم تغذیه دنیا، پدر بیماری هر چه باشد، مادر آن سوءتغذیه است، بنابراین یکی از ارکان سلامتی انسان تغذیه است. افرادی که کمخون هستند بیشتر در معرض ابتلا به کرونا قرار میگیرند. از آنجاکه انواع ویتامینها در سبزیها و میوهها وجود دارد در نتیجه سبزیها و میوهها، معجون سلامتی هستند. ثابتشده است که شکر و قندهای ساده نقش بسیاری در تضعیف سیستم ایمنی بدن دارند درنتیجه در دوران کرونا تا جایی که میتوانیم باید مصرف قند و شکر را حذف و یا محدود کنیم. قرقره کردن آبنمک در روز میتواند برای ضدعفونی دهان و گلو بسیار مفید و مؤثر باشد و خطر ابتلا به بیماری را کم میکند. پختن کامل غذا خیلی از آلودگیهای میکروبی و سموم میکروبی را از بین میبرد.
مستند «افق سلامت در پسا کرونا»
دکتر محسن اسفندبد: تعداد ابتلای بیماران مبتلا به سرطان به کرونا کمتر از آنچه بود که انتظار داشتیم
رئیس بخش خون و آنکولوژی بیمارستان سینا در گفتوگو با مستندسازان «افق سلامت در پساکرونا» دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: با شیوع کرونا 2 دغدغه مهم در خصوص بیماران خون و آنکولوژی داشتیم. دغدغه اول با توجه به اینکه این بیماران داروهای تضعیفکننده سیستم ایمنی مصرف میکنند وسعت ابتلای آنها بیشتر از عموم جامعه باشد و دغدغه دوم این بود که این بیماران بهواسطه ترس از ابتلا به کرونا به پزشک مراجعه نداشته باشند. تعداد ابتلای بیماران مبتلابه سرطان به کرونا کمتر از آنچه بود که انتظار داشتیم. به بیماران مبتلا به سرطان توضیح داده شد اگر شما نکات بهداشتی را رعایت کنید و درعینحال به پزشک معالج خود مراجعه داشته باشید خطری شما را تهدید نخواهد کرد. بیمارانی که اقدام خاص درمانی ندارند بهتر است که بهصورت مجازی ویزیت شوند اما بیمارانی که باید برای آنها اقدامات خاص درمانی انجام شود حتماً باید حضوری ویزیت شوند. در بیماران مزمن گفته میشود اگر علائمی داشتید که 5 تا 7 روز طول کشید و یا زندگی شما را مختل کرد حتماً به پزشک مراجعه کنید.
دکتر حمیدرضا شریف نیا: مطالب و روش های غیرعلمی که در فضای مجازی منتشر می شود باعث نگرانی مردم است
متخصص بیهوشی و فلوشیپ مراقبت های ویژه بیمارستان سینا در گفت وگو با مستندسازان مسیرنمای پیشرفت مدیریت کووید19 در دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: یک مدیریت جمعی و استفاده از خرد جمعی در زمان بحران کرونا در بیمارستان سینا اتفاق افتاد. کمک های خیرین و عمومی مردم در این بحران نباید فراموش شود. جداسازی ساختمان های بیماران مبتلا به کرونا و غیر کرونایی در بیمارستان سینا تجربه خوبی بود. در زمان بحران کرونا خیلی سعی می شد که مواجهه ها کمتر شود و از امکانات الکترونیکی بیشتر استفاده می شد. پذیرش روحی و عاطفی اینکه در یک روز تعدادی از بیماران از دست بروند بسیار سخت است. از دست رفتن بیماران، آسیب های روحی برای پزشکان و کارکنان به همراه داشت. باید کلاس های خودمراقبتی مانند یک مانور به صورت دوره ای برگزار شود. مطالب و روش های غیرعلمی که در فضای مجازی منتشر می شود باعث نگرانی مردم است. بخش مراقبت های ویژه مانند مکانی می ماند که آتش سوزی شده و مردمی در آن گرفتار شده اند و عده ای باید برای نجات وارد عمل شوند.
مستند «افق سلامت در پساکرونا»
دکتر حامد پورآرام: پیروی از یک رژیم غذایی کامل سادهترین راه برای بالابردن سیستم ایمنی بدن است
معاون آموزشی دانشکده علوم تغذیه و رژیمشناسی دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفتوگو با مستندسازان «افق سلامت در پساکرونا» گفت: رعایت تغذیه صحیح، خواب کافی و فعالیت بدنی، کلیدیترین راههای کمک به تقویت سیستم ایمنی بدن مناسب است. بیش از 85 درصد جامعه ما در اغلب موارد کمبود ویتامین D دارند. بهترین راه برای تأمین ویتامین D استفاده از نور مستقیم آفتاب است.