پرسش و پاسخ با متخصصان دانشگاه علوم پزشکی تهران (TUMS Q&A):
تامز Q&A: علل پیشگیری و درمان سنگ کلیه
در ویدئو پرسش و پاسخ با متخصصان دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tums Q&A) دکتر نادر رش احمدی متخصص اورولوژی دانشگاه علوم پزشکی، درباره سوالات رایج سنگ کلیه پاسخ داد و گفت: این بیماری علل مختلفی از جمله رژیم غذایی، سن، نژاد، شغل، گرم شدن آب و هوا و... دارد. بیمارانی که لبنیات و آب کافی مصرف نمی کنند، بیشتر سنگ ساز می شوند، همچنین مصرف مایعات، سبزیجات و میوه، میزان سنگ سازی را کاهش می دهد. نکته مهم این است که همه سنگ ها باید درمان شوند، سنگ ها در سیستم ادراری، رشد می کنند و باعث عوارض بدی از جمله : نارسایی کلیه و عفونت کلیه می شوند.
تامز لایف: «روز جهانی بهداشت حرفه ای و ایمنی» از نگاه مسئولان و کارشناسان معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران
«زمان رو به اتمام است، هم اکنون از ایمن و سالم بودن محیط کار خود در شرایط تغییرات اقلیمی اطمینان حاصل کنید.» این شعار 2024 روز جهانی بهداشت حرفه ای و ایمنی است؛ روزی برای تقدیر از تلاشگرانی که رسالت سنگین حفظ سلامت شاغلین را بر دوش می کشند. در زیر مجموعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران صنایع بزرگ و کوچک زیادی قرار دارند که تعداد آن از مجموع مراکز صنعتی برخی استان ها هم بیشتر است و فعالیت های آن به گونه ای است که سلامت کل جامعه را تحت تاثیر قرار می دهد. در برنامه تامز لایف مسئولان و کارشناسان بهداشت حرفه ای معاونت دانشگاه علوم پزشکی تهران از وظایف و شیرینی های کار کردن در این حرفه گفتند.
پرسش و پاسخ با متخصصان دانشگاه علوم پزشکی تهران
تامز Q&A: تفاوت لیزر اگزایمر و لیزر فمتوسکند در جراحی های عیوب انکساری چشم
با رشد علم و ساخت تجهیزات پیشرفته تر پزشکی، معمولا یکی از دغدغه های مراجعه کنندگان به بیمارستان ها این است که جراحی آنان با چه دستگاهی انجام می شود؟ و یا نحوه عملکرد آن دستگاه چگونه است؟ یکی از سوال های پر تکرار زیباجویانی که به بخش لیزیک و جراحی های رفراکتیو بیمارستان فارابی مراجعه می کنند نیز این است که از چه تجهیزات و چه نوع لیزری برای رفع عیوب انکساری چشم آنان استفاده شده و تفاوت آن ها با یکدیگر چیست؟ دکتر مهدی خداپرست زواره، جراح و متخصص چشم و فوق تخصص قرنیه بیمارستان فارابی و مدیر گروه چشم پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران در این فیلم به این سوال پاسخ می دهد.
تامز هیستوری: کتاب تاریخ مصور بیمارستان بهرامی دانشگاه علوم پزشکی تهران رونمایی شد
بیمارستان کودکان بهرامی دانشگاه علوم پزشکی تهران نخستین بیمارستان کودکان در ایران است، کتاب تاریخ مصور این مرکز منتشر و در مراسم 5 اردیبهشت 1403 با حضور استادان پیشکسوت، کارکنان، بازنشستگان و دانشجویان رونمایی شد.
تامز لرن: اولین آزمون متمرکز کارورزی «دوره تکمیلی کمک پرستاری در دانشگاه علوم پزشکی تهران»
دانشگاه علوم پزشکی تهران در راستای ارتقای سطح دانش و مهارت کمک بهیاران شاغل در دانشگاه، اولین آزمون متمرکز کارورزی «دوره تکمیلی کمک پرستاریزشکی تهران» را برای نخستینبار در سطح ملی در دانشکده پزشکی برگزار کرد.
تامز لرن: برگزاری مدرسه پژوهش در دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران
دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران برای راهنمایی شیوه نگارش پایان نامه دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد و دکترا نشست هایی برگزار می کند. در این نشست ها دانشجویانی که تجربه نوشتن پایان نامه داشته اند، به صورت موردی تجربه های خود را از نگارش پایان نامه در اختیار دیگر دانشجویان قرار می دهند.
تامز جی سی (مراقبت سلامت) معرفی واحد پیوند کلیه بیمارستان سینا
دکتر محسن طاهری، رئیس بخش پیوند کلیه بیمارستان سینا در برنامه تامز جی سی (مراقبت سلامت) با اشاره به انجام اولین پیوند کلیه در بیمارستان سینا گفت: اولین پیوند کلیه در سال 1368 در این مرکز درمانی به انجام رسید. وی افزود: درمان بیماران در بخش پیوند بیمارستان سینا به صورت کار گروهی انجام می پذیرد و و در کنار جراحان پیوند کلیه، پزشکان متخصص نفرولوژی در مسیر آماده سازی بیماران نقش موثری را ایفا می کنند. همچنین متخصصان بیهوشی، گوارش، داخلی و قلب با انجام مشاوره های تخصصی، همراه تیم درمان پیوند کلیه هستند. در واحد فراهم آوری اعضا بیمارستان سینا، بیماران مرگ مغزی از نظر آزمایش ها برای اهدای عضو بررسی می شوند و گیرندگان عضو نیز در این واحد مورد سنجش و آزمایش قرار می گیرند تا در نهایت عمل پیوند کلیه انجام شود.
تامز تک: نقشه برداری مغز گامی نوین در تشخیص و درمان ضایعات مغزی
دانشگاه علوم پزشکی تهران در حال حاضر به عنوان قطب پیشرو در زمینه نقشه برداری مغز در منطقه شناخته میشود. به طوری که، بیماران از کشورهای همسایه برای انجام این تصویربرداری به ایران مراجعه میکنند و از تخصص و دانش متخصصان دانشگاه بهرهمند میشوند. در این برنامه از تامز تک، دکتر محمدعلی عقابیان، استاد برجسته فیزیک و مهندسی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران، فرایند شگفتانگیز نقشه برداری مغز را توضیح می دهد و می گوید: کیفیت تصویربرداری پزشکی، نقش اساسی در تشخیص دقیق بیماریها دارد. در ضایعات مغزی نیز، با استفاده از دستگاه پیشرفتهای نظیر fMRI برای تصویربرداری از مغز، با تحریک بخشهای مختلف حین تصویربرداری، فعالیت هر ناحیه به طور مجزا بررسی و با محاسبات پیچیده، تصویر دقیق و قابل تفسیری از عملکرد مغز در اختیار متخصصان قرار می گیرد. وی این روش را (Presearch recall planning) یا «نقشه برداری قبل از عمل جراحی» بیان کرد و با تاکید بر اهمیت شناخت دقیق بخشهای فعال مغز در حین این فرآیند گفت: نقشه برداری مغز، پیش از عمل جراحی، تصویر جامعی از فعالیتهای مغزی بیمار ارائه میدهد.
روز هفتم هفته سلامت
تامز لایف: گفت و گو با استاد گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی تهران درباره سلامت خانواده و غذای سالم و ورزش همگانی
روز هفتم هفته سلامت به نام سلامت خانواده و غذای سالم و ورزش همگانی نام گذاری شده است. دکتر کوروش جعفریان استاد علوم تغذیه دانشگاه علوم پزشکی تهران، در روز هفتم هفته سلامت گفت: بیش از 60 درصد مرگ و میرها با غذا مرتبط است. اگر غذای سالم داشته باشیم، روی انواع بیماری های ما، مرگ و میرهای ما تاثیر می گذارد. مکمل یک تغذیه سالم، ورزش مرتب و در حد توان فرد است.
تامز رس؛ برپایی غرفه سلامت بیمارستان سینا در پارک معلم به مناسبت هفته سلامت
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران بیمارستان سینا، به مناسبت هفته سلامت با همکاری شهرداری منطقه 11 غرفه غربالگری فشار خون و قند خون بیمارستان سینا در پارک معلم بر پا شد. در این غرفه که به اندازه گیری قندخون و فشارخون مراجعان اختصاص داشت در صورت غیر نرمال بودن آزمایش ها، مراجعین به مشاوره تغذیه و پزشک متخصص ارجاع داده می شدند.