بخش دوم و پایانی

دکتر منصور جمالی زواره‌ای؛ مسیری از تلاش تا تدبیر در عرصه پزشکی و آموزش

دکتر منصور جمالی زواره‌ای، استاد پاتولوژی و عضو هیئت علمی پیشکسوت دانشگاه علوم پزشکی تهران، از مسیر حرفه‌ای‌ اش و تجربیات گرانبهایش در عرصه پزشکی و آموزش سخن گفت. وی با اشاره به روزهای ابتدایی تحصیل خود در زواره، گفت: در سال پنجم دبیرستان در زواره تحصیل کردم و از شش سالگی تابستان‌ها مشغول به کار بودم، از قالی‌بافی گرفته تا فروشندگی دوره ‌گرد.

چالش‌های زندگی و تصمیم برای پزشکی
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران، دکتر جمالی با اشاره به مشکلات دوران جوانی و تحصیل، اظهار داشت: پس از آنکه در کنکور سال 1342 در رشته ادبیات دانشگاه اصفهان پذیرفته شدم، به مدت شش ماه در دانشکده ادبیات تحصیل کردم، اما مادر بزرگوارم بارها در خواب دیده بود که باید پزشک بشوم. این پیام‌های مادرم باعث شد دوباره در کنکور پزشکی شرکت کنم و در نهایت در دانشگاه اصفهان در رشته پزشکی پذیرفته شوم.

تجربیات سربازی و تلاش در مناطق محروم
دکتر جمالی همچنین تجربه‌هایش در دوران سربازی را با یادآوری خدمات ارزنده در مناطق محروم کشور بیان کرد: 
پس از اتمام دوره پزشکی، به عنوان پزشک در مناطق مختلفی از جمله پاتاوه و یزد خدمت کردم. در این مناطق درمانگاه‌هایی تأسیس کردیم که در آن زمان تحولی عظیم در ارائه خدمات بهداشتی به مردم ایجاد شد.

آغاز تخصص در پاتولوژی و موفقیت‌ها 
دکتر جمالی زواره‌ای در ادامه افزود:
پس از اتمام سربازی، برای دریافت تخصص در رشته پاتولوژی اقدام کردم و توانستم به عنوان نفر اول در آزمون تخصصی پذیرفته شوم. در دوران تحصیل در دانشگاه اصفهان، هر سال به عنوان رزیدنت برتر از سوی رئیس دانشگاه مورد تقدیر قرار گرفتم.

افتتاح بخش پاتولوژی در یزد و تأسیس دانشکده پزشکی
این استاد برجسته همچنین به فعالیت‌های خود در استان یزد اشاره کرد: پس از ورود به یزد، به عنوان اولین پاتولوژیست استان، بخشی از بیمارستان را به بخش پاتولوژی تبدیل کردم. همچنین با همکاری شهید صدوقی، تلاش‌های زیادی انجام دادیم تا دانشکده پزشکی یزد تأسیس شود.

فعالیت‌های مدیریتی در دانشگاه علوم پزشکی تهران
دکتر جمالی زواره‌ای در بخشی دیگر از سخنان خود به فعالیت‌های علمی و مدیریتی ‌اش در دانشگاه علوم پزشکی تهران اشاره کرد و گفت:پس از ورود به دانشگاه علوم پزشکی تهران، مسئولیت‌های مختلفی بر عهده گرفتم از جمله دبیر شورای گسترش دانشگاه علوم پزشکی کشور و دبیر علوم پایه پزشکی کشور. در این مدت، تلاش‌های زیادی در جهت بهبود کیفیت آموزش و پژوهش در حوزه پزشکی انجام دادیم.

تجربه در مقام مدیر گروه و معاونت‌های دانشگاه
وی همچنین به فعالیت‌های خود در حوزه مدیریت اشاره کرد و افزود:در طول دوران خدمت خود در دانشگاه، هشت سال مدیر گروه بودم، چهار سال معاون آموزشی دانشکده و دو سال معاون پژوهشی دانشکده علوم پایه بودم. همچنین 16 سال ریاست بخش پاتولوژی بیمارستان امام را بر عهده داشتم.

بازنشستگی و دستاوردهای دوران حرفه‌ای
در پایان، دکتر جمالی زواره‌ای از بازنشستگی خود در سال 1392 یاد کرد و اظهار داشت: با تمامی مسئولیت‌ها و دستاوردهایی که داشتم، نهایتاً در سال 1392 بازنشسته شدم و همچنان به فعالیت‌های علمی و آموزشی ادامه می‌دهم.

مریم اذانی
تهیه کننده:

مریم اذانی

تنظیمات قالب