تجلیل از مهندس ویکتور دانیل؛ پژوهشگر برجسته معماری ایران در دانشگاه علوم پزشکی تهران

دکتر حمیدرضا نمازی، مدیر موزه ملی تاریخ علوم پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران، در مورد میراث معماری دانشگاه، گفت: یکی از جنبه‌های مهم و کمتر دیده‌شده دانشگاه تهران، معماری باشکوه آن است که نمود بارز آن را می‌توان در ساختمان دانشکده پزشکی مشاهده کرد. خوشبختانه در سال‌های اخیر، توجه دانشجویان علوم پزشکی به میراث ملموس و ناملموس این دانشکده بیشتر شده است. ما توانسته‌ایم طی این سال‌ها فرصت‌هایی برای دانشگاه‌گردی ایجاد کنیم و دانشجویان را نه تنها با محتوای علمی، بلکه با معماری تاریخی دانشگاه آشنا سازیم. وی افزود: همه این دستاوردها حاصل همکاری معناداری است که با حوزه معماری در دانشگاه ایران برقرار کرده‌ایم. امروز نیز به همین مناسبت، مفتخریم از آقای مهندس ویکتور دانیل، پژوهشگر برجسته و شناخته‌شده معماری ایران، تجلیل کنیم؛ فردی که نزدیک به 40 سال یا بیشتر است که در گروه معماری دوران تحول، نقش مهمی در معرفی ساختمان‌های فاخر کشور و معماران برجسته ایفا کرده است.

مهندس ویکتور دانیل در حاشیه این تجلیل گفت: خوشحالم که امروز در محوطه دانشگاهی ایستاده‌ایم که طی سالیان دراز، دانشجویان بسیاری را پرورش داده است. روزگاری، در اوایل ساخت این بنا، دانشجویان از بالای پله‌های آن می‌توانستند چشم‌انداز گسترده‌ای از تهران را تا حوالی شهرری مشاهده کنند. عبور از سردر بلند و باشکوه دانشگاه، بخش مهمی از شخصیت علمی و اجتماعی آنان را شکل می‌داد.

در ادامه دکتر نمازی با تاکید بر اهمیت حفاظت از میراث معماری دانشگاه تهران، گفت: امروز بهانه‌ای شد تا از زحمات معمارانی که در طول تاریخ، این مواهب ارزشمند را به دانشگاه هدیه کرده‌اند، قدردانی کنیم؛ به ویژه از مهندس ویکتور دانیل که با پژوهش‌های گسترده خود درباره معماری دانشگاه تهران، نقش موثری در شناخت، حفاظت و بازسازی میراث معماری دانشگاه داشته‌اند. ایشان همچنین به عنوان عضو فعال شورای میراث و تاریخ دانشگاه، همواره یاری‌رسان ما در پروژه‌های مداخله‌ای بوده‌اند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: امیدوارم روز به روز، اهمیت معماری و تاریخ کهن این حوزه سلامت کشور را بیش از پیش درک کنیم و با دقت بیشتری از این ساختمان‌های زیبا پاسداری نماییم.

مجید بابایی
تهیه کننده:

مجید بابایی

تنظیمات قالب